Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 15:40
Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtulurum?

Hamam Böceği Mücedelesi: Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir hamam böceği ilaçlama rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak herhangi bir hamamböceği türünü kontrol altına alabilirsiniz. Hamamböceği kategori sayfalarımız, farklı türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve tüm hamamböceği türlerininden %100 kurtulmayı garanti ediyoruz. 

Hamamböcekleri, insanların en sık karşılaştığı haşerelerden biridir. Uzun antenleri, oval gövdeleri ve hızlı hareketleriyle öne çıkan hamamböcekleri, yapıların içinde kolayca hareket edebilirler ve en çok mutfak ve banyolarda bulunurlar. 

Hamam böceği istilası iki şekilde başlar; bakkaliye, paket yemek, elektronik eşya, mobilya, valiz, çanta ve sırt çantası vb. araçlarla otostopla içeri getirilebilir veya özellikle soğuk havalarda misafirperver koşullar arayan bir yapıya dışarıdan girebilirler. 

Hamamböcekleri ishal, kolera veya dizanteri gibi tehlikeli hastalıkların yayılmasından sorumludur ve dışkıları ve dış iskeletleri astım ve alerjileri tetikleyebilir. Mutfaklardaki istilalar yiyecekleri, tezgahları ve tabakları kirletebilir ve büyük bir sorun oluşturur.

Mülkünüzü istila eden hamamböceklerinden bıktıysanız, Kendin Yap rehberimiz hamamböcekleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve profesyonel kalitede ürünler ve uzman teknikler kullanarak onları nasıl yok edebileceğinizi kapsar .

Kimlik-Tespit

Bir tedavi programı uygulamadan önce hamamböcekleriyle uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerini kullanmanıza, zaman ve paraya mal olmasına neden olabilir. Aşağıda bazı ayırt edici özellikleri paylaştık, böylece hamamböceklerinin kolay teşhis için neye benzediğini bilirsiniz.

  • Dünyada keşfedilen yaklaşık 5.000 hamam böceği türü vardır. Bu büyük sayıdan yalnızca yaklaşık 25 tür, insan yapılarını istila edebilen yaygın zararlılardır. Hamamböceklerini uzun antenleri ve altı dikenli bacaklarından tanıyabilirsiniz, ancak farklı boyut ve özelliklere sahiptirler. Hamamböceklerini istila yerlerine ve renklerine göre tanımlamak daha kolaydır.
  • İçeride, büyük olasılıkla Alman Hamam Böceği ile uğraşıyorsunuz . Küçük, açık kahverengidirler, başlarında iki siyah çizgi vardır ve geceleri onları çokça görürsünüz. Amerikan Hamamböceği veya Kahverengi Hamamböceği gibi ara sıra büyük hamamböcekleri (1 inç uzunluğunda veya daha fazla) iç mekanlarda bulunabilir, ancak çok sayıda değildir. 
  • Açık havada, Alman hariç tüm hamamböceği türlerini bulabilirsiniz; en yaygın olanları ağaçları, lağımları, barakaları veya çalıları istila edebilen ve açık ila koyu kahverengi renkte olan Amerikan, Smokybrown ve Kahverengi Bantlı Hamamböceğidir . Çiçek tarhlarınızda parlak siyah renkli hamam böcekleriyle uğraşıyorsanız, bunlar Doğu hamam böcekleridir . Çürüyen odun veya diğer mantarlarda iseler, o zaman Asya hamam böcekleridir .

Mülkünüzdeki hamamböceklerini tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Karşılaştığınız hamamböceğinin türünü tam olarak belirleyemiyorsanız, uzmanlarımız size telefonla veya canlı sohbet yoluyla yardımcı olabilir. Türleri ne olursa olsun, bu genel kılavuz, hem iç hem de dış mekan hamamböceği sorunlarını tedavi etmenize yardımcı olacaktır.

