Firavun Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Firavun Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Firavun Karınca Kontrolü: Firavun Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Firavun Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Firavun Karıncalarını kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Firavun Karıncalarının %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Firavun Karıncaları (sidik karıncaları olarak da bilinirler), evleri rahatsız eden en yaygın karınca istilasından biridir. Firavun Karıncaları üretken yetiştiricilerdir ve Amerika Birleşik Devletleri'nin tamamında yaygındır. İsimlerini, karıncaların eski Mısır'daki Firavunları etkileyen bir veba olduğu inancından alıyorlar.

Çoğu karıncanın aksine, Firavun karıncaları iç mekanlarda yuva yapmayı tercih ederler. Oteller, marketler ve hastaneler gibi büyük miktarlarda gıda işleyen kuruluşlarda bulunmalarıyla ünlüdürler. İçeride, yakınlarda bol miktarda yiyecek ve su bulunan sıcak, nemli alanlarda yuva yaparlar. İştahları tipik karıncalarınıza benzer, yağlı yiyeceklerin yanı sıra tatlılar ve şeker bazlı yiyecekler yemeyi tercih ederler.

Eviniz veya işyeriniz Firavun Karıncaları tarafından istila edildiyse, Kendin Yap rehberimiz yardımcı olabilir. Uzmanlarımız, Firavun Karınca Kontrolü için en iyi önerilen ürünleri ve bu sıkıntıların üstesinden gelmek için en iyi stratejiyi bir araya getirdi.

Kimlik

Beyaz zemin üzerine Firavun Karınca

Bir tedavi planı uygulamadan önce, diğer bazı karınca türleriyle değil, Firavun Karıncalarıyla uğraştığınızı belirlemeli ve emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılması nedeniyle zaman ve para kaybına neden olabilir.

Firavun karıncaları bazen Arjantin karıncaları , küçük sarı karıncalar veya kokulu ev karıncaları gibi diğer karınca türleri için yanlış tanımlanır .

Firavun Karıncalarının belirleyici özelliklerinden bazılarını belirlemenize yardımcı olacak bazı özellikleri burada bulabilirsiniz:

  • Firavun Karıncaları oldukça küçüktür, yaklaşık 1/16 inç uzunluğundadır.
  • Sarı ila açık kırmızımsı kahverengi renktedirler ve koyu ila siyah karınları vardır.
  • Firavun Karıncaları ezildiklerinde veya sıkıldıklarında idrara benzer bir koku yayarlar ve bu onların "Sidik Karıncaları" olarak da bilinmelerine yol açar.
  • Bu karıncayı kontrol etmeyi bu kadar zorlaştıran şey, sezgisel olmaları ve popülasyonlarını ve kolonilerini büyütmede hızlı olmalarıdır. Firavun kraliçesi genellikle iyi kurulmuş bir yuvadan ayrılır ve yeni bir koloni kurmak için yanına yetişkin işçileri, gençleri ve hatta yumurtaları alır.

Mülkünüzdeki Firavun Karıncalarını tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tam olarak emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

Firavun Karınca Yolu

Karınca istilanızın Firavun Karıncası olduğunu doğru bir şekilde belirledikten sonra, Firavun Karıncalarının evinizin içinde istila ettiği alanları tam olarak belirlemek için bir inceleme yapmanız gerekir. Muayene sırasında, evinizi veya mülkünüzü herhangi bir Firavun Faaliyeti belirtisi için arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Muayenenize iç mekanda başlayın. Evin etrafındaki, özellikle yiyeceklerin servis edildiği ve nemin biriktiği yerlerdeki çatlakları ve yarıkları araştırın. Lavabo altlarında (sıhhi tesisatın duvarlara nüfuz ettiği yerlerde), mutfağın yanında, ev aletlerinin çevresinde, banyolarda, yardımcı odaların yakınında, duvar boşluklarında, elektrik prizlerinde, tavanlarda ve hatta zeminlerin altında arama yapın. Avlu molozlarının yakınında, kaldırımların yakınında, malçlanmış alanların altında, kütüklerin, kayaların, tuğlaların, ağaç yığınlarının altında ve yapınızın temelinde dış arama yapın,

Bakılacak şey

Firavun Karıncalarını, yiyecek arama yollarını ve hayatta kalmak için kullandıkları yiyecek ve suyu arıyorsunuz. Firavun Karınca kontrolü söz konusu olduğunda, onların yiyecek ve su kaynaklarını belirlemeniz son derece önemlidir. Bu alanlar genellikle yiyecek arama yollarına sahip olacak ve yuva yapabilecekleri yerlerde çatlaklara ve yarıklara yol açacaktır.

Sadece biraz tatlı yiyecek koyun ve bekleyin, bir süre yiyeceğe göz kulak olun ve hiçbir zaman içinde yiyecekle mutlu bir şekilde ziyafet çeken Firavun Karıncalarının izini göreceksiniz. Birkaç ısırık aldıktan sonra, bu karıncalar yiyecekleri yuvalarına geri götürecekler ve bu, her şeyin üstünde kalmanız gereken zamandır. 

Tedavi

Firavun Karıncalarının nerede aktif olduğu hakkında bir fikriniz olduğunda, tedavi ile ilerleyebilirsiniz. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Firavun Karıncalarından kurtulmak için, tedavi ürünlerini hem içeride Ant-Trax Karınca Yemi ile hem de dışarıda Spectre 2 SC çevre tedavisi ile uygulamanız gerekecektir.

