Hamamböceklerinden Nasıl Kurtulurum

Hamamböceklerinden Nasıl Kurtulurum

HAMAMBÖCEKLERİNDEN NASIL KURTULURUM  2023 GÜNCEL

Geceleri mutfağımızın zemininde koşan bir hamam böceği çoğumuzun tüylerini ürpertmeye yeter.

Ne yazık ki, mutfağınızdaki bir hamamböceğini öldürseniz bile, yakınlarda üreyen daha fazla hamamböceği olduğunu neredeyse garanti edebilirsiniz.

Hamamböcekleri, kurtulması imkansız gibi görünen inatçı, sinir bozucu haşerelerdir.

Aslında, hamamböcekleri o kadar çok ürerler ki, ortalama bir dişi hamamböceğinin yılda  200 ila 300 yavru ürettiği tahmin edilmektedir.

Bu, hamamböceklerini ortadan kaldırmayı zorlaştırır çünkü evlerimizi hızla istila ederler ve dikkatli gözlerimizden saklanmakta mükemmeldirler.

Peki hamam böceklerini nasıl önlersiniz ve evinize sızan hamam böceklerini öldürmek için neler yapabilirsiniz?

Aşağıdakileri öğrenmek için hamamböcekleriyle ilgili kılavuzumuzu okuyun:

Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Hamam Böceği Nasıl Önlenir?

Hamamböcekleri Nasıl Belirlenir?

Hamam Böceği İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Hamam Böceği Nasıl Önlenir?

Hamamböcekleri Nasıl Belirlenir?

Hamam Böceği İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Hamamböceklerinden Nasıl Kurtulabileceğinize Dair Son Düşünceler

Temel Kılavuzlar

Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Su kaynaklarını arayın. Hamamböcekleri suya erişim olmadan birkaç haftadan fazla yaşayamazlar, bu nedenle herhangi bir yerde sızıntı veya tesisat sorunu olup olmadığını kontrol ederek başlayın. Buzdolabınızın altına dökülen suyu temizleyin ve lavabonuzu silin ve kurulayın.

Gıda kaynaklarına erişimi ortadan kaldırın. Hamamböcekleri yemek yemeden daha uzun süre hayatta kalabilirler, ancak yine de yemek yemeleri gerekir. Dökülenleri silerek, kırıntıları temizleyerek, kirli bulaşıkları yıkayarak, çöp kutularınızı (hem içini hem de dışını) temizleyerek ve tüm evcil hayvan yiyeceklerini kaplayarak evinizi iyice temizleyin.

Evininizi temizleyin. Kırıntıları veya yiyecek kaynaklarının yanı sıra saç, deri hücreleri ve hamamböceklerinin besleyebileceği diğer organik maddeleri almak için düzenli olarak süpürün, paspaslayın ve vakumlayın.

Yapışkan şeritleri çıkarın. Hamam böceği istilasının ne kadar kötü olduğunu test etmek için, buzdolabı veya tuvalet arkası gibi yüksek aktivite alanlarına yapışkan şeritler koyun. Yapışkan şeritte birkaç hamamböceği bulursanız, muhtemelen ciddi bir istilaya sahipsiniz demektir.

Hamamböceği yemlerini ve hamamböceği tuzaklarını kurun. Kimyasal hamam böceği yemleri, oldukları böcek ilacı yerine yiyecek gibi kokarak hamam böceklerini cezbeder. Hamamböceği, hamamböceği yem istasyonunu yediğinde,  yuvalarına geri götürecekler, zehirden uzaklaşacaklar ve diğer hamamböcekleri etkilenen hamamböceğini yiyerek zehrin yuvaya yayılmasına neden olacak.

Borik asit kullanın. Borik asit, popüler bir DIY ilacıdır.  Birçok ev sahibi borik asit, pudra şekeri ve un çözeltisi yapacaktır. Daha sonra bu hamurdan bilye büyüklüğünde toplar yapacaklar ve evlerinin her yerine, özellikle mutfak ve banyo gibi hareketlilik yüksek alanlara yerleştirecekler. Bu topların kokusu, bu borik asit toplarıyla beslenecek ve ölecek olan hamamböceklerini çekecektir. Tezgâhlara veya yemek hazırladığınız herhangi bir yere borik asit uygulamamanız önerilir.

Doğal kovucular uygulayın. Osage portakal yağı, defneyaprağı ve kedi nanesi gibi hamam böceklerini kovacak çeşitli doğal maddeler vardır. Bu maddeleri evinizin etrafına yerleştirmek veya püskürtmek hamamböceklerini kovmaya yardımcı olabilir.

Diyatomlu Toprak kullanın. Diyatomlu Toprak (DE), hamamböceklerini kurutarak ve dış iskeletlerine zarar vererek çalışır. Dış iskeletlerinin koruması olmadan ölürler. DE'yi, dolap arkası veya araları gibi ulaşılması zor noktalara küçük, ince katmanlar halinde uygulamanız önerilir. Tüketilmesi tehlikeli olduğundan, DE'yi tezgâhlara veya yiyeceklerin hazırlandığı herhangi bir yere uygulamayın.

