Ev Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Ev Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Ev Sineği Kontrolü: Ev Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Ev Sinekleri kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Ev Sineklerini kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Ev Sineklerini %100 kontrol altına almayı garanti ediyoruz.

Dünyanın her yerinde evrensel olarak en çok nefret edilen bir haşere varsa, o da sıradan Ev Sineğidir. Bu sinir bozucu uğultulu haşereler, dünyanın hemen her yerinde bulunabilir ve bir eve girdikten sonra kurtulmaları zordur.

Ev sahipleri, içeride veya dışarıda yiyecekler varken, Ev sineklerinin temelde hiçbir yerden çıkmadığına şaşırırlar. Sokmama ve ısırmamalarına rağmen, kontrol edilmedikleri takdirde tifo, ateş, dizanteri, tüberküloz, cüzzam, kancalı kurt, kolera, ishal ve diğer birçok tehlikeli hastalığa neden olan organizmaları yayarak zarar verebilirler.

Ev Sinekleri hem evcil hayvanlar hem de insanlar için tehlikelidir çünkü yiyecek ararken bakteri yayarlar ve toplarlar. Çürüyen malzemeleri (çöp, karkas ve dışkı gibi) sevdikleri için, yiyecek servis yüzeylerine ve yiyecek maddelerine kendileri aktarma eğiliminde oldukları çok sayıda bakteri toplarlar.

Eviniz veya mülkünüz onlara çürüyen organik maddeler sunuyorsa, bu sinekler kamp kurmaktan çekinmezler. Sanitasyona uymamak, çöpü dışarı çıkarmayı geciktirmek, dökülenleri bir süre bekletmek ve evcil hayvanınızdan sonra toplamamak Ev Sineklerini mülkünüze çekecektir.

Aşağıdaki Kendin Yap Ev Sineği kontrol kılavuzumuz, size bu baş belası haşere hakkında biraz bilgi verecek ve uzman tavsiyemiz ve profesyonel ürün tavsiyelerimizin yardımıyla ev sineklerini nasıl hızlı bir şekilde öldürüp onlardan kurtulabileceğinizi öğretecektir.

Kimlik

karasinek tespiti karasinekten nasıl kurtulurum

Bir kontrol programı yürütmeden önce, başka bir tür sinekle değil, Ev Sineği ile uğraştığınızı belirlemeniz ve ilk önce emin olmanız gerekir.

  • Ev Sinekleri küme sineklerinden ve meyve sineklerinden farklıdır, çünkü genellikle gri ve siyahtırlar ve 1/4 inç uzunluğundadırlar ve göğüs kafesinde dört koyu çizgi vardır.
  • Tipik Ev Sinekleri, iklime ve yiyecek kaynağına bağlı olarak 2 ila 4 hafta arasında herhangi bir yerde yaşayabilir. Karasinekler ayrıca bir seferde 20 mile kadar uzun mesafeler uçabilirler.
  • Ev Sinekleri genellikle çürüyen malzemelerin yakınında bulunur. Bu, ölü hayvan karkaslarını, çöp kutularını, kompost yığınlarını veya dışkı yakınlarını içerebilir. Ayrıca neme de ilgi duyarlar ve ele alınmamış bir nem sorunu varsa evinizi, hayvancılık alanınızı veya işyerinizi ziyaret edebilirler.

Mülkünüzdeki Ev Sineklerini tanımlamak için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Yardıma ihtiyacınız varsa, bizi arayın ve doğru kimlik belirleme konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

ev sineklerinden nasıl kurtulurum muayene

Ev Sineğiniz olduğunu doğru bir şekilde belirledikten sonra, bir teftiş ile ilerleyebilirsiniz. Ev Sinekleri neme ve çürüyen maddelere çekilir, bu nedenle Ev Sineklerini çeken çürüyen malzemeleri ve bunların nerede yoğunlaştığını belirlemeniz gerekir.

Nereden İncelenmeli?

Karasinekler gelişir ve pis, kokulu veya sağlıksız olan her şeyle beslenir. Genellikle çöp, kompost, dışkı, gübre, balık, gübre, kanalizasyon ve insan dışkısı vb. etrafında gezinirken bulunurlar.

Çoğu ev sineği istilası iç mekanlarda meydana gelir. Çöp kutularınızın etrafında, bozulmuş yiyeceklerin (meyveler, sebzeler, etler vb.) içinde ve çevresinde, çöp kutuları gibi dışkıların yakınında (veya dışarıda dışkı oluşturan bir köpeğiniz varsa bahçede) ve hatta kompost yığınlarında arama yapın. Mutfakta, banyolarda ve evinizin bu öğelerin mevcut olduğu herhangi bir odasında arama yapın.

Hayvancılık alanlarında,  ahırlar veya ağıllar gibi hayvanların en aktif olduğu alanları kontrol edin. Dişi sinekler hayvanın kanıyla beslenirken, erkekler üreme alanları için atıklarına çekilecek. Akan su bulunan alanlar büyük olasılıkla sinekler için yumurtlama alanı olacaktır. Yaşam alanınızda sinekler fark ederseniz, bunun nedeni yakınlardaki bir alanı istila etmeleri olabilir. 

