Beyaz Ayaklı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

 Beyaz Ayaklı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Beyaz Ayaklı Karınca Kontrolü: Beyaz Ayaklı Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Beyaz Ayaklı Karınca kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Beyaz Ayaklı Karıncaları kontrol altına alacaksınız. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Beyaz Ayaklı Karıncaların %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Kontrol edilmesi en zor karınca türleri arasında yer alan Beyaz Ayaklı Karınca, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyinde, özellikle Florida'da yükselen bir sorun haline geldi. Kontrol edilmelerinin zor olmasının nedeni, beyaz ayaklı karınca kolonilerinin, kendi hallerine bırakılırsa koloninin neredeyse yarısını oluşturabilecek birçok üreme kraliçesine sahip olmalarıdır. Bu, nüfuslarının büyük oranlarda büyümesine neden olabilir ve ev sahipleri için bir baş ağrısı olabilir.

Beyaz Ayaklı Karınca, Çılgın Karınca ve Kokulu Ev karıncasına benzer, ancak çok açık sarı veya sarımsı beyaz olan tarsileri (bacaklarının ucundaki kısım) ile kolayca ayırt edilebilirler, bu şekilde isimlerini alırlar.

Beyaz Ayaklı karınca kolonileri çok büyüktür ve ortalama bir koloni 400.000 ila 1 milyondan fazla karınca taşır. Bu, gıdayı çok yüksek bir talebe sokar ve sonuç olarak, bu zararlılar çok çeşitli farklı gıda kaynakları üzerinde beslenir. Tipik olarak, bu karıncalar yiyecek kaynaklarında çok sayıda ortaya çıkar.

Mülkünüzde Beyaz Ayaklı karıncalarla uğraşıyorsanız, sayıları kontrolden çıkmadan önce etkili bir kontrol programı uygulamak isteyeceksiniz. Aşağıdaki Kendin Yap kılavuzu, karınca kontrol uzmanlarımız tarafından bir araya getirildi ve Beyaz Ayaklı Karıncaları hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde yok etmek için teknikleri ve ürün önerilerini size bildirecek.

Kimlik

beyaz ayaklı karıncalar kategori sayfası tanımlama beyaz ayaklı karıncalardan nasıl kurtulurum

Bir tedavi yaklaşımı uygulamadan önce, aslında Beyaz Ayaklı Karıncalarla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, zaman ve para kaybı olabilecek yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Aşağıda Beyaz Ayaklı Karıncaların bazı ortak özellikleri verilmiştir, böylece kolay tanımlama için nasıl göründüklerini bilirsiniz.

  • Beyaz Ayaklı karınca, diğer karınca türleri ile karşılaştırıldığında, 2,5 ila 3 mm arasında değişen, küçük ila orta büyüklüktedir. Beyaz Ayaklı karınca, krem ​​rengi gibi görünen ayırt edici ayak özelliği ile siyah ila kahverengimsi siyah renktedir, bu yüzden isimlerini alırlar.
  • Beyaz Ayaklı Karıncalar 12 parçalı antene, karınlarında 5 parçaya sahiptir ve iğneleri yoktur. bu
  • Beyaz Ayaklı Karınca, görünüşe göre Arjantin Karıncasıyla karşılaştırıldı. Bununla birlikte, davranışta, Beyaz Ayaklı Karıncalar, hareket etme biçimleri nedeniyle genellikle Çılgın Karınca ile karıştırılır. 

Mülkünüzdeki Beyaz Ayaklı Karıncaları doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve size doğru tanımlama konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

Beyaz Ayaklı Karıncalar Besleniyor

İstila eden karıncaların Beyaz Ayaklı Karıncalar olduğundan emin olduktan sonra, bir incelemeye devam etmelisiniz. İnceleme sırasında, Beyaz Ayaklı Karıncaların yuva yaptıkları veya yiyecek arama yollarını oluşturdukları bu "sıcak noktaları" arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Muayenenize açık havada başlayın. Bahçenizde çürüyen odunların, ağaçların, ağaç kütüklerinin, kütüklerin, odun yığınlarının, kerestelerin yakınında ve bahçedeki kayaların, tuğlaların, yaprak çöplerinin ve genel dağınıklığın altında arama yapın. İç mekanlarda banyolar, malzeme odaları, mutfaklar gibi nemin oluştuğu ve yiyecek ve sıvıların bulunduğu alanların yakınında arama yapın.

