Fare ve Sıçanlardan Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 14:30
Fare ve Sıçanlardan Nasıl Kurtulurum?

Sıçan ve Fare Kontrolü: Fare ve Sıçanlardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir sıçan ve fare kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak her türlü sıçan veya fare türünü kontrol altına alabilirsiniz. Sıçanlar ve fareler kategori sayfaları, farklı türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve tüm sıçan ve farelerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Sıçanlar ve fareler gibi kemirgenler, çocuk çizgi filmlerinde sevimli görünebilirler, ancak gerçek hayatta onlarla uğraşırken hiç hoş değiller. Sıçanlar ve fareler, uzun zamandır insanlık tarihindeki en kötü hastalık ve vebaların bazılarının yayılmasının suçlusu olmuştur. Sanitasyon ve kemirgen kontrol programlarındaki ilerlemeler sayesinde, bu kemirgenlerden kaynaklanan hastalık tehdidi insan nüfusu için o kadar yıkıcı değil, ancak yine de ev çevresinde rahatsız edici bir sorun olabilir.

Fareler ve sıçanlar gibi kemirgenler kronik kemiricidir; yaşamak için kemirmeleri gerekir ve bu nedenle sürekli kemirme ihtiyaçları, evinize sızmışlarsa onları yıkıcı bir varlık haline getirir. Evinize girdikten sonra, onlardan kurtulmak için hızlı hareket etmelisiniz, aksi takdirde çoğalırlar ve büyük bir istila yaratırlar. Bu kemirgenler ayrıca yiyeceklerinizi kirletme, evinizin yapısını kemirme ve hatta muhtemelen kabloları çiğneyerek evinizin elektrikli bileşenlerini mahvetme potansiyeline sahiptir.

Bir kemirgen ürünüyle uğraşıyorsanız, aşağıdaki Kendin Yap kılavuzu yardımcı olabilir. Uygun kemirgen kontrolü tekniklerinin yanı sıra istiladan hızlı ve uygun maliyetle kurtulmak için en iyi profesyonel ürünlerin neler olduğunu öğrenin.

Kimlik

Beyaz Arkaplanda Norveç Faresi

Bir tedavi programı uygulamadan önce, uğraştığınız istilacı haşerenin başka bir kemirgen değil, bir sıçan veya fare olduğundan emin olmanız gerekir. Genel olarak, sıçanları ve fareleri tanımlamak kolay olabilir çünkü hepsinin kürkü, kuyruğu, bıyığı vardır ve hızlı hareket ederler. Bununla birlikte, tedavi, sıçan veya fare olmalarına bağlı olarak değişebilir. Onları istila yerlerine göre tanımlamak daha kolaydır.

  • İç mekanlarda büyük olasılıkla Ev Fareleri görüyorsunuz. Ev Fareleri yaklaşık 2 ila 3 inç uzunluğundadır ve yaklaşık 3 ila 4 inç uzunluğunda kuyrukları vardır. Büyük kulakları ve sivri burunları vardır. Çatı fareleri iç mekanlarda da görülebilir, ancak çoğunlukla çatı katlarında görülür. Norveç fareleri evleri istila ederse, bunlar dışarıdan geliyor demektir.
  • Açık havada Norveç Sıçanlarını, Geyik Farelerini ve Çatı Farelerini bulabilirsiniz. Çatı Sıçanları genellikle çitler, ağaçlar ve çatılar boyunca hareket eder ve yaklaşık 14 ons ağırlığındadır. Norveç Sıçanları en büyüğüdür ve yapıların altına yerleşir. Geyik Fareleri küçüktür, büyük kulakları vardır ve son derece çeviktir.

Karşılaştığınız sıçan veya farelerin tam türünü belirleyemiyorsanız, hem iç hem de dış mekan fare ve fare sorunlarını ele alacağı için bu kılavuzla devam edin.

Denetleme

kemirgen pisliği

Sahip olduğunuz kemirgen problemini belirledikten sonra incelemeye devam edin. Tedavi uygulamadan önce, kemirgenlerin ziyaret ettiği alanları ve saklandıkları yerleri bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, kemirgen aktivitesine ve kemirgenlerin kendilerine bakacaksınız. Kemirgenlerin en aktif olduğu gece olan geceleri kontrol edin.

Nereden İncelenmeli?

İçeride mutfağınıza, banyonuza, çatı katınıza, bodrum katınıza ve garajınıza bakın. Mutfakta, yer seviyesindeki dolaplara, kilere, cihazların arkasına ve lavaboların altına bakın. Garajda ekipmanın, depolama öğelerinin ve süpürgeliklerin arkasını inceleyin. Çatı katında veya bodrum katında, duvarları ve süpürgelikleri inceleyin.

Açık havada temelinizi ve çimlerinizi kontrol edin. Kemirgenler için bir giriş noktası görevi görebilecek açık havada boşluklar ve delikler de gözlemlemelisiniz. Ayrıca çiçek tarhlarınızı da kontrol edin; bitki örtüsünün toprağa kadar sıkıştırıldığı yer, kemirgenlerin ileri geri koştuğunun bir işaretidir.

