Boynuz Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Boynuz Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Boynuz Sinek Kontrolü: Boynuz Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir korna sineği kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak boynuz sineklerinin popülasyonunu azaltabilirsiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; boynuz sineği istilasında büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

Boynuz sinekleri, hayvan veya çiftlik sahipleri için ineklerinde karşılaşabilecekleri en sorunlu haşerelerden biridir. Yazın başları, çoğu sığırın boynuz sineklerinden rahatsız edici ısırıklar ve aktiviteler yaşadığı zamandır. Çok sayıda olduklarında, boynuz sinekleri, tutarlı beslenme ve ısırıklardan kaynaklanan tahriş yoluyla sığırların ağırlığını ve süt üretimini azaltabilir.

Diğer sinek türlerinin aksine boynuz sineğinin her iki cinsiyeti de hayvanın kanıyla beslenebilir. Hayatlarının çoğunu inekler, boğalar ve buzağılarla geçirirler ve günde 20 ila 30 defa beslenirler. Bu hayvanlar, düşük miktarda boynuz sineğine tahammül edebilir, ancak popülasyon hayvan başına 100 ila 200'e ulaştığında, bu haşere bir sorun haline gelir.

Bölgenizde sıcak hava geldiğinde, boynuz sinekleri gibi rahatsız edici, ısıran sineklerin varlığı da artacaktır. Diğer rahatsız edici sineklerden daha küçük olmalarına ve uzun mesafeler kat edememelerine rağmen, sığırlarınız için bir dizi sorun yaratacaktır. Profesyonel bilgiler ve kaliteli ürünlerle boynuz sineklerini mülkünüzden nasıl yok edeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Kimlik

Boynuz Sinekleri

Tedaviye devam etmeden önce, haşereyi doğru bir şekilde tanımlamak ve bunun bir boynuz sineği olduğunu doğrulamak önemlidir. Dikkatsiz tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi yöntemlerini kullanmanıza neden olabilir. İşte boynuz sineklerinin neye benzediklerini bilmek için bazı temel özellikleri:

  • Boynuzlu sinekler, koyu, kahverengi griden siyaha kadar bir renklenme ile sabit sineklere ve ev sineklerine benzer renktedir, ancak 4 mm uzunluğunda boyut olarak daha küçüktür.
  • Yetişkin boynuz sineklerinin göğüs kafesinde iki koyu şerit ve karnın üst kısmında birkaç nokta bulunur.
  • Hayvanlarla beslenmelerini sağlamak için boynuzlu sinek başlarının altından çıkan mızrak benzeri delici ağız parçalarına sahip olun. Hem erkek hem de dişi bu ağız parçalarına sahiptir.
  • Kafasında aşağıya doğru bakan kahverengimsi kırmızı antenleri vardır.
  • Larvalar, yaklaşık 7 mm uzunluğunda sarı ila beyaz renklidir. Pupa aşamasında donuk kırmızı kahverengi renktedirler ve 3-4 mm uzunluğundadırlar.
  • Üst üste gelen ve V formasyonunda tutulan geniş şekilli kanatlar.

Mülkünüzdeki boynuz sineklerini doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, böceği düzgün bir şekilde tanımlamak için haşerenin yüksek kaliteli bir görüntüsüyle e-posta yoluyla veya mağaza konumlarımızdan birinde bizimle şahsen iletişime geçin. Ek sorularınız ve önerilen tedavi yaklaşımı için bize telefonla da ulaşabilirsiniz.

Denetleme

Boynuz İnek Üzerinde Sinekler

Mülkünüzde veya hayvanlarınızdaki boynuz sineklerini onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. Bu aşamada, boynuz sineklerinin nerede toplandığını, ne kadar şiddetli bir istilaya sahip olduğunuzu ve onları çeken koşulları öğreniyorsunuz.

Nereden İncelenmeli?

Sıcak günlerde boynuz sinekleri genellikle açık meralarda sığır, boğa, inek ve buzağılarda bulunur. Bazı durumlarda, atlar veya besi sığırları gibi diğer hayvanlar uygun bir yemek olarak kullanılabilir. Hâlâ taze veya nemli olan gübre, boynuz sinekleri için üreme ve yumurtlama faaliyetleri için ideal yerlerdir.