Bakılacak şey

Beyaz Ayaklı Karıncaları, yiyecek arama yollarını ve yuvalarını veya kolonilerini arıyorsunuz. Yuvalar, içeriden çok dışarıda bulunur. Karıncaların kendileri ve yiyecek arama yolları için yukarıda listelenen tüm yerleri inceleyin. Herhangi bir yiyecek arama yolu bulabilirseniz, onu kaynaklarına kadar takip edin. Bu sizi evdeki çatlaklara ve yarıklara veya dışarıdaki kolonilerin kendilerine götürebilir. Beyaz Ayaklı Karınca yiyecek arama yollarını ve bunların kolonilerini keşfettiğinizde, tedaviyi uygulama zamanıdır.

Tedavi

Beyaz Ayaklı Karınca aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Tüm popülasyonu yok etmek için bu zararlıyla mücadelede birden fazla ürün kullanmak en iyisidir. Dış mekanlarda, bir bariyer oluşturmak için evinizin çevresinde ve çevresinde bulunan tüm höyüklere Supreme IT İnsektisit uygulamanızı öneririz. İç mekanlarda, yiyecek arayan işçi Karıncaları öldürmek için FiPro Köpüren Aerosol ve Ant-Trax Karınca Yemi kullanın.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

beyaz ayaklı karıncaları tedavi et

Supreme IT, mülkünüzdeki böcekleri hem öldürecek hem de uzaklaştıracak güçlü bir insektisit konsantresidir, bu da Beyaz Ayaklı Karıncaların mülkünüze yaklaşmasını önlemek için bariyer uygulaması veya çevre tedavisi olarak uygulanmasını mükemmel kılar. Bulabileceğiniz höyükleri veya yuvaları ıslatmak için de mükemmeldir.

Bahçenizin metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu ve genişliğini ölçün (feet cinsinden) ve ardından iki değeri çarpın (uzunluk x genişlik = kare metraj). Supreme IT'nin etiketi, 0,5 ila 1 oz arasında kullanılacağını belirtir. Supreme IT'nin iç ve dış mekan karınca istilalarını 1.000 fit kare başına bir galon suda tedavi etmesi.

0,5 ila 1 oz karıştırın. Supreme IT'yi pompa püskürtücünüze bir galon su ile doldurun ve ardından yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek mülkünüzün çevresinde bir çevre uygulaması yapın. Bu şekilde püskürtme yapılırken aynı zamanda saçaklara, alt yüzeylere, yağmur oluklarına, pencerelere, kapılara, garaj kapılarına, elektrik/tesisat geçişlerine, çatlak ve yarıklara da püskürtülür.

Bulabildiğiniz herhangi bir karınca kolonisini veya yuvasını ıslatmak için, önce karıncaların kaçmasını önlemek için karınca yuvanızın çapına püskürtün. Ardından, tamamen sırılsıklam olana kadar tümseği doğrudan püskürtün.

Adım 2 - Ant-Trax ile İç Mekan Tedavisi

beyaz ayaklı karıncaları incelemek

İçeriye giren karıncalar için Ant-Trax Karınca Yemi kullanın. Ant-Trax, Beyaz Ayaklı Karıncaların bayılacağı tatlı bir tada sahip çekici bir karınca yemidir. Beyaz Ayaklı Karıncalar, kolonideki diğer karıncalar arasında yem paylaşmayan bir karınca türüdür, bu nedenle bu, tüm popülasyonu değil, yalnızca yemi taşıyan veya tüketen işçi karıncaları öldürür (bu nedenle yem uygulamalarını diğerleriyle birleştirmek en iyisidir). diğer ürünler veya Supreme IT gibi kontrol biçimleri).

