Böceklerden Nasıl Kurtulrum

30-12-2022 14:22
Böceklerden Nasıl Kurtulrum

BÖCEKLERDEN NASIL KURTULURUM 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

Böceklerden Nasıl Kurtuluruz  2023 GÜNCEL YÖNTEMLER

Dünyada 300.000'den fazla böcek türü olduğunu biliyor muydunuz? Böceklerin çoğu açık havayı tercih eder, ancak birçoğu uygun koşullar bulursa büyük gruplar halinde evinize gelebilir. Açık hava böcekleri bile, tipik olarak yaz sonunda evlerimize girerler ve yiyeceğe erişim buldukları sürece birçok böcek türü evlerimizde rahatça yaşayabilir.

Peki, bir böcek istilasına sahipseniz, böceklerden kurtulmak için ne yapabilirsiniz?

Bu kapsamlı böcek kılavuzunda aşağıdakileri ele alıyoruz:

Evinizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Bahçenizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Böcekler Nasıl Önlenir?

Böcekler Nasıl Belirlenir?

Böcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Haşere Kontrol Ekibimizden teklif alın tasarruf edin

Evinizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Bahçenizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Böcekler Nasıl Önlenir?

Böcekler Nasıl Belirlenir?

Böcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Son düşünceler

Temel Kılavuzlar

Evinizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Böcekler evinize sızdı ve siz, anlaşılır bir şekilde, onların dışarı çıkmasını istiyorsunuz. İşte evinizdeki böcekleri ortadan kaldırmak için en iyi ipuçlarımız:

Tüm yiyecekleri kapatın. Birçok böcek türü, evinizde yiyeceklerin peşine düşecektir. Kilerinizdeki tüm yiyeceklerin hava geçirmez kaplarda düzgün bir şekilde kapatıldığından ve böceklerin girmesi için açık bırakılmadığından emin olun.

Elektrik süpürgenizi kullanın. Halı böcekleri, kumaş ve döşemelere çekilir. Halı böceği yumurtalarını ve hatta yetişkin böcekleri emmek için halılar, kilimler, şilteler, depolama alanları, kanepeler, dolaplar ve daha fazlası dâhil olmak üzere evinizi iyice süpürün.

Ev için tasarlanmış bir böcek ilacı satın alın. Devam eden bir böcek sorununuz olduğunda, evinizi böceklere karşı tedavi etmek için içeride bir böcek ilacı kullanmayı düşünün. Böcek sorununuz kontrol altına alındıktan sonra, gelecekte böcekleri kovmak için uygun önleyici tedbirleri alın.

Evinizin her yerine borik asit gücü uygulayın. Borik asit, ev sahiplerinin evlerinde bulabilecekleri birçok farklı böcek ve zararlıyı öldürmede etkilidir. Etkilenen alanların etrafına ve pencere pervazınız gibi giriş noktalarının yakınına ince çizgiler halinde borik asit uygulayın.

Ağır hasar görmüş eşyalardan kurtulun. Böceklerden çok fazla zarar görmüş giysiler, battaniyeler veya başka şeyler bulursanız, onlardan kurtulun. Bu ideal olmamakla birlikte, ürün üzerinde olabilecek böcek yumurtalarının çatlamasını ve dolabınızdaki daha fazla öğeyi istila etmesini önleyebilir.

Evinizi buharla temizlemesi için bir profesyonel kiralayın. Basınçlı sıcak su uygulamaları ve buharlı temizlik, halılarınızda veya mobilyalarınızda yaşayan halı böceklerini öldürebilir. Böcek popülâsyonunu hızlı bir şekilde öldürmek için buhar veya basınçlı sıcak su tedavileriyle evinizi derinlemesine temizlemesi için bir profesyonel kiralayın. Bu, eviniz için böcek kontrolünde pratik bir adım olacak ve ardından gelecekte böcekleri kovmak için önleyici tekniklerle devam edecektir. 

Bir nem giderici kullanın. Böcekler evinizdeki neme çekilir. Havadaki fazla nemi azaltmak için etkili bir Kendin Yap çözümü olarak bir nem giderici kullanın. Bu adım, zaten evinizde bulunan böcekleri ve böcekleri öldürmeye ve yeni böceklerin girmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

Bahçenizdeki Böceklerden Nasıl Kurtulursunuz?