Adım 1 - Ant-Trax Karınca Yemi ile İç Mekan Tedavisi

antrax firavun karıncaları

Ant-Trax, kolay uygulama için uygun bir şırıngada gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Ant-Trax formüle karşı koyamayacak ve yemi koloniyle paylaşmak için yuvasına geri götürecek ve sonunda tüm popülasyon zehre yenik düşecektir.

Besin ve nem arayan Firavun karıncalarını gördüğünüz tüm alanlara bir ayakla ayrılmış bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın. Bu ürünü tezgahlarda, mutfaklarda, banyolarda, ev aletlerinin yakınında, süpürgeliklerin yakınında ve giriş noktalarında uygulayın. En önemlisi yemi yiyecek ve su kaynaklarına yakın bir yerde verin, bu kolonilerin tomurcuklanmamasını ve ayrılmamasını sağlayacaktır.

7-10 gün geçmesine izin verin Ant-Trax uyguladığınız yerlerde karıncaları ve yiyecek arama yollarını öldürmeyin, temizlemeyin veya temizlik malzemeleri kullanmayın. Amaç, karıncaların mümkün olduğu kadar çok yemi sindirip yuvaya geri götürmelerine izin vermektir. Karıncaların temas etmesine izin verin ve en az 7 ila 10 gün onları öldürmeyin.

Adım 2 - Spectre 2 SC ile Dış Mekan Tedavisi

Spectre sc itici olmayan firavun karıncaları

İç mekanı yemle tedavi ettikten sonra, Spectre 2 SC'nin çevre tedavisi ile dışarıdaki karınca popülasyonunun içeriye girmesini önlemeniz gerekecektir. Bu ürün, kovucu olmayan güçlü bir böcek ilacıdır, bu önemlidir, çünkü kovucu böcek öldürücüler yalnızca Firavun Karıncalarının kolonisinin tomurcuklanmasına ve ayrılmasına neden olarak daha küçük koloniler oluşturarak durumu kötüleştirir. Bu ürün, Firavun Karıncalarının dışarıda yuva yapıyorsa evinizin içine girmesini önlemek için yapınızın dışında bir bariyer uygulaması olarak kullanılacaktır.

Tedavi etmek istediğiniz alanın kare görüntülerini hesaplayarak ne kadar Spectre 2 SC'ye ihtiyacınız olacağını belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). Spectre 2 SC, 1,5 ila 3,0 fl oranında karıştırılabilir. oz. 1 galon su başına. Spectre 2 SC'yi bir püskürtücüde suyla karıştırın ve ürünün iyice karıştığından emin olmak için iyice çalkalayın.

Spectre 2 SC karışımını temelden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek yapınızın dışına püskürtün. Bu şekilde püskürtme yaparken aynı zamanda pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, saçaklara, çatı altlarına, yağmur oluklarına, garaj kapılarına, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerine, çatlak ve yarıklara da püskürtün. 2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin. 

önleme

dışlama önlemleri önleme

Bölgeyi tedavi ettikten ve Firavun Karınca tehdidini ortadan kaldırdıktan sonra, geri dönmediklerinden emin olmalısınız. Firavun Karıncaları üzerinde tam kontrol elde etmek ve yeniden istilayı önlemek için ortamınızı karıncalar için daha az uygun hale getirecek şekilde değiştirmeniz gerekir. İşte atılacak bazı adımlar:

  • Tezgahları süpürerek, süpürerek ve temizleyerek ve dökülmeleri ve kırıntıları olduğu anda ortadan kaldırarak düzenli bir temizlik programı sürdürün.
  • Binadaki bozuk aletler, sızdıran musluklar ve hatalı su tesisatı gibi nem sorunlarını düzeltin; bu, kontrol elde etmek için son derece önemlidir.
  • Karıncaların binanıza veya evinize girmesini zorlaştırmak için bitki örtüsünü binanızdan geriye ve uzağa doğru kesin.
  • Ve son olarak, yapınızın dışındaki tüm çatlakları ve yarıkları kapatın. Karıncaların yapınıza girmesi için giriş noktası görevi görebilecek küçük yarıkları, açıklıkları veya çatlakları tamamen ortadan kaldırmak için kalafat kullanın.

Temel Çıkarımlar

Firavun Karıncaları Nedir?

  • Firavun Karıncaları, iç mekanlarda yuvalama alanları kurmaları ve büyük koloniler oluşturmalarıyla ünlü bir karınca türüdür. Sarımsı renkli olup arka yüzleri koyu renklidir.
  • Firavun Karıncaları, ezildiğinde idrara benzer bir kokuya sahip oldukları için Piss Karıncaları olarak da adlandırılırlar.
  • Üretken bir yetiştirici olan Firavun Karınca, tatlılara olan yoğun sevgisinden dolayı şeker karıncası olarak da kabul edilir.

Firavun Karıncalarından Evinizden Nasıl Kurtulabilirsiniz? 

  • Firavun Karınca istilalarını, iç mekan (Ant-Trax Karınca Yemi) ve dış mekan (Spectre 2 SC) tedavi ürünlerinin bir kombinasyonu ile tedavi etmenizi öneririz.

Firavun Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Giriş noktalarını kapatarak ve iyi sanitasyon ve dışlama önlemleri uygulayarak Firavun Karıncalarının yeniden istilasını önleyin.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.