Çatı Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 15:18
Çatı Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Çatı Faresi Kontrolü: Çatı Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa, genel bir Çatı Faresi kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Çatı Farelerini kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Çatı Farelerinin %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Çatı Faresi istilası evlere ve işyerlerine olabilir.

Çatı Sıçanları ince bir gövdeye ve yaklaşık 11 ila 14 ons ağırlığa sahiptir. Kürkleri genellikle grimsi renktedir. Burunları körelmiş Norveç Sıçanlarının aksine sivri burunları vardır. Büyük gözleri ve büyük kulakları vardır.

Çatı Sıçanları genellikle ağaç sıraları gibi yüksek yerlerde ve çit sıralarında bulunurlar. Genellikle ikinci katlardaki yapılarda veya çatı katlarında sığınak buldukları için hem kırsal hem de banliyö alanlarını işgal edebilirler.

Çatı Fareleri, yiyecek ve barınak aramak için yapılara girerler. Bazı durumlarda, bir mülkte barınabilir ve yuva yapabilir ve başka bir mülkte beslenebilir veya yiyecek kaynakları arayabilir. Kış ve soğuk aylar, onları havadan kaçmak için evlerine gitmeye zorlayabilir.

Tüm kemirgenler gibi Çatı Fareleri, diğerleri arasında murin tifüs, salmonelloz, veba gibi bir dizi hastalığı bulaştırma yeteneğine sahiptir. Ayrıca insanlara ve evcil hayvanlara bulaşabilecek pire ve keneler taşırlar ve çiğneme alışkanlıkları ile kablolara zarar vererek ev yangınlarına yol açabilirler.

Kimlik

Tanımlama, kontrolün ilk adımıdır. Tedavi etmeden önce Çatı Fareleriyle uğraştığınızdan emin olmalısınız. Aşağıda, Çatı Farelerini diğer kemirgenlerden ayıran bazı ortak özellikleri açıklayacağız.

  • 11 ila 14 ons arasında herhangi bir ağırlıkta olabilir.
  • Kürkleri genellikle gridir ancak değişebilir.
  • Uzun tüysüz kuyrukları vardır.
  • Burunları körelmiş Norveç Sıçanlarının aksine sivri burunları vardır.
  • Büyük gözleri ve kulakları var. Norveç Sıçanlarının aksine kulakları büyük ve uzundur.

Evinizin içinde ve çevresinde bir çatı faresi ile karşı karşıya olduğunuzu doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, e-posta, telefon veya mağaza konumlarımızdan birinde yüz yüze haşerenin bir fotoğrafı ve faaliyet belirtileri ile bize ulaşın.

Denetleme

kemirgen pisliği

Muayene, kontrolün ikinci adımıdır. Tedaviyi uygulamadan önce evinizde çatı farelerinin musallat olduğu alanları bilmeniz gerekir. Muayene sırasında, çatı faresi aktivitesinin meydana geldiği ve tedavi uygulamanız gereken bu sorunlu alanları bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

İncelemenize iç mekanda başlayın, mutfakta, banyolarda, çatı katlarında, bodrumlarda ve hatta garajda arama yapın. Çatı Fareleri, öncelikle evin ikinci kat odalarında ve büyük olasılıkla çatı katında bulunur, ancak bu alanlara seyahat etme eğiliminde oldukları için birinci kattaki odalarınızı da kontrol edin. Mutfağınızda kilerlerin, dolapların, rafların içine, zemin seviyesindekilere ve tavana yakın yükseklere bakın. Garajda, tavan arasında ve bodrumda, süpürgeliklerin etrafında arama yapın, saklama eşyalarını hareket ettirin ve duvarlarda çatlaklar, yarıklar veya delikler arayın.

Bahçenizde, bahçe molozlarının çevresinde, kayaların, kütüklerin, ağaç yığınlarının ve yaprak döküntülerinin çevresinde arama yapın. Yapınızın temelinde, çimlerde ve arka bahçede yuvalar, kuş yemliklerinin yakınında ve meyve veren ağaçların yakınında arama yapın.