Denetleme-Gözlemleme

çevre dışında çatlak ve yarık

Hamamböcekleriyle uğraştığınızı belirledikten sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Bu aşamada, istilanın ciddiyetini ölçmenin yanı sıra hamam böceği faaliyeti alanları ve potansiyel giriş noktalarını tespit edeceksiniz. Hamamböceklerinin çoğunun gece yaşadığını unutmayın, bu nedenle geceleri kontrol etmek en iyisidir.

Nereden İncelemeye Başlamalı?

İçeride mutfakta, kilerde, banyoda veya tavan arasında hamamböceği aramak isteyeceksiniz. Dolaplara, çekmecelere, raflara, sıhhi tesisat armatürlerinin ve cihazların çevresine ve havalandırma deliklerinin yakınına baktığınızdan emin olun.

Açık havada, hamamböcekleri ağaçlarda, çiçek tarhlarında, alet barakalarında, bahçe döküntülerinde, yaprak çöplerinde, malçta ve kanalizasyon veya rögarların çevresinde bulunabilir. Temel etrafındaki delikler ve çatlaklar, kapılar, pencereler, saçaklar/alt kısımlar ve sıhhi tesisat/elektrik geçişleri gibi giriş noktaları için yapınızın dış çevresini de incelemek isteyeceksiniz. 

Bakılacak şey

İç mekanlarda, karabiber gibi görünen ve belirgin bir kokuya sahip olan leke, yumurta kabuğu ve dışkıyı içerebilen yüksek hamamböceği aktivitesi veya hamamböceği belirtileri arıyorsunuz. Açık havada, hamam böceği aktivitesi veya hamam böceklerini barındırabilecek elverişli koşullar arıyorsunuz. Aktif hamam böcekleri bulursanız, tedavinizi burada yoğunlaştırmak isteyeceksiniz.

İlaçlama-Mücadele

Hamamböceği aktivitesini onayladığınızda tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Ürünlerdeki tüm etiketleri okumanız ve uygulama talimatlarına uymanız gerektiğini unutmayın ve uygun kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Uzmanlarımız, iç mekanda Hit Hamamböceği Jel Yemi ve Defans Market Sprey İlaç ile uygulama yapmanızı tavsiye ediyor. Hit JEL yetişkin hamamböceği popülasyonuna hitap ederken, Defans Market Sprey İlaçları her iki yetişkini de öldürür ve mülkte başka nesillerin gelişmemesi için istilanın üreme döngüsünü bozacak bir IGR (böcek büyüme düzenleyicisi) içerir.

1. Adım - Ön Temizlik ve İstisnalar

Temizleme Yüzeyi

Sanitasyon, hamamböceklerinden kurtulmanın önemli ilk adımıdır. Tedaviden önce yapılmaması halinde hamam böceği öldürücü ürünler etkisiz veya minimum düzeyde etkili olacaktır. Evinizde, özellikle mutfağınızda kapsamlı bir temizlik yapın.

Hamam böceklerinin yemekten hoşlanacağı yiyecek parçacıklarını, yağı ve suyu sildiğinizden ve ortadan kaldırdığınızdan emin olun. Aletlerin arkasını ve altını temizleyin ve evinizdeki dağınıklığı olabildiğince giderin. Kirli bulaşıkları gece boyunca lavaboda bırakmayın. Tüm bulaşıkların yıkandığından, kurutulduğundan ve kaldırıldığından ve lavaboların boş ve tamamen kuru olduğundan emin olun.

Kalafat ve kalafat tabancasıyla olabildiğince çok çatlak ve çatlağı kapatmak için zaman ayırmalısınız. Bu, Hamamböceklerinin gözden uzak durmak için kullandıkları bol miktarda saklanma yerini ortadan kaldıracaktır.