Bakılacak şey

Ev Sineklerini ve çürüyen malzemeleri arıyorsunuz. Bu, yukarıda belirtilen tüm yerlere ve ayrıca yukarıda belirtilen öğelere bakmak anlamına gelir. Çürüyen maddeyi bulmak çok zor olmamalı çünkü berbat koku sizi bulunduğu yere yönlendirecektir. Kötü kokunun olduğu yerde büyük olasılıkla sineklere de rastlarsınız.

Çürüyen maddeler veya Ev Sineklerinin kendilerini belirli alanların üzerinde gezdirdiğini gördüyseniz, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Ev Sinekleri etkinliğini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Ev sineklerinden kurtulmak, onları evinize çeken çürüyen veya pislik kaynağının bulunmasını, bölgeyi sterilize etmeyi ve ardından popülasyonu ortadan kaldırmak için sinek tuzakları ve böcek ilaçları uygulamayı içerir.

Adım 1 - Evinizi Temizleyin

evi sterilize et

Ürünleri uygulamadan önce, evinizi uygun sanitasyon ile tedavi için hazırlamanız gerekir. Evinizi temizleyerek başlayın. Mutfağınızda olabilecek yemek kırıntılarından veya dökülmelerden kurtulmak için tezgahı silin, paspaslayın ve elektrik süpürgesiyle süpürün. Cihazların altında ve çevresinde dökülme olup olmadığını kontrol edin. Tezgahlarda bırakılan bozulmuş yiyeceklerden kurtulun.

Çöp kutularınızı kontrol edin ve dipte çöp veya dökülme olmadığından emin olun ve dolduğunda düzenli olarak çıkarın. Tüm gıda ürünlerini plastik kaplarda kapatın ve çöplerinizi hem iç hem de dış mekanlarda kapalı bir çöp kutusunda saklayın.

Evcil hayvanınız varsa, çöp kutularını temizleyin veya bahçeden dışkı toplayın, bunlar da sinekleri evinize çekecektir. Pislik kaynağının bulunması ve çıkarılması sineklerden doğal olarak kurtulacaktır, çünkü onları çeken organik madde temizlendiğinde sinekler kolayca ayrılacaktır.

2. Adım - Sinek Tuzakları ile Uzun Sinekleri Yakalayın

Ev Sineklerini yakalamak için Musca-Stik asılıyor

Sineklerin çoğu iyi bir temizlikten sonra gidecek olsa da, bazıları ortalıkta oyalanacak. Bu, Musca-Stik Fly Trap gibi bir sinek tuzağının yararlı olacağı zamandır. Musca-Stik Tuzakları, Ev Sineklerini doğrudan tutkalla dolu tuzağa çekmek için feromon kullanan böcek ilacı içermeyen bir tuzaktır. Bu Ev Sinekleri sıkışıp kalacak ve hareket edemeyen sonunda ölecek.

Feromon paketini çubuğun ucundaki toplama kabına dökün ve Ev Sineklerinin faaliyetinin gözlemlendiği yerlerin yukarısına yerleştirin.

Bir sinek ışığı, ev sineklerini kontrol etmenin az çabayla etkili bir yoludur

Alternatif olarak, depolarda ve ticari binalarda Ev Sineği istilası yaşıyorsanız, Mantis Fly Light'ı öneririz. Bu ürün, Ev Sineklerini çekecek hafif, kullanıma hazır bir sinek ışık tuzağıdır.

Ürün üzerindeki ışıklar Ev Sineklerini zaplamaz veya anında öldürmez, bunun yerine onları bir yapışkan levhanın Ev Sineklerini yakalayacağı ve sıkışıp kalacakları ve zamanla ölecekleri bir yere uçmaları için çeker.

Adım 3 - Pirid Aerosol Püskürtme

Ev Sineklerini öldürmek için Pyrid püskürtme

Ev Sineklerini kontrol altına almak için ek bir önlem olarak Pirid Aerosol kullanmanızı öneririz. Bu, kalan sinekleri öldürmek için temas spreyi olarak kullanılabilen piretrin aerosolüdür.

Hızlı bir şekilde yere sermek ve onları öldürmek için mülkünüzün etrafındaki herhangi bir Ev Sinekleri'ı doğrultun ve püskürtün. 1000 fit küp başına 1 ila 3 saniye oranında uygulayın. Mutfakta püskürtme yapıyorsanız, açıkta kalan yiyecek servis malzemelerini veya yemek kaplarını kaldırdığınızdan emin olun. 15 dakika geçmeden ve odalar havalandırılmadan insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin. Mutfakta püskürtme yapıyorsanız, işlemden sonra silin ve tezgahı ve yiyecek servis yüzeylerini temizleyin.