Bahçenizde böcekler gördünüz. Peki, böceklerden nasıl kurtulursunuz?

İyileştirici bir böcek ilacı kullanın. İyileştirici insektisitler, böcek larvaları olarak da bilinen yeni kurtçukları öldürebilen kısa süreli artık pestisitlerdir. Ağustos ayının başından ortasına kadar, iyileştirici insektisitlerin uygulanması için genellikle tavsiye edilen bir zamandır, çünkü birçok yıkıcı böcek, özellikle Japon böceği, bu zamanda genç kurtçuklara sahip olacaktır.

Bir sıkıcı delik uygulaması kullanın. Kabuk böcekleriniz veya çam kabuğu böcekleriniz varsa, özellikle mülkünüzün etrafına böcek ilacı püskürtmekle ilgileniyorsanız, püskürtülen bir böcek ilacı en iyi seçenek olmayabilir. Sondaj deliklerinin içine pestisit uygulamak, kabuk böceklerini öldürmek için daha doğrudan bir yaklaşımdır.

Enfekte ağaçları çıkarın. Kabuk böcekleriniz varsa ve ağacınız yoğun bir şekilde istila edilmişse, enfekte olmuş ağacı kaldırmak en iyi seçeneğiniz olabilir. Kaldırma, istilanın bölgenizdeki diğer ağaçlara yayılma riskini sınırlayacaktır.

neem yağı kullanın. Neem ağaçları Asya'da bulunur ve yağları doğal olarak oluşan bir böcek ilacıdır. Neem yağı, böcekler için hoş olmayan bir kükürt kokusuna ve hafif acı bir tada sahiptir. Bunun da ötesinde, neem yağı böceklerin hormonlarına müdahale ederek üremelerini engeller ve ağaçta yemek yeme yeteneklerini azaltır. Mülkünüzdeki bitki ve ağaçlara uygulanması kolay neem yağı spreyleri satın alabilirsiniz. Neem yağı kullanıyorsanız, bunu bahçenizdeki tüm bitkilere uygulamanız çok önemlidir çünkü böcekler neem yağı püskürtülmemiş diğer bitkilere geçebilir.

Japon böceği kurtçuklarınız varsa, faydalı nematodları deneyin. Kurtçuklar yeraltında yaşar ve bu da onları öldürmeyi zorlaştırır. Kurt sorununu hızlı bir şekilde halletmek için 200'den fazla haşere türünü avlayan küçük solucanlar olan faydalı nematodları satın almayı deneyin. Nematodlar kurtçuklar için doğal avcılardır ve onlarla hemen ilgilenecek ve haşere yönetiminize büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Bahçeni temizle. Böcekler için olası besin kaynaklarını ortadan kaldırmak için arka bahçenizdeki meyve ağaçlarından düşen meyveleri temizleyin. Hemen olgunlaşan meyveyi elle toplayın ve böceklerin yemesini önlemek için içinde saklayın. Böceklerin dalı evinize kolay erişim olarak kullanmasını önlemek için evinize veya çatınıza değen veya yakın olan ağaç dallarını kesin.

Bir böcek kovucu satın alın. Piyasada, evinizdeki ve bahçenizdeki böcekleri hızla yok edebilen birçok böcek kovucu mevcuttur. Özellikle çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa, uygulama ve güvenlik talimatlarına çok dikkat ettiğinizden emin olun.

Türkiye’de 25.000'den fazla böcek türü vardır ve görünüşleri türlere göre önemli ölçüde değişebilir. Tüm böcekler, seçtikleri yiyecekleri yemelerine izin veren gelişmiş antenlere ve güçlü çiğneme ağızlarına sahip olacaktır.

Yerel Bir Haşere Uzmanı ile iletişime geçin.

Yerel Bir Uzmanla Bağlantı Kurun.

Böcekler Nasıl Önlenir?

Önleyici bir böcek ilacı kullanın. Önleyici böcek ilaçlarını bahçenizde, tipik olarak Mayıs'tan Temmuz'a kadar uygulamak, Japon böceği gibi yılın bu döneminde üremeye hazır hale gelen haşere böceklerini önlemenin harika bir yoludur. Bu böcek ilacı yetişkin böcekleri, yumurtalarını ve onlardan çıkan kurtçukları öldürür. Birçoğu, bazı durumlarda bir yıla kadar sürebilen uzun bir artık etkiye sahip oldukları için önleyici böcek ilaçları kullanmayı sever.