Bakılacak şey 

Çatı Faresi etkinliği arıyorsunuz. Bu, çiğnenmiş açıklıkları, leke izlerini, dışkı veya pisliği, kötü kokuları (idrar gibi) ve çatı farelerinin kendilerini aramayı içerir. O tavan arasında, süpürgeliklerde leke izleri (veya üzerlerine kürk yapışmış olabilecek yağlı veya gresli izler) arayın, çiğnenmiş yalıtım arayın, kötü kokular ve 3/4 inç uzunluğunda olacak olan dışkıları arayın. körelmiş uçlara sahiptir. Mutfakta, dolapların, rafların yanında ve mutfağın süpürgeliklerinde çiğnenmiş paketler veya leke izleri arayın. Tüm bu işaretler için evinizin ikinci katına bakın. Geceleri evinizi dikkatlice dinleyin, çatı farelerinin çatı katınızda veya evinizin her yerinde hareket ettiğini birçok kez duyacaksınız.

Avluda, çatı farelerinin hareket etmesi için pistler oluşturan sıkıştırılmış çim ile işaretlenecek olan çimlerde geçitler arayın. Çatı fareleri genellikle çatı katlarında ve yerden yüksekte yuva yapsalar da, ağaç yığınlarının, kayaların, kütüklerin ve yaprak çöplerinin yakınında yuvalar oluşturdukları gözlemlenmiştir, bu nedenle bahçenizi olası yuvalar veya delikler için inceleyin.

Çatı faresi aktivitesi bulduğunuz tüm alanları belirledikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Çatı Faresi etkinliğini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı gelmiştir. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Evinizin çevresinde dolaşın ve herhangi bir açıklık, çatlak, yarık veya boşluk olup olmadığını kontrol edin. Bu alanları kalafat ve Stuf-Fit Copper Mesh ile doldurun, çünkü bu çatı farelerini kemirmekten veya tırmalamaktan caydıracaktır. 

Adım 1: Dış Mekan Yem Tedavisi

Temele Karşı Kemirgen Yem İstasyonu

Çoğu Çatı Faresi dışarıdan istila ettiği için tedaviye buradan başlayacaksınız. İki ürün kullanacaksınız: Çözümler Kemirgen Tuzak İstasyonları ve Eratizasyon Kemirgen Tuzak Blokları. Eratikasyon, yiyeceği taklit eden bir kemirgen öldürücüdür, ancak aslında zehirdir, benzersiz yem matrisi nedeniyle Çatı Fareleri, ölümcül bir doz alana kadar yemle tekrar tekrar beslenirler. Solutions Yem İstasyonları, yem bloklarınızı hava koşullarından korumak ve evcil hayvanları ve hedeflenmemiş vahşi yaşamı yemi istila etmekten korumak için kullanılacaktır.

Bu ürünlerden herhangi birini kullanmadan önce eldiven, koruyucu gözlük ve yüz maskesi taktığınızdan emin olun. Bu koruyucu teçhizatı giyerek, kokunuzu tuzaklarda bırakarak Çatı Farelerini uzaklaştırma şansınızı azaltmış olursunuz. Kullanmak için ürünle birlikte gelen anahtar ile yem istasyonlarını açmanız yeterlidir.

Daha sonra yem istasyonunun içindeki metal çubukların üzerine 4 ila 6 Eratication Kemirgen Yem Bloğu yerleştirecek ve ardından istasyonu kapatacaksınız. Ardından, yem istasyonlarını Çatı Faresi aktivitesini fark ettiğiniz alanların yakınına yerleştireceksiniz.

Her biri 15 ila 30 fit ile ayrılmış 6 bloklu iki yem istasyonu kullanmanızı öneririz.

Yem istasyonlarınızı sık sık kontrol edin ve yenmiş veya çiğnenmiş yem bloklarını değiştirdiğinizden emin olun. Kısmen çiğnenmiş veya yenmiş olsalar bile değiştirin. Artık beslenme belirtisi olmadığını fark edene kadar yem bloklarını değiştirmeye devam edin.

2. Adım: Kapalı Alan Tedavisi

çatı fare kapanı tedavisi

Artık içeride tedavi uygulamaya hazırsınız. Üç farklı ürün kullanacaksınız Kolay Ayarlanan Fare Kapanları Üç farklı kontrol yöntemi kullanarak, Çatı Faresi istilasını başarıyla yok etme şansınızı artıracaksınız. Şiddetli istilalar için çok sayıda tuzağa ihtiyacınız olabilir.

Çözümler Profesyonel Sıçan/Fare Tutkal Tepsisi

Bu ürünü kullanmadan önce eldiven giydiğinizden emin olun. Bu, kokunuzu tuzaklardan bırakma olasılığını azaltmak içindir, bu da çatı farelerinin ürüne yaklaşmasını engelleyecektir. Çatı fareleri duvarların yanında seyahat etmeye eğilimli olduğundan, tuzakları garaja veya çatı katına giriş noktalarının yakınına duvarlara yerleştirin. Çatı farelerini tepsiye çekmek için yapıştırma levhasının ortasına çok az miktarda fıstık ezmesi (bezelye büyüklüğünde damla) bile koyabilirsiniz. Daha iyi kapsama alanı için tedavi alanı başına en az 2 tuzak kullanmanızı öneririz.