Bu ürün, kolay uygulama için bir şırınga içinde gelir. Uygulamak için sadece pistona bastırın. Aktivite gözlemlenen tüm alanlarda en az bir ayakla ayrılmış bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayacaksınız. Karıncaların çıktığı kolonilere, çatlaklara ve yarıklara yakın yerlerde uygulayın. Ayrıca evdeki tezgahlarda, cihazların etrafında ve arkasında ve çatlak ve yarıklarda da uygulayın.

7 ila 10 gün bekleyin ve karıncaları öldürmeyin veya Ant-Trax uygulanan yerlerin yakınlarını temizlemeyin (veya temizlik malzemeleri kullanmayın). Amaç, karıncaların rahatsız edilmeden yemle ziyafet çekmelerine izin vermektir.

Adım 3 - Fipro Köpüren Aerosol Uygulayın

Beyaz Ayaklı Karıncaları öldürmek için Fipro uygulamak

Fipro Aerosol, karıncaların saklandığı, seyahat ettiği ve çıktığı yerlerdeki çatlakları ve yarıkları tedavi etmek için kullanılan, itici olmayan, köpüren bir spreydir. Köpürme yetenekleri, diğer karınca kontrol biçimlerinin yapamadığı muazzam bir erişim sağlar.

Tüp pipetini enjekte edin ve karıncaların gözlemlendiği çatlaklara ve yarıklara uygulayın. Pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine, lavaboların çevresine (sıhhi tesisatın duvarlara girdiği lavaboların altına), çatlaklara ve yarıklara ve Beyaz Ayaklı Karınca faaliyeti gözlemlediğiniz her yere uygulayın. Beyaz Ayaklı Karıncaların çıktığı kilit noktalar bulduysanız, bu bölgelere başvurun.

önleme

önleme beyaz ayaklı karıncalar

Beyaz Ayaklı Karınca Sorunu ortadan kaldırıldıktan sonra, evinizi Beyaz Ayaklı karıncalar için daha az çekici hale getirmek için bazı yaşam alanı değişiklikleri ve dışlama önlemleri almanın yanı sıra düzenli sanitasyon uygulayarak onların yeniden istila etmesini önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Bu şu şekilde yapılabilir:

  • Sızıntıları gidererek, kırıntıları ve yağı temizlemek için evinizi (özellikle mutfağı) iyice temizleyerek ve çatlakları ve yarıkları kalafatla kapatarak nemi azaltmak.
  • Beyaz Ayaklı Karıncaların yeniden bulaşma olasılığını azaltmak için bazı ek önleyici tedbirler arasında, yapıyı çevreleyen ağaçların ve çalıların eve değmeyecekleri noktaya kadar budanması yer alır. Bunlar genellikle Beyaz Ayaklı karıncaların bir eve taşınması için köprülerdir. Evinizin yakınında sarkan Beyaz Ayaklı karıncaların istila ettiği büyük ağaçlar da kesilmelidir.
  • Son olarak, Supreme IT'nin bahçenizde üç ayda bir yapılan uygulamaları da etkili bir önleyici tedbirdir çünkü Supreme IT 90 güne kadar etkili kalabilir.

Temel Çıkarımlar

Beyaz Ayaklı Karıncalar nedir?

  • Beyaz Ayaklı Karıncalar, Güney Amerika'da yükselişte olan ve büyük koloniler oluşturmasıyla bilinen bir karınca türüdür.

Beyaz Ayaklı Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

  • Beyaz Ayaklı Karıncaları kontrol etmek için Supreme IT Insektisit, Fipro Köpüren Aerosol ve Ant-Trax Karınca Yeminin bir kombinasyonunu öneririz.

Beyaz Ayaklı Karıncaların Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Mülkünüzü daha az çekici hale getirmek için dışlama önlemleri ve yaşam alanı değişiklikleri uygulayarak Beyaz Ayaklı Karıncaların yeniden istilasını önleyin. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.