Roach spreyleri kullanın.  Hamamböceği spreyi çok etkili kabul edilir çünkü hamamböceğinin vücudundaki küçük delikleri doldurur ve sinir sistemini alt ederek böceğin ani ölümüne yol açar. Roach spreyleri, hamamböceği kontrolü için anında temas öldürücü olarak iyi çalışır. Bununla birlikte, hamamböceği spreyi aynı zamanda bir bariyer görevi de görür ve iç duvarlar ve ulaşılması zor yerler gibi çatlaklarda kullanılabilir. Bu, hamamböceklerinin orada üremesini ve yaşamasını tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olabilir.

Böcek büyüme düzenleyicileri uygulayın. Hamamböceği yumurtaları, yok edilmesi şaşırtıcı derecede zor olan beyaz kümeler halinde bırakılır. Hamamböcekleri hızlı bir şekilde üredikleri için, genel sorunu ortadan kaldırmak için üreme döngüsü durdurulmalıdır, bu noktada böcek büyüme düzenleyicisi devreye girer.

Evinizde Bir DIY çözümü yapın. Bir kâse kabartma tozu ve biraz beyaz şekeri karıştırın ve evinizde hamamböceği gördüğünüz yerlerin yakınına koyun. Hamamböcekleri şekeri sever, bu yüzden hemen dikkatlerini çekecektir. Hamamböcekleri bu maddeyi yuttuklarında kabartma tozu onları öldürür. Bu, hamamböceklerini öldürmenin ekonomik ve güvenli bir yoludur.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

Hamam Böceği Nasıl Önlenir?

Hamam böceklerini önlemenin birçok yolu vardır. Hamam böcek istilasını önlemek için en önemli ipuçlarımızdan bazılarını gözden geçirelim:

Giriş noktalarını ortadan kaldırın. Evinizi baştan aşağı tarayın ve duvarlarınızda, pencerelerinizde vb. boşluk veya delik olup olmadığına bakın. Hamamböceklerinin dar alanlara kolayca girmelerini sağlayan esnek gövdeleri vardır, bu nedenle mümkün olduğu kadar çok giriş noktasını ortadan kaldırmak önemlidir. Giriş noktalarını bloke etmek için bir doldurma veya sızdırmazlık ürünü kullanın ve haşerelerin evinize girmesini önlemek için yırtık pencere veya kapı ekranlarını değiştirin.

Kapalı gıda kapları kullanın. Hamamböcekleri için büyük bir cezbedici olduğu için artık yiyecekleri dışarıda bırakmayın. Hamamböceklerinin yemeğinizi kirletmesini ve yemesini önlemek için un veya şeker gibi kiler zımbalarını kapalı yiyecek kaplarına koyun.

Evinizi iyice temizleyin. Evinizi düzenli olarak paspaslamak, süpürmek ve süpürmek hamam böceklerini önlemek için harika adımlardır. Yapabileceğiniz diğer adımlar arasında tezgahları silmek, çöplerinizi düzenli olarak boşaltmak, çöp tenekenizi temizlemek, kirli bulaşıkları lavaboda bırakmamak ve fazla nemi silmek yer alır.

Evcil hayvan mamasını zeminden çıkarın.  Hamamböcekleri evcil hayvanınızın mamasını seve seve yerler, bu nedenle fazla mamayı yerden kaldırmanızı veya sızdırmaz bir kâseye koymanızı öneririz.

Dağınıklığı temizleyin. Hamamböcekleri saklanma konusunda mükemmeldir ve dağınıklığı severler çünkü saklanmayı kolaylaştırır. Hamamböceklerini önlemek için yığılmış karton kutular, dağınık kağıtlar, çöp, gazeteler, ambalaj malzemeleri vb. .

Sıhhi tesisat sorunlarını ve sızıntıları düzenli olarak kontrol edin . Hamamböcekleri ve gümüş böceği gibi diğer birçok böcek neme çekilir. Haşere istilası riskinizi azaltmak için, sızıntı veya su sorunu yaşamadığınızı düzenli olarak kontrol edin. Sızıntı fark ederseniz, böceklerin aşırı neme kapılmasını önlemek için hemen bunları giderin.

Narenciye gücünü kullanın.  Hamamböcekleri narenciye kokusuyla, özellikle limonla itilir. Yerlerinizi paspasladığınız suya birkaç damla limon yağı eklemeyi deneyin.

Hamamböcekleri  İnatçı  Yaratıklardır  _ _ _ _

Pek çok insan yiyeceğiyle hayatta kalabilirler ve yiyecek ve suya erişimleri olduğu sürece evinizden ayrılmazlar.

Yerel Bir Haşere Uzmanımız ile iletişime geçin.

Yerel Bir Uzmanla Bağlantı Kurun.

Hamamböcekleri Nasıl Belirlenir?