Bakılacak şey

Boynuz sinekleri, diğer sinek türlerinden farklı olarak ineklerin omuzlarında, sırtlarında ve yanlarında gruplar halinde toplanır. Çok sıcak veya yağışlı havalarda sığırların mide bölgesine veya altlarına hareket ederler. Hayvanlarda, boynuz sinekleri başı aşağı bakacak şekilde durur.

Sığırları sadece yumurtalarını nemli gübreye bırakmaları için bırakacaklar. İstila edilmiş bir hayvan dışkısını salgıladığında, boynuz sineği hemen ona akın eder. Bir gün içinde atıkta birkaç beyaz kurtçuk olacak ve burada beslenecekler ve hayvanın üzerine taşınmaya hazır olana kadar büyüyecekler.

Tedavi

Herhangi bir böcek ilacı tedavisine veya haşere kontrol planına başlamadan önce, uygun kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) giymeniz gerekecektir.

Çoğu boynuz sineği istilası, Mayıs sonundan Haziran başına kadar açık havada hayvanlarda meydana gelir ve hava sıcak ve kuru olduğunda azalmaya başlar. Eylül ve Ekim başlarında hava soğuyana veya don meydana gelene kadar tekrar çıkmaya başlarlar.

Boynuz sinekleri en iyi şekilde sezonun başlarında dökme uygulamalar ve artık sprey uygulamaları ile ortadan kaldırılır. Bu ürünlerde kullanılan aktif içeriklerle ilgili olarak veterinerinize danışın ve bunların sığırlarınızda ve etiketli uygulama yerlerinde kullanılabileceğinden emin olun. Sanitasyon, boynuz sineği popülasyonlarını kontrol ederken de önemlidir.

Adım 1: Atık Temizleme

Gübre Kaldırma

Boynuz sinekleri, üreme potansiyelleri nedeniyle gübre ve saman ve hayvan yatağı gibi çürüyen organik maddeler içeren alanlara çekilir. Tüm bu koşullar, ortalama bir sığır sahibi için sorun teşkil ediyor çünkü bu hayvanlar her gün yüksek miktarda atık üretiyor.

Sığır sürünüzün büyüklüğü ne olursa olsun, atıkların ve nemli samanın işlenmesi düzenli olarak veya en az haftada bir kez yapılmalıdır. Ahırların, çitlerin, su teknelerinin, ahırların ve padokların etrafındaki, hayvanların tutulduğu tarla veya otlaklardaki ve yemliklerin altındaki bu organik maddeleri temizleyin. Gübre yığınları, ahır temelinden veya hayvanın gün boyunca tutulduğu yerden birkaç metre uzağa taşınmalıdır.

Bu uygulamaları takip etmek, boynuz sineği larvalarını ve pupalarını kontrol etmeye yardımcı olacaktır.

Adım 2: Dökme Uygulama

yıkama inek

Boynuz sinekleri larva ve pupa evresi dışında tüm yaşamlarını büyükbaş hayvanlar üzerinde geçirirler. Bu nedenle, tedavi edilecek hayvan için üzerine dökülerek kullanılabilecek konsantre bir insektisit kullanmak isteyeceksiniz. Flex 10-10 İnsektisit, boynuz sinekleri de dahil olmak üzere haşerelerin uzun süre kalıcı olması ve haşereleri hızlı bir şekilde yok etmesiyle bilinen, piretroid bazlı emülsifiye edilebilir bir konsantredir.

Süt ve besi sığırlarında ve atlarda genel bir uygulama için, kullanıma hazır %0,05 permetrin elde etmek için galon suya 4 çay kaşığı Flex 10-10 İnsektisit (1:200) seyreltin. Şiddetli boynuz sineği istilası için, her galon su (1:100) için 8 çay kaşığı ürün kullanın. Bu, %0.1 permetrin ürünü kullanıma hazır hale getirir.

Saçı iyice ıslatmak için, özellikle üst çizgi, alt çizgi, yanlar, soldurucular ve diğer istila edilmiş bölgelere uygulayın. Böcek baskısı aşırı olmadığında veya büyük bir boynuz sineği popülasyonu olduğunda gerektiğinde her 5 ila 12 günde bir tekrarlayın.