Bakılacak şey

Sıçan ve/veya fare aktivitesi arıyorsunuz. İç mekanlarda buna dışkı, leke izleri, kürk, çiğnenmiş açıklıklar ve kemirgenler dahildir. Mutfakta yer seviyesinde sakladığınız gıda maddelerine bakın, çiğneniyor mu? Süpürgelikler boyunca, yağ lekeleri gibi görünen kürk ve leke izleri arayın. Dolapların, süpürgeliklerin ve duvarların içinde çiğnenmiş açıklıklar arayın. Son olarak, evinizin etrafında küçük dışkı olup olmadığını kontrol edin. 1/4 inçten küçük dışkılar fare dışkısıdır, daha büyük dışkılar fareler anlamına gelir.

Açık havada, çimlerde ve temelin yakınında yuvalar (veya delikler) arıyorsunuz. Ayrıca, çimenliğinizdeki toprağa sıkıştırılmış patikalar. Kemirgen aktivitesi bulduğunuz yerleri not edin, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Sıçan veya fare aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerin üzerindeki uygulama talimatlarına uymayı unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman kullanarak güvende kalın.

Kemirgen tedavisi, farelerin veya farelerin keyif aldığı gıda kaynaklarını ortadan kaldırmak için evinizin içinde ve çevresinde ayrıntılı bir temizlik ile başlar. Bu yapıldıktan sonra, evinizin dışında Eratikasyon Tuzağı ve Çözüm Tuzağı İstasyonu kombinasyonu ile ve içeride tutma ürünlerini (yapıştırıcı kapanı, çıtçıtlı kapanı ya da canlı kapanı) tedavi edebilirsiniz.

Adım 1 - Ön Temizleme

Kemirgenleri caydırmak için temizlik

Yemler ve tuzaklarla devam etmeden önce, mülkünüze sıçan ve fare çeken yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırmak en iyisidir. Çatlakları ve açıklıkları kapatarak, yüzeyleri ve zeminleri iyice temizleyerek ve tüm yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırarak evinizi veya işyerinizi fare ve farelerden uzak tutun. Bu aynı zamanda entegre haşere yönetimi olarak da bilinir.

Açık havada, yabani otları ve aşırı büyümüş bitki örtüsünü kontrol altında tutarak, fark edilmeden ortalıkta dolaşmalarını zorlaştırmak ve onlara mümkün olduğunca az kapsama alanı sunmak istiyoruz. Çöp tenekesi kapaklarınızın sıkı olduğundan ve evcil hayvan mamasının fareler ve fareler için erişilebilir olmadığından emin olun.

Adım 2 - Dış Mekan Düzeni Silme Tuzağı

silme kemirgen yemi aegis yem istasyonu sıçanlar ve fareler

Eratikasyon, gerçek fıstık ezmesi ve tohumlarıyla yapılan bir kemirgen öldürücüdür ve kemirgenleri çekip öldürmesi %100 garantilidir. Yem, yem istasyonlarında kolayca uygulanabilmesi için önceden delinmiş deliklere sahip bloklar halinde şekillendirilmiştir. Eratikasyon Kemirgen Yemi, yem utangaçlığını önleyen, etkili ancak yavaş öldüren bir zehir olan diphasinon içerir.

Solutions Yem İstasyonları, yem bloklarını hava koşullarından, evcil hayvanlarınızdan ve diğer vahşi yaşamdan korumak için kullanılır. Bu istasyonlar, çocukların, evcil hayvanların ve hedef olmayan hayvanların yeme ulaşmasını önlemek için bir anahtar (dahil) gerektiren kurcalamaya dayanıklı bir kapağa sahiptir.

Sıçan yemi, istasyonlar ve tuzaklarla çalışırken eldiven takmanız önemlidir. Bu sizi sadece yemden korumakla kalmaz, aynı zamanda kokunuzu istasyondan uzak tutar. Bir kemirgen insan faaliyeti kokusu alırsa istasyonlardan ve yemden kaçınabilir.

Ürünle birlikte gelen anahtar ile yem istasyonunu açın. İstasyondaki metal çubukların arasından üç Eratikasyon Tuzağı Bloğu yerleştirin ve istasyonu kapatın. Ardından, yem istasyonunu temelinizin yakınına, şüpheli bir yuvanın yakınına veya kemirgen faaliyeti fark ettiğiniz yere koyun.

Birbirinden 20 ila 40 fit ayrı altı yem bloğu ile dışarıda 2 yem istasyonu kullanın. Yem istasyonlarını sık sık kontrol edin ve çiğnenmiş veya yenmiş yemleri değiştirin. Artık besleme faaliyeti kalmayana kadar değiştirmeye devam edin.

Adım 3 – Kapalı Alanda Tuzak Kurun

Artık dahili tedavi için hazırsınız. Çözümler Pest & Lawn, ölümcül ve ölümcül olmayan tuzaklar taşır, dolayısıyla ne kullanmanız gerektiği size kalmış. Tuzakları yerleştirmeden önce, kokunuzun tuzaklarda kalmaması için eldiven takmayı unutmayın.

