Fare Kovucu

08-10-2019 10:54
Fare Kovucu
Ülkemizde fare ve çeşitlerine sık olarak rastlamaktayız. Özellikle eski tip yapıların olduğu ve sıcak alanlarda sık sık karşılaştığımız fareler, bizi çok zor durumda bırakabilmektedir. Örneğin, tarlada alınacak ürünleri kemirmesi veya eski tip yapılarda boruları vb. yerleri kemirmesiyle zor anlar yaşatacak canlıdır.

Fareler, çok zeki bir hayvan olup haşere türlerine girmemektedirler. Farelerin aşırı zeki olması yanında vücutlarında kemik olmaması da onları ayrı avantaj sahibi yapar. Yani farelerin kafalarının geçtiği her yerden, vücutları rahatlıkla geçmektedir

Farelerin, giremeyeceği yerler çok nadir olup zarar verdiği nesnelerde günlük yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Örneğin, televizyon kablosunu kemirmesi veya elektrik kablolarına zarar vermesi ile meşhurdur.

Bunun yanı sıra bedeninde toplam 4 ayağı bulunur ve ayaklarının uçlarında da parmakları bulunmaktadır. Her parmağın ucunda bulunan tırnakları sayesinde çok yüksek yerlere rahatlıkla tırmanabilmektedir.
Farelerin, ağız yapıları da ayakları kadar kuvvetlidir ve çok sert cisimleri dahi kolaylıkla kemirebilmektedirler. Farelerin, tükürükleri de narkoz yapısındadır. Özellikle geceleri, bu salgıdan yararlanarak; diğer canlıların kulak, ağız veya farklı bir duyu organını kemirerek yemektedir.

Fare Türleri
-    Ak Ayaklı fare türleri
-    Avurdu keseli fare türleri
-    Bandikut fareleri
-    Çekirge faresi
-    Çeltik faresi
-    Dikenli fare
-    Fırça kuyruklu fare
-    Hamster
-    Hasat faresi
-    Huş faresi
-    Kanguru faresi
-    Orman faresi
-    Pamuk faresi
-    Sıçrayan fare
-    Kum faresi

Şeklinde birçok türleri mevcuttur. Fareler yaşadıkları yerlere göre farklı isimler almaktadır fakat genel özellikleri hemen hemen aynıdır. İnsanlar, onları ayırt edebilmek amacıyla farklı isimlerde nitelendirmektedirler.

Yaşam alanları genellikle; tarla, dere, lağam, eski yapıtlardadır. Ölü hayvan leşleri ve atık olan her şeyi yemektedirler. Fare türleri yılda 4 bazıları ise 6 defa yavrularlar. Fareler diğer haşere türlerine göre üremede de farklılık gösterirler. Bu farklılık ise, canlı yavru doğurmalarıdır.


Fare Kovucu Nedir ?

Fare kovucu, cihazlarımız yardım ile fareleri çeşitli şekilde uzaklaştırmaktayız. Fareleri tamamıyla öldürerek (yuvarlarında ki farelerde dahil) veya fare kovucu cihazlar ile ortama giriş yapmasını tamamıyla engellemekteyiz. Bu cihazlar, farelerin duyabileceği ultrasonik sesler yayarak farenin ortama giriş yapmasını engellemektedir. Fakat ortamda bulunan fareleri çıkmasını hemen sağlamamaktadır. Bu şekilde çalışma sebebi ise farenin zekiliği ve yuvasını hemen terk etmeme isteğidir.
Buna çözüm olarak, fare kovucu ile birlikte fare zehiri kullanmak kesin çözüm olacaktır.


EVLERDE FARE SORUNU

Belki de farelerin, zarar vereceği en müsait ortamlardan bir tanesi olan evlerimiz, farelerin en sevdiği ortamlardan birisidir. Yiyecek arayışında olan fareler, çeşitli kabloları veya nesneleri kemirmesi verilebilecek en büyük zararlardan bir tanesidir. Ayrıca ortama bıraktığı pislik ve dışkıda farelerin en büyük özelliklerinden birisidir diyebiliriz.

Defans market, 70 m2’den 1000 m2’ye kadar etkili olan cihazları ile fareyi tamamıyla ortamdan uzaklaştırmaktadır. Fare kovucu cihazlarımız ev, iş, depo, tarla vb. alanlarda etkili olmaktadır. Farenin duyacağı ultrasonik sesleri yayarak fareyi rahatsız edecek sesler yaymaktadır.

Fare 1-2 hafta içerisinde fare kovucu sayesinde ortamı terk edecektir. Yeni fare türleri ise, fare kovucu sayesinde ortama giriş yapmak istemeyecek ve barınacak farklı yerler arayacaktır.



İŞYERİNDE FARE SORUNU

İş yerlerini barınma alanı olarak seçen fareler yine büyük bir zevkle ortamda bulunan nesneleri kemirecektir. Özellikle bilgisayar, masa vb. alanlara tırmanarak yiyecek arayışına geçecek ve ararken birçok nesneyi de kullanmaz hale getirebileceğine emin olabilirsiniz.
İş yerinizin büyüklüğü ve farenin adedi hiç önemli değil. Fare kovucu Defans Market, adresini kullanarak Fare kovucu cihazlarımız, fare zehirleri, fare ilaçları, haşere ilaçları vb. ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.