Bahçenizi uygun şekilde budayın. Düzenli ve sorumlu budama, yalnızca ağaçlarınızı ve bahçenizi daha sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda istiladan kaçınmanıza da yardımcı olur. İki atomlu topraktan yapılan budama macunları, ağaçların kesilen alanlarını korumanıza da yardımcı olabilir. Gerekirse, bir budama uzmanı, dış mekân böcek istilasını önlemede önemli ölçüde yardımcı olabilir.

Ağaçlarınızın etrafına malç yerleştirin. Malç, ağaçlarınızın köklerini sağlıklı ve sulu tutarak çam kabuğu böceği istilası riskinizi azaltır. Ağaçlar zayıfladığında, istilaya daha yatkındırlar, bu nedenle ağaçlarınızı malçla daha güçlü tutmak, ağaçlarınızın sağlığına fayda sağlayabilir ve istilaları önleyebilir.

Bahçenize sardunyalar dikin. Japon böcekleri, kendileri için zehirli olan sardunyalar dâhil hemen hemen her türlü bitkiyi yerler. Sardunyalarınızı, böceklerin beslenmesini istemediğiniz diğer bitkilerin etrafına veya yakınına stratejik olarak dikin. Sardunya tüketimi, Japon böceklerinin çoğunu hızlı bir şekilde öldürerek, diğer bitkilerinizi yemelerini ve larva sahibi olmalarını engelleyecektir. Ayrıca sardunya yağı satın alabilir ve bunu böcekleri kovmak için bitkilerinize sprey uygulaması olarak kullanabilirsiniz. 

Evinizi çatlaklar ve boşluklar açısından inceleyin. Böcekler ve diğer haşereler, evinize girmek için evinizin dış kısmındaki çatlakları veya yarıkları kullanır. Duvarlarınızda, havalandırma deliklerinizde ve kapı girişlerinizde duvar boşlukları, çatlaklar veya delikler olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Herhangi birini bulursanız, deliği doldurmak için bir dolgu macunu veya kalafatlama ürünü kullanın ve haşerelerin bunu kullanarak girmesini önleyin.

böcek

Böcekler Nasıl Belirlenir?

Böcekler, evinize ve mülkünüze zarar verebilecek inanılmaz derecede yıkıcı zararlılardır. Birkaç birincil böcek türü vardır:

Gıda ürünü böcekleri (depo böcekleri veya un böcekleri)

Ahşabı yok eden böcekler (kabuk böcekleri)

Kumaş istila eden böcekler (halı böcekleri)

Türkiye’de 25.000'den fazla böcek türü vardır ve görünüşleri türlere göre önemli ölçüde değişebilir. Tüm böcekler, seçtikleri yiyecekleri yemelerine izin veren gelişmiş antenlere ve güçlü çiğneme ağızlarına sahip olacaktır.

Tüm böcek türleri aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Kanatlar: Çoğu böcek kötü uçar, ancak koruyucu bir kabuk gibi sert görünen ön kanatları olacaktır. Böceğin kanatları suya dayanıklıdır ve onları çevresel tehlikelere ve dehidrasyona karşı korur.

Boyut: Böcekler birçok boyutta, renkte ve şekilde gelir, bu nedenle bir böceğin şekli, bir haşereyi böcek olarak tanımlamanın en kolay yolu değildir. Çoğu böcek, birkaç santimetre uzunluğundan birkaç inç uzunluğa kadardır.

Görünüm: Böcek türlerinin çoğunun görünür antenleri ve kök, ağaç, kumaş veya yaprak gibi sert malzemeleri çiğneyebilen güçlü ağız parçaları vardır.

Türkiye’de yaygın böcek türleri:

Japon Böcekleri: Japon böcekleri oval şekillidir ve büyük yeşil veya mavi kafaları vardır. Dış kanatları bakırımsı ve parlaktır. Japon böcekleri utangaç değildir ve saklanma eğiliminde olan diğer böceklere göre tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Japon böceklerinin ortak belirtileri, bitkilerinizin içi boş görünmesine neden olan iskeletlenmiş yaprakları içerir. Kurtçuk olarak da bilinen Japon böceği larvaları, yetişkin böceklerden bile daha yıkıcıdır çünkü bahçenizin çimlerinin altında tünel açarlar ve çimlerin köklerini yok ederler.