Solutions Pro Glue Tray tuzakları sorunsuzdur ve kemirgenleri yakalamada etkilidir. Sert kimyasallar veya zehirler içermezler, bu nedenle zehirli yemlere duyarlı alanlarda kullanım için harikadır. Bu tuzaklar ayrıca kemirgenleri çekmek için yapıştırıcıya emdirilmiş alerjen olmayan fıstık ezmesine sahiptir ve birçok farklı alana kolayca yerleştirilebilir.

Solutions Easy Set Traps ayrıca fareleri ve fareleri ortadan kaldırmak için kolay sıhhi yöntemler sağlar. Easy Set, dayanıklı plastik ve çelikten yapılmış sağlam bir çıtçıtlı kapandır. Tasarımı, tuzağı kurmayı basitleştirir, parmak şıklatma olasılığını azaltır ve kemirgenin leşine dokunmak zorunda kalarak ölü bir kemirgenin salınmasına olanak tanır.

Solutions Pro Tutkal Tepsisi

Solutions Pro Tutkal Tepsisi

Solutions Pro Glue Trays'i kemirgen aktivitesi tespit ettiğiniz alanlara yerleştirin. Kemirgenler duvarların yanında seyahat etme eğiliminde olduğundan, bunları duvarlara ve dikey yüzeylere yerleştirin. Genel olarak, fare istilası için 2 Tutkal tepsisi öneririz.

Çözümler Kolay Kurulan Sıçan Kapanları

Çıtçıtlı tuzakları, kemirgen aktivitesini tespit ettiğiniz yere yerleştirin. Tetik duvara bakacak şekilde bunları süpürgeliklerin üzerine yerleştirin. Kemirgenleri temas kurmaya zorlamak için tetiğe bezelye büyüklüğünde bir damla fıstık ezmesi de koyabilirsiniz. Sıçan istilası için iki adet çıtçıtlı tuzak almanızı öneririz.

Çocukların veya evcil hayvanların tuzaklarla etkileşime girmesine izin vermeyin.

önleme

bakır örgü sıçanlar ve fareler

İyi bir önleme planı ile kemirgen istilasından kaçınılabilir. Kemirgen faaliyetinin hoş karşılanmadığı bir ortam yaratırsanız, kemirgenler daha iyi fırsatlar sunan yeni bir yuvaya taşınacaktır. Yiyecek kaynaklarını ve suyu ortadan kaldırarak kemirgen istilasını önleyebilirsiniz. Evinizdeki veya bodrumunuzdaki sızıntıları bulun ve düzeltin ve temizleyin. Evcil hayvan mamasını, mama kutularını ve mama malzemelerini ulaşılması zor yerlere koyun veya erişilemeyen plastik kaplara koyun.

Bu kemirgenlerin potansiyel olarak içinden geçebileceği delikleri ve açıklıkları kapatmak için bir derz dolgu tabancası kullanabilirsiniz. Kullanılacak bir başka iyi araç da tesisat borularının, klimanın, havalandırmaların ve kemirgenlerin eve girebileceği diğer göze çarpmayan yerlerin etrafına yerleştirilebilen bakır ağdır.

Düzenli bir temizlik programı sürdürün, bulaşıklarınızı yıkayın, çöpü çıkarın ve yiyecek kırıntılarını ve dökülenleri temizleyin. Kemirgenlerin içeri girmesini önlemek için temelinizdeki çatlakları ve yarıkları bulun ve kalafat veya bakır ağ kullanarak kapatın (tüm giriş noktaları kapatılırsa içeri giremezler).

Mülkünüzün çatısından sarkan ağaç dallarını kesin. Bu ağaç dalları, farelerin mülkten mülke taşınması için bir yol sunacak. Çiçek tarhlarınızı temizleyin ve bahçenizi düzenli olarak temizleyin. Ahşap döküntüleri ve yaprak kalıntıları, kemirgenler için barınak alanları oluşturacaktır. Kuş besleyicilerinden kurtulmayı düşünün. Zamanla tohumlar yere düşer ve kemirgenlere mülkünüzü ziyaret etmeleri için başka bir neden sağlar.

Temel Çıkarımlar

Sıçanlar ve Fareler nedir?

  • Sıçanlar ve Fareler, hızla çoğalabilen ve hızlı bir şekilde ele alınmazsa sağlık açısından tehlike oluşturan yıkıcı kemirgenlerdir.

Sıçan ve Farelerden Nasıl Kurtulunur?

  • Sıçanlardan ve Farelerden kurtulmak için, bir ön temizlik ve ardından dışarıda kemirgen öldürücü yemler ve içeride tuzaklar (tercihinize bağlı olarak öldürücü veya öldürücü olmayan) kombinasyonu kullanmanızı öneririz.

Sıçan ve Fare Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Rutin temizlik ve kalafat ve bakır ağ ile dışlama ile kemirgenlerin yeniden istilasını önleyin.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.