Adım 4 - Karıştırın ve Flex 10-10'u Uygulayın

Püskürtme Ahırı

Ev sineklerinin yaygın olduğu hayvancılık alanları için Flex 10-10 uygulanmasını öneririz. Flex 10-10, iç veya dış mekan kontrolü için geniş spektrumlu bir üründür. Tedavi etmek istediğiniz alanın kare görüntüsünü (uzunluk x genişlik = kare görüntü) hesaplayarak ne kadar Flex 10-10 karıştırmanız gerektiğini belirleyerek başlayın. Flex 10-10 için karıştırma oranı, galon su başına 6,4 sıvı onstur. Bir galon çözelti tipik olarak 1.000 fit kareyi tedavi edecektir. Örneğin, 2.000 metrekarelik bir alanı tedavi etmek istiyorsanız, 2 galon suya 12,8 ons Flex 10-10 karıştırmanız gerekir.

Püskürtme tankınızı yarısına kadar suyla doldurun, istediğiniz miktarda Flex 10-10 ekleyin, ardından suyun kalan yarısını ekleyin. Tankı kapatın ve çalkalamak için iyice çalkalayın. Duvarlar, tavanlar, paravanlar, kapı çerçeveleri ve pencere çerçeveleri gibi alanları işlemek için doğrudan bir sprey kullanın. Çözümünüzü uygulamadan önce bölgedeki tüm hayvanları çıkardığınızdan ve tüm yiyecekleri kapattığınızdan emin olun. Flex 10-10'u su yakınında uygulamadığınızdan emin olun.

Bunu hayvanlarınıza uyguluyorsanız, bir yelpaze püskürtme ayarı kullanın. Saçı iyice ıslatmak için yeterli miktarda ürün kullandığınızdan emin olun, özellikle üst çizgi, alt çizgi, yan kısımlar, solaklar ve diğer istila edilmiş alanlar. Artık sinek aktivitesi kalmayana kadar her 5 ila 12 günde bir hayvanınıza yeniden tedavi uygulayabilirsiniz.

önleme

Önleme Ev sineklerinden nasıl kurtulurum

Ev Sinekleri evinizden temizlendikten sonra geri gelmelerini istemezsiniz. Evinizi olabildiğince temiz tutarak Ev Sineklerini önleyin. Tezgahları, ocakları ve yiyecek servis yüzeylerini sık sık silin. Düzenli olarak paspaslayın ve süpürün ve evinizin içinde çöp birikmesine izin vermeyin.

Evcil hayvanınız varsa, arkalarını düzenli olarak temizleyin ve bahçenin dışkı ile dolmasına izin vermeyin. Yiyecek kırıntılarını ve dökülen maddeleri hemen temizleyin ve bir süre bekletmeyin. Mülkünüzdeki çürüyen meyvelerden veya çürüyen malzemelerden kurtulun.

Ayrıca, evinizin etrafındaki boşlukları, delikleri ve diğer çatlakları ve çatlakları kapatarak, sinekler için bir giriş noktası işlevi görerek evinize erişimi mümkün olduğunca sınırlamak isteyeceksiniz. Evinizin dışını dolaşmak için kalafat kullanın ve pencerelerin, kapıların ve fark ettiğiniz diğer giriş noktalarının etrafına uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Ev sinekleri nedir?

  • Ev Sinekleri, sineklerin beslenmesi ve üremesi için çürüyen veya çürüyen bir kaynak olduğunda evleri istila eden kötü şöhretli bir haşeredir.
  • Ortalama karasinek siyah veya koyu gri renkli bir gövdeye sahiptir, göğüslerinde siyah dikey çizgiler ve yüzlerinde iki altınımsı ila gümüş şerit ve büyük, koyu kırmızı gözleri vardır. Larva aşamasında, sivri başlı, dalgalı, sümüksü krem ​​renkli kurtçuklardır. Pupa aşamasında koyu kahverengi, yuvarlak ve önden arkaya doğru incelir.

Evdeki Sineklerden Nasıl Kurtulunur?

  • Ev Sineklerinden kurtulmak için pislik kaynağını bulun ve atın ve evinizi iyice sterilize edin. Ardından, havada asılı kalan sinekleri yakalamak için Musca-Stik veya Mantis Fly Light gibi tuzaklar uygulayın veya Pyrid Aerosol ile temas ettiklerinde püskürtün.
  • Ev sineklerinin çiftlikte tedavi edilmesi için, ev sineklerini uzak tutmak için yüksek aktivite alanlarına ve doğrudan hayvanlara uygulanabilen bir Flex 10-10 karışımı kullanın.

Ev Sineği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Ev Sineklerinin geri dönmesini önlemek için evinizin etrafında düzenli bir temizlik programı tutun. Bu, düzenli olarak temizlik yapmak, yiyeceklerin bozulmasına izin vermemek, evinizdeki çöpleri atmak ve çöp torbalarını düzenli olarak değiştirmek ve ayrıca boşlukları ve delikleri ve eve diğer giriş noktalarını kalafatla kapatmak gibi dışlama önlemleri anlamına gelir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.