Halı Böcekleri: Halı böcekleri, yün ve döşemeli mobilyalar gibi kumaşları yok etmeyi sever. Genellikle evin karanlık, sessiz bölümlerinde saklanırlar ve genellikle neden oldukları hasar fark edilene kadar fark edilmezler. Kabuklarının altına sıkışmış kanatları olan küçük, sert ve yuvarlak gövdeleri vardır.

Asya Böcekleri: Uğur böceği olarak da bilinen uğur böceği türlerinin çoğu faydalı böcekler olarak kabul edilir. Bununla birlikte, Asya hanım böceği Amerika Birleşik Devletleri'nde yenidir ve hoş olmayan kokular yayar, kışı geçirir ve her yerde sarı lekeler bırakır. Uğur böcekleri gibi , Asya uğur böcekleri de sırtlarında siyah noktalar bulunan kırmızımsı bir renge sahiptir. Asya hanım böceklerinin başlarının arkasında belirgin bir M şeklinde işaret vardır.

Böcek İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Neden böceklere sahip olduğunuzu bilmek, gelecekte evinizi istila etmelerini önlemenize yardımcı olabilir. Peki, böcek istilasının belirtileri ve nedenleri nelerdir?

Nedenler:

Depolanmış tahıllar, paketlenmiş gıdalar ve kumaş gibi gıdalara kolay erişim

Böcekler istila edilmiş ürünlerin içine getirilebilir

Barınak arayın (kışlamak)

Enfeste yakacak odun, kereste ve mobilya böcekleri içeri getirebilir

Aşırı büyümüş bitkiler, çalılar ve ağaçlar

Kapalı böcek istilasının belirtileri:

Dış mekân bitkilerinde, mobilyalarda veya giysilerde hasar

Yenen yiyecekler (özellikle tatlılar veya paketlenmiş yiyecekler)

Halı, giysi veya diğer eşyalarda çiğneme delikleri

Özellikle pencerelerin veya giriş noktalarının yakınında yetişkin böcekleri tespit etmek

Dökülen böcek derileri (mobilyaların altına ve yanına bakın)

Dışkı (pelet gibi görünürler ve tipik olarak kahverengi veya siyahtırlar, yaklaşık bir kum tanesi büyüklüğündedirler)

Açık hava böceği istilasının belirtileri:

Kabuk bölümlerinin altındaki delikler

Ölü veya bozulmuş kabuk

Ağaçların dibinde kahve telvesi gibi görünen kırmızımsı kahverengi malzeme

Ağaç kabuğundaki tüpler

Ölmekte olan ağaçlar veya bitkiler

iskeletlenmiş yapraklar

Yaprak dökümü

Yenilen çiçekler veya bitkiler

Bitkilerinizde böcekleri tespit etmek

Son düşünceler

Böcekler birçok şekil, boyut ve biçimde gelir. Ahudududan gül çalılarına ve kilerinizde duran una kadar her birinin kendi tercih ettiği besin kaynağı vardır, bu nedenle her tür böceğin bahçenize ve evinize girmesini tamamen engellemek zor olabilir.

Böcek bulursanız, sorunun kontrolden çıkmasını beklemeyin. Karşı koymak için bu parçadaki ipuçlarını kullanarak hemen harekete geçin. Durum kötüleşirse, bahçenizde ve evinizde buldukları belirli böcek türlerini hızlı bir şekilde tanımlayıp tedavi edebilecek olan yerel haşere kontrol uzmanınıza ulaşmaktan çekinmeyin.

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14:00'den Önce Arayın

Kargonuz ertesi gün elinizde.

Bu Blog 13 yıldır Haşere ve Böcek ürünleri satan Uzman Mehmet Yavuz Bilgiç

Tarafından gözden geçirildi:

Mehmet Yavuz Bilgiç

Haşere kontrol endüstrisinde 13 yıldır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen yönetimi dünyasında çözümleri ile en etkili çözümleri sunarak yardımcı oluyor. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

Haşere Kontrol Şirketi Defans Market

0850 304 62 62 – 0541 304 62 62 www.defansmarket.com

En İyi Genel

Haşere Kontrol Şirketi Defans Market

0850 304 62 62 – 0541 304 62 62 www.defansmarket.com

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.