Bakım amaçlı kullanım için 1:400 oranında seyreltin (bir galon su için 2 çay kaşığı). Bu, %0.025 permetrini kullanıma hazır ürün haline getirir.

Adım 3: Hayvan Barınak Alanlarına Sprey Uygulaması

Sisleme

Boynuz sineklerinin sürekli kontrolü ve önlenmesi için Flex 10-10 İnsektisit gibi uzun süre kalıcı kalıntı içeren insektisit spreyler önerilir. Bu ürün, hayvan barınakları, mandıra ve besi ahırları ve diğer listelenmiş hayvancılık veya hayvan barınak alanları ve meskun çimenlikler gibi alanlarda kullanılabilir. Flex 10-10 Böcek İlacı uygulamak için, Tomahawk TMD14 Sırt Çantası Sisleyici gibi bir otomatik sisleme ve ULV püskürtme sistemi kullanın.

%0,09 permetrin artı %0,09 PBO çözeltisi elde etmek için 1/2 galon (64 sıvı ons) Flex 10-10 İnsektisit'i 55 galon su ile karıştırın. Boynuz sineklerinin yüksek popülasyonları için, %0,18 permetrin ve %0,18 piperonil butoksit içeren bir çözelti elde etmek için 55 galon suya 1 galon kadar ürün karıştırın. Hayvanlar ve insanlar tedavi edilecek alandan uzaklaştırılmalı ve tekrar girmeden önce iyice havalandırılmalıdır.

Püskürtme deposunu yarısı kadar su ile doldurun, ölçülü miktarda Flex 10-10 Böcek ilacı ekleyin ve ardından suyun diğer yarısını depoya ekleyin. Hazne kapağını kapatın ve eşit şekilde karışmasını sağlamak için sallayın. Yeşillik yapraklarının üstüne ve altına ve ahır boyunca iyice püskürtün. Spreyden kaynaklanan kontaminasyonu önlemek için süt tankı kapaklarını kapattığınızdan emin olun ve sağım araç gereçlerini çıkarın.

Yem veya suyun sprey sisine doğrudan maruz kaldığı yerlerde pestisit püskürtmeyin veya salmayın.

önleme

Sisleme

Boynuz sinekleri çıkarıldıktan sonra, geri dönmediklerinden emin olacaksınız. Boynuz sineklerini sığırlarınızdan ve mülkünüzden uzak tutmak için almanız gereken bazı önleyici tedbirler şunlardır:

  • Boynuz sineklerinin üreme ortamlarını önlemek için ahırınızın ve meralarınızın içindeki ve çevresindeki gübreyi, yenmemiş yemi ve nemli samanı sürekli olarak kaldırın.
  • Gübre ve kompost yığınlarını ahırınızın temelinden ve hayvanların tutulduğu alanlardan birkaç metre uzağa yerleştirin.
  • Sığırlarınıza atıklarını boynuz sineği larvaları için uygun hale getirmek için onaylı bir yem katkı maddesi vermeyi düşünün.
  • Boynuz sineklerinin bu aktif bileşenlere dirençli hale gelmesini önlemek için her yıl organofosatlar ve piretroid ürünleri arasında geçiş yapın. Flex 10-10'u uygulama alanlarına 90 günde bir, böcek popülasyonunun fazla olmadığı zamanlarda ise 5-12 günde bir üzerine dökme olarak uygulayınız.

Temel Çıkarımlar

Boynuz Sinekleri nedir?

  • Boynuz sinekleri, sürekli olarak sığırları besleyen ve üzerinde yaşayan küçük kan besleyen sineklerdir.

Boynuz Sineklerinden Nasıl Kurtulunur?

  • Boynuz sineklerinden kurtulmak için ahırınızın içinde ve çevresinde gübre, ıslak saman ve hayvan yataklarını dezenfekte etmeniz gerekecektir. Bu çıkarıldıktan sonra, Flex 10-10 İnsektisit ile uygulama alanına dökme ve sprey uygulama kombinasyonunu kullanın.

Boynuz Sineği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Boynuz sineklerini sığırlarınızdan, hayvanlarınızdan ve mülkünüzden uzak tutmak için haftalık olarak entegre haşere yönetimi uygulanmalı ve etiketli sahanıza her 90 günde bir Flex 10-10 Böcek ilacı uygulamaları yapılmalıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.