Bayer Solfac EC 50 Böcek İlacı

04-10-2019 12:59
Bayer Solfac EC 50 Böcek İlacı
BAYER SOLFAC EC 50

Bayer Solfac EC 50 böcek ilacı, tüm Bayer ürünleri gibi son derece etkili ve yenilikçi bir üründür. Karasinek ve Sivrisinekler üzerinde etkili olan ürün, en çok tercih edilen böcek ilaçlarından biri olmaya devam etmektedir. Kısa sürede etki etmesi ve pratik kullanımı dolayısıyla Defans Market olarak da önerdiğimiz bir üründür.

KARASİNEK NEDİR?


Hayvan ve insan leşlerini yiyerek ekosistemin devamlılığını sağlayan bu kanatlı hayvanlar, yaşadığımız çevrede bulunan sinek türlerinin %90’ının oluşturur. Kutuplardan ekvatora, Dünya’nın en doğusundan en batısına kadar her yerde yaşayabilen bu kanatlılar insan sağlığı için tehlike oluşturur. Bunun sebebi de bünyelerinde, uçtukları her yere götürdükleri pislik ve bakterilerdir.

Ortalama uzunluğu 5 ile 10 mm arasında değişir. Dış kabukları koyu gri veya tamamen siyahtır.

KARASİNEK NEREDE YAŞAR?

Yer gözetmeksizin Dünya’nın dört bir yanında varlıklarını sürdürebilirler. Yaşam alanlarımızda daha çok tavanlarda ve dar kıyı, köşelerde bulunurlar. Dışarıda ise çöplüklerin yoğun olduğu yerdedirler.

KARASİNEKLER NE İLE BESLENİR?

İnsan atıkları, çöpler, insan ve hayvan leşleri dahi her şeyle beslenebilirler. Reçel, bal gibi bol şekerli besinlerin üzerlerinde uçuşurlar. Bunun sebebi uçuşları sırasında yaktıkları yüksek şeker miktarıdır. Yiyeceklerimizin üzerine kondukları anda kendi tükürük ve dışkılarını bırakırlar. Besin olarak aldıkları pislikler de böylece tükettiğimiz gıdalara geçmiş olur ve bünyemize sayısız hastalıklar getirirler.

KAPALI ALANDA KARASİNEK SORUNU

Açıkta bırakacağınız tatlı, şeker içeren gıdalar sadece karasinekleri değil birçok sinek türünü üzerine çekecektir. Etrafta açık gıda ve çöp gibi atıklar bırakmamaya özen göstermeniz gerekir. Bir diğer seçenek ise sizin fark etmekte bile güçlük çekebileceğiniz boşluklardır. Buna havalandırma boşlukları, çatı boşlukları, tuvalet gider borularının geçtiği alanlardaki ufak boşluklar da dâhildir. Bu tarz yerlerde fare, kuş gibi leşler olabilir. Bu leşlerin karasinekler için ideal gıdalardır. Bu kanatlı hayvanlar yavru yumurtalarını gıdalarımıza, ufak boşluklardan evlerimize bırakabilirler böylece sineklik bile kullanıyorsak da içerdi onlarca karasinek sorunuyla karşılaşırız. En etkili çözüm bireysel ilaçlamadır.

Bireysel olarak karasinek ile mücadelede onlarca karasinek ilacı arasından ihtiyacınıza uygun ürünü seçip satın alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken www.defansmarket.com ‘u ziyaret etmektir.

AÇIK ALANDA KARASİNEK SORUNU

Özellikle bahçeler, çöp toplama alanları, kanalizasyon gibi yerlerde yoğun bir şekilde karasinek sorunu baş gösterir. Çöplerde sürekli olarak gıda bulabildiklerinden, tarlalarda diğer hayvan pisliklerinden beslendiklerinden ve kanalizasyonlar da yaşamlarına uygun şekilde sıcak ve nemli olduğundan yoğun olarak bulunurlar. Bu tarz alanlarda güçlü karasinek ilaçları uygulanmalıdır. Aksi takdirde ilacın etkisi kısa süre sonra bitecek ve sorun tekrar edecektir.

BAYER Solfac EC 50 Kokulu Karasinek İlacı

Ani etkilidir ve yüzeylere uygulandığında kalıcı etkisi uzun süre devam eder. Su ile seyreltilerek ULV veya yüzey spreyleme, mazot ile seyreltilerek Termal Sisleme yöntemi ile kullanılır. Halk sağlığı kullanımına uygundur. Alan spreyinin etkinliği hava koşullarına bağlıdır. Uygulamanın yoğun rüzgâr şartlarında veya yağmurlu dönemlerde yürütülmesi tavsiye edilmez. Mücadelenin hedef zararlının aktif olduğu saatler göz önünde bulundurularak, karasinek mücadelesinde sabahın erken saatlerinde yapılması önerilir.

SİVRİSİNEK NEDİR?

sivrisinek-ilaciÇift kanatlı, uzun bacaklı, ortalama boyu 3 ile 1 cm arasında değişen uçan haşerelerdir. Dişi sivrisinekler kan emerek beslenirler ve insan kanını emdikleri gibi, başka canlıların kanını da emebilirler. Yaz aylarının kâbusu haline gelen bu canlılar, özellikle geceleri faal hale gelirler. Sivrisinek ısırığı, her insanın sinirini bozan ve çeşitli reaksiyonlara sebep olan bir durumdur. Isırdığında, kaşıntıya, kişiye göre ısırılan bölgede kabartıya sebep olur.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI

Dişi sivrisinekler yumurtlayabilmek adına kan emmek zorundalardır. Erkek sivrisinekler genel olarak bitki özsuyu ile beslenirler. Yaz geceleri sesleriyle bizi çileden çıkartan, vücudumuzu ısırmalarıyla beraber yaşanılan kaşıntı hissi yüzünden psikolojik olarak rahatsız eden en sevimsiz canlılardan sayabiliriz. İnsandan insana konup ısırdıkları için üzerlerinde mikrop taşırlar. Birden fazla kez ısırılan kişilerde genellikle alerjik reaksiyon gösterirler. Bir başkasının kanını taşımaları açısından insan sağlığını oldukça tehdit ederler.

BAYER Solfac EC 50 Kokulu Sivrisinek İlacı

Yüzeylere uygulandığında kalıcı etkisi uzun süre devam eder. Su ile seyreltilerek ULV veya yüzey spreyleme, sivrisinek-sorunumazot ile seyreltilerek Termal Sisleme yöntemi ile kullanılır. Halk sağlığı kullanımına uygundur. Bölgesel olarak yeraltı kanal ve kanalizasyon sistemlerinde kullanılır. Yarısına kadar su ile doldurulmuş ilaçlama aletinin deposuna gerekli miktardaki ilaç ilave edilir. Sonra gerekli miktar suyun tamamı ilave edilerek yavaşça karıştırılır. Uygulama sonrası sorun hızla ve etkili bir şekilde çözülür.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.