Adım 2 - Hamamböceği Jeli-Yemiyle Yemleme

apex jel yem

Hit Hamamböceği Jel Yemi, hamamböceklerinin yemeye karşı koyamayacakları çekici ve öldürücü bir yemdir. Gıda sınıfı cezbediciler ve Imidacloprid adı verilen yavaş öldüren bir aktif bileşen içerir. Hamam böcekleri yemi yiyecek ve yem aktarımı yoluyla popülasyonu öldürmek için yuvaya geri getirecektir. Yemi doğrudan yemeyen hamamböcekleri, zehirlenmiş hamamböceklerinin dışkılarını veya yemi yiyen hamamböceklerinin ölü bedenlerini yerler ve zehirlenirler.

Dolapların, rafların, çekmecelerin, çatlakların ve yarıkların köşelerine ve sıhhi tesisat giriş noktalarına (tuvaletler, lavabo altları) her 12 ila 18 inç aralıklarla bezelye büyüklüğünde jel yemi damlatın. Mutfakta ısı ve nem üreten cihazların (mikrodalga, kahve makinası vb.) altına ve arkasına uygulama yapınız.

Cihazların ve diğer ulaşılması zor noktaların altına kaydırabilmek için bir parça mumlu kağıt, dizin kartları veya karton üzerine damlalar koymanızı öneririz. Yemi çocukların ve evcil hayvanların giremeyeceği bir yere koyduğunuzdan emin olun.

Adım 3 - Defans Market Sprey İlaçlama ile Yok edin.

Novacide Uygulama Hamamböcekleri

Sprey İlaçlar , zemin yüzeylerine ve süpürgeliklere uygulanabilen artık bir spreydir. Bu, yetişkin hamamböceklerini temasla öldürür ve ayrıca bir böcek büyüme düzenleyicisi (IGR) içerir. Bir IGR, hamamböceklerinin yaşam döngüsüne ve üreme yeteneklerine müdahale eder. Bu, yetişkin hamamböceklerinin yumurtlamasını bozacak ve aynı zamanda yumurtadan çıkmayı ve hamamböceklerinin daha genç aşamalarının yetişkinlere dönüşmesini engelleyecektir.

Yemleme yaptıktan sonra, hamamböceklerine saldırmak ve üreme döngülerini engellemek için Sprey İlaçları evinize uygulayın. Tüm döşeme yüzeylerini Sprey İlaçlar ile püskürtmek isteyeceksiniz. Uygulamak için, kutuyu yerden 36 inç yukarıda baş aşağı tutun ve 10 saniyede 100 fit kare oranında süpürme hareketiyle püskürtün.

Püskürtmelerinizi süpürgelik, fayans, döşeme ve halı üzerine odaklayın. Sprey İlaçları mobilyalara bile uygulayabilirsiniz. Tedavi edilen alanın havalandırılmasına izin verin ve alan kuruyup havalanana kadar insanları ve evcil hayvanları tedavi edilen alandan uzak tutun.

Adım 4 - Yarıklara ve Boşluklara D-Fense Tozu Uygulayın

D-fense Tozu

Sprey İlaçlar ve Jel ile birlikte hamamböceği istilasının büyük bir bölümünü öldürebilirken, bu pestisitlerin ulaşamadığı boşluklarda ve yarıklarda saklanan hamamböcekleri olabilir. Hamam böceklerinin onları öldürmek için saklandıkları en dar alanlara nüfuz edebildiği için D-Fense Dust'ın yararlı olabileceği yer burasıdır.

D-Fense Dust, toz halinde gelen bir pestisit tozudur. Sentetik bir piretroiddir ve hamamböceklerinin sinir sistemini etkiler. Bir toz bezi kullanılarak, toz duvardaki boşluklara, elektrik prizlerinin arkasına ve ocak ve buzdolabı gibi cihazların altına püskürtülebilir. Uzun süre kalıcıdır, uygulamadan sonra ürün ıslanmadığı sürece etkisini uzun süre korur.

Uygulamanızda daha fazla hassasiyet için D-Fense'i pestisit toz bezi ile kullanın. Silgiyi 0,5 lb veya 1.000 fit kareyi kaplayacak şekilde tozla doldurun ve ardından çatlaklara, cihazların arkasına, elektrik prizlerinin arkasına ön yüzleri ve hamamböceklerinin saklanabileceği diğer alanları açarak uygulayın.