Hamam böceklerinin çoğu oval şekilli, basık, kırmızımsı kahverengi bir gövdeye sahiptir. Hamamböceklerinin uzunluğu büyük ölçüde değişir ve üç inç uzunluğa kadar çıkabilir. Hamamböcekleri hızlı hareket edebilir, bu da üzerlerine basmayı veya onları yakalamayı zorlaştırır. Evinizin yiyecek ve suya kolay erişilebilen bölümlerinde, tipik olarak mutfağınızda, özellikle tezgâhlarda ve banyolarda veya bodrum gibi sızıntı olabilecek yerlerde olmayı tercih ederler.

Ne yazık ki hamamböcekleri aileniz için de ciddi bir sağlık riski oluşturmaktadır. Yiyeceklerimizi kirleterek birçok bakteri türünü bize  bulaştırabilirler ve hatta parazitik solucanları bize bulaştırabilirler. Hamamböceklerinin yiyeceklere  E. coli ve Salmonella bakterilerini bulaştırmalarıyla bilinirler , bu da evinizde hamamböceklerinin varlığını göz ardı etmeyi güvensiz hale getirir. Ayrıca hamamböceği dışkısı ve hamam böceklerinin vücutlarına maruz kalmak da hamam böceklerinin zamanla salgıladıkları bir madde nedeniyle astımı ve alerjiyi tetikleyebilir.

Türkiye'de yaygın hamamböceği türleri:

Doğu hamam böceği (koyu kahverengi veya siyah gövdeli, uçamaz)

Alman hamam böceği (açık kahverengi gövdeli, diğer yaygın hamam böceğinden daha hızlı ürer)

Kahverengi Bantlı Hamam Böceği

Amerikan hamamböceği ( kısa mesafelerde uçabilen kırmızımsı kahverengi gövdeler  )

Hamam Böceği İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Hamamböcekleri, birçok insan yiyeceği türünde hayatta kalabilen inatçı yaratıklardır ve yiyecek ve suya erişimleri olduğu sürece evinizden ayrılmazlar.

Peki, hamamböcekleri ne tür yiyeceklerle beslenir?

Karbonhidratlar (hamam böcekleri ekmek veya tatlı gibi saf karbonhidratları tercih eder, ancak bulabildikleri hemen hemen her şeyi yerler)

Evcil hayvan mamasını dışarıda bıraktı

Açık bir pizza kutusu gibi masanın üzerinde bırakılan yemek artıkları

Yiyecek veya baharat, un veya diğer kiler zımbaları içeren açık kaplar

Tezgâhınıza dökülen yiyecek veya soslar

Etler

Saç

Çöp

Kitabın

çürüyen madde

Kanalizasyon

Yağlı, küflü veya fermente edilmiş yiyecekler

Tezgâhta kalan kırıntılar

Ne yazık ki, hamamböcekleri, kokuşmuş olsalar bile, atık, saç ve insan gıdası da dahil olmak üzere organik olan hemen hemen her şeyi yerler.

Hamam böceği görmediyseniz, evinizde olduklarına dair diğer işaretler nelerdir?

Döken derileri

Hamam böceği pisliği

Smear işaretleri (hamam böcekleri bazen hareket ettiklerinde koyu çizgiler bırakırlar)

Canlı hamam böceklerini tespit etmek

Ölü hamam böceği bulmak

Misk veya garip, açıklanamayan bir koku

Komşularınızın hamam böcekleri var

Hamam böceği yumurtası

Çiğnenmiş gıda ambalajları veya deri gibi diğer organik malzemeler

Hamamböceklerinden Nasıl Kurtulabileceğinize Dair Son Düşünceler

Çok az haşere, hamamböcekleri kadar korku getirir. Evinizde bazı hamamböceklerini fark etme şanssızlığınız varsa, yakınlarda çok daha fazla hamamböceği olduğunu varsaymak güvenlidir.

Tereddüt etmeyin - hamamböcekleri kontrolden çıkmadan hemen harekete geçin!

 Hamamböceklerini kendi başınıza yok etmeye çalışmak çok zorlaşıyorsa, Defans Market ile iletişime geçmenizi öneririz.

Bu yok ediciler, genellikle standart Kendin Yap yöntemlerinden daha etkili olan tuzakları, yemleri ve diğer kimyasal olarak işlenmiş çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Defans Market teklifleri için 0541 304 62 62 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz .

Defans Market ten ücretsiz fiyat teklifi almak için 0850 304 62 62  numaralı telefonu arayın veya şirketimizin www.defansmarket.com  web sitesini ziyaret edin.

Haşere Kontrol Planımız ile tasarruf edin

Aynı Gün Haşerelerden kurtulun ve zamandan tasarruf edin.

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14:00'den Önce Arayın kargo ertesi gün kapınızda.

Bu Blog Yıllardır Haşere Kontrol Endüstrisinde Çalışan Mustafa Yılmaz Tarafından gözden geçirildi:

Mustafa Yılmaz haşere kontrol endüstrisinde yıllardır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen yönetimi dünyasında çözümler üretiyor.

Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.