Kolay Ayarlanan Snap Tuzakları

Yine, çıtçıtlı kapanları tutarken eldiven, yüz maskesi ve koruyucu gözlük takmayı unutmayın; bu, kokunuzu bırakma olasılığını azaltır, bu da çatı farelerinin tuzaktan kaçmasına neden olur. Tetiğin (veya tuzağı etkinleştiren alanın) duvara baktığından emin olarak bunları duvarların yanına ve süpürgeliklerin karşısına yerleştirin. Daha da iyi sonuçlar için, tuzağın ortasına az miktarda fıstık ezmesi koyun. Genel olarak, çatı faresi istilası için iki ani kapan kullanmanızı öneririz.

önleme

çatı faresi önleme

Mülkünüzdeki çatı farelerini ortadan kaldırdıktan sonra, geri dönmediklerinden emin olmak isteyeceksiniz. Aşağıdaki önleyici yöntemlerle çatı farelerinin evinize geri gelmemesini sağlayabilirsiniz:

  • Çatınıza temas eden ağaç dallarını kırparak ve keserek başlayın. Bu dallar, çatı farelerinin mülkünüze erişmesi için ideal geçiş yollarıdır ve birçok kez bir istila ile karşı karşıya kalmanızın nedenidir. Ayrıca yapınızın temeline dokunan yer örtüsünü, sarmaşıkları veya bitki örtüsünü de kesin, çoğu zaman bu bitki örtüsü onlara mülkünüzün duvarlarına tutunma yeri sağlar ve onları çatıya tırmanmak için kullanabilirler.
  • Yapınızın temelinde bulunan çatlakları, yarıkları, açıklıkları, yarıkları veya delikleri kalafat ve evinize girmelerini sağlayacak Stuf-Fit Copper Mesh ile kapatın ve kapatın.
  • Bacaların ve havalandırmaların perdeleri olduğundan emin olun ve Çatı Farelerinin mülkünüze erişmesine izin vermeyin.
  • İyi hijyen uygulayın ve düzenli bir temizlik programı sürdürün. Çöpü günlük olarak çıkarın, evcil hayvan mamalarını gece boyunca bırakmayın, yemek kırıntılarını ve dökülenleri olduğu gibi toplayın ve bulaşıklarınızı temizleyin ve lavaboda yiyecek malzemesi bırakmayın. Avluda, zamanla ve tohumlar düştükçe çatı farelerine sabit bir yiyecek kaynağı sağlayacak olan kuş yemliklerinden kurtulun.
  • Bahçenizde çatı fareleri için barınak alanları oluşturabilecek odun yığınları, bahçe döküntüleri, yaprak çöpleri, kütükler, kayalar, taşlar ve genel dağınıklık ızgarası.

Temel Çıkarımlar

Çatı Faresi nedir?

  • Çatı fareleri, çatılar, ağaçlar ve tavan araları gibi yüksek yerlerde istila etmeyi tercih eden yaygın kemirgen türleridir. Çatı farelerinin diğer isimleri ev faresi, gemi faresi, kara fare, beyaz karınlı fare veya ağaç faresidir.

Çatı Farelerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Çatı farelerinden kurtulmak için yapınızın etrafındaki açıklıkları, boşlukları ve yarıkları Stuf-Fit Copper-Mesh ile kapatmanız gerekecektir. Bu yapıldıktan sonra, evinizin dış temelinin etrafındaki Solutions Rat ve Mouse Bait Station gibi kurcalamaya dayanıklı bir istasyonda Eratication Rodent Bait gibi yemler kullanacaksınız. İç mekanlarda, yapışkanlı tuzaklar ve çıtçıtlı tuzaklar ile yakalama tekniklerini kullanacaksınız.

Çatı Sıçanlarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Çatlaklara, yarıklara ve boşluklara kalafatla devam eden onarımlarla çatı farelerinin geri dönmesini önleyin. Daha büyük boşluklar için Stuf-Fit Copper Mesh ile doldurmanız gerekecektir. Ayrıca çatı farelerinin hareket yollarını sınırlamak için aşırı büyümüş ağaç ve çalı dallarını budamanız gerekecektir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.