Adım 5 - Üstün BT Böcek İlacı ile Dış Mekan Tedavisi

Hamam böcekleri tedavisini geri al

Bu adımda evinizin dış çevresini koruyacak ve hamam böceklerinin yapıya girmesini engellemiş olacaksınız. Ortamınızda sürekli olarak hamamböcekleri olacak ve önlem almazsanız gelecekte bir noktada içeri gireceklerdir.

Supreme IT İnsektisit püskürtmenizi öneririz. Bu, Bifenthrin aktif bileşenini içeren ve mükemmel bir öldürücü ve kovucu bir ürün olan bir insektisit konsantresidir. Uygulandığı yerde 90 güne kadar etkili kalabilir.

1 doz karıştırın. Bir pompalı püskürtücüde galon su başına Supreme IT miktarı ve çözümü yapınızın temeli boyunca uygulayın. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Pencerelerin, kapıların, saçakların ve sıhhi tesisat / elektrik geçişlerinin yanı sıra duvarların bir fit yukarısına ve temelden üç fit uzağa püskürtmek isteyeceksiniz.

2 ila 4 saat geçene kadar insanları ve evcil hayvanları püskürtme yapılan alanlardan uzak tutun.

Engelleme - Önleme

Hamam böceklerini öldüreceği önerilen ürün ve teknikleri kullanmakla birlikte gelecekte hamam böceği sorunu yaşamamak için önleyici tedbirleri uygulamak konusunda titiz davranmak sizin elinizdedir. Hamamböceklerinin yeniden yerleşmesini önlemek için rutin hale getirmek için bazı önleyici görevler.

  • Özellikle mutfağınızdaki yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırarak yatmadan önce düzenli bir temizlik programı uygulayarak başlayın.
  • Hamam böceklerinin kolayca erişebileceği yiyecek parçacıkları, yağ veya su olmadığından emin olun. Ayrıca, evcil hayvan mamasını her gece boşaltın ve lavaboda kirli bulaşık bırakmayın. Aletleri taşıyın ve düzenli olarak temizlemediğiniz yerleri temizleyin.
  • Hamamböceklerinin evinize girmesi için giriş noktası görevi görebilecek tüm çatlak ve çatlakları kapatın. Evinizin hem içindeki hem de dışındaki tüm açıklıkları kapatmak için kalafat veya dolgu macunu kullanın. Alanlar, temel etrafındaki çatlakları, kapıları, pencereleri, saçakları/alt yüzeyleri ve sıhhi tesisat/elektrik geçişlerini içerebilir.
  • Son olarak, önleyici bir böcek ilacını düzenli olarak tekrar uyguladığınızdan emin olun. Her 6 ayda bir Novacide'i iç mekanda kısırlaştırmak ve her 90 günde bir Supreme IT'yi dış mekanda uygulamak, daha fazla hamamböceği sorununu önleyecektir.

Temel Çıkarımlar

Hamamböcekleri nedir?

  • Hamamböcekleri, ev sahiplerinin ve işletmelerin karşılaştığı en yaygın haşere kontrol sorunlarından biridir.

Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulunur?

  • Hamam böceği kontrolü, Apex Hamamböceği Jel Yemi, Novacide Aerosol, D-Fense Tozu ve Supreme IT İnsektisit kullanan çok yönlü bir yaklaşımı içerir.

Hamamböceği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Gelecekteki hamamböceği istilasını önlemek için su, gres, kırıntılar ve giriş noktaları gibi elverişli koşulları ortadan kaldırın. Artık böcek ilaçlarının düzenli aralıklarla uygulanması da yeniden istilayı önleyebilir.
Hamam Böceği Mücadelesi: Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu nedenle, özellikle hafta sonları Hamam Böcekleri ile savaşmaktan daha iyi işleriniz varsa, bir profesyonelden yardım almak faydalı olabilir.

Bu Blog Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.