At Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

At Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

At Sinek Kontrolü: At Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir At Sineği kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak At Sineği popülasyonunu azaltacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve At Sinekleri popülasyonunuzda büyük bir azalmayı garanti ediyoruz.

At sinekleri en agresif sinek türlerinden biridir. Sıradan bir karasinekten farklı olarak, At Sineklerinin eti parçalayabilen keskin, bıçak benzeri ağız parçaları vardır. Bu onları bulundukları her yerde büyük bir tahriş edici yapar. At Sinekleri, çiftlik hayvanlarını parçaladıkları, ısırdıkları ve kan akıttıkları çiftlikleri sık sık istila eder. Adlarını bile atlara saldırma ve otlaklarda beslenmelerinden alıyorlar.

At Sinekleri, 1/2 inç ila 1,25 inç arasında değişen çoğu sinekten daha büyüktür. At Sinekleri en çok yaz aylarında aktiftir ve sıcak ve nemli bölgelerde dolaştıkları bilinmektedir. At Sineklerinin yumurta üretebilmeleri için çok miktarda kana ihtiyaçları vardır. Sonuç olarak, at sinekleri çiftlik hayvanlarına ve insanlara yakın beslenir ve yaşar, bu nedenle çoğunlukla çiftliklerin yakınında bulunurlar.

Mülkünüzde At Sineği sorunu varsa, doğru bilgi ve profesyonel kalitede ürünlerle bunları ortadan kaldırabilirsiniz. Bu rahatsız edici haşerenin nasıl ortadan kaldırılacağı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kılavuzumuzu takip edin.

Kimlik

at sineği tespiti at sineği nasıl yok edilir

Tedaviye devam etmeden önce, söz konusu haşereyi doğru bir şekilde teşhis etmek ve bunun gerçekten bir At Sineği olduğunu doğrulamak önemlidir. Dikkatsiz tanımlama, etkisiz olan ve zaman ve para kaybı olan yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açabilir. Nasıl göründüklerini anlamanız için ev sineklerinin bazı temel özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • At Sinekleri, çok daha büyük olmaları ve boynuz şeklinde bir antene sahip olmaları dışında, genellikle karasinekle karıştırılabilirler.
  • 1,25 inç uzunluğa kadar büyüyebilirler ve vücutlarının rengi gri, siyah veya kahverengi arasında değişir.
  • Koyu renkli iki kanatları vardır.
  • Böceğin At Sineği olduğunun belki de en iyi tanımlayıcısı ısırmasıdır. Kan emicidirler ve atları, diğer büyük hayvanları ve hatta insanları kolayca ısırırlar.
  • At sineği ısırıkları, çiftlik hayvanları ve atlar için gerçekten acı vericidir ve hayvanlarınızın toplandıkları yerde geride bıraktıkları işaretleri fark edebileceksiniz.

Mülkünüzdeki At Sineklerini doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Emin değilseniz, haşerenin yüksek kaliteli bir görüntüsüyle bize ulaşın ve biz de böceği doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olalım.

Denetleme

Çiftlik Hayvanlarında At Sinek Sürüsü

Sorun yaşadığınız haşerenin At Sinekleri olduğuna dair onay aldıktan sonra, bir incelemeye devam edebilirsiniz. Bu aşamada, esas olarak At Sineklerinin en çok nerede aktif olduğunu ve ne kadar ciddi bir sorun yaşadığınızı gözlemleyeceksiniz.

İstilanın ciddiyetini ölçmek, hafif bir tedavi uygulaması mı yoksa birden fazla kontrol yöntemini içeren ağır bir tedavi programı mı uygulamanız gerekip gerekmediğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Hayvan barınaklarına, gübre tutma tesislerine yakın ve hayvanların sık olduğu yerleri gözlemleyin. At Sinekleri meraların, göletlerin, kompost yığınlarının ve hatta konutlardaki yüzme havuzlarının yakınında da bulunabilir.

Bakılacak şey

At Sineği etkinliğini ve en yoğun oldukları yeri arıyor olmalısınız. Gün boyunca at sineklerini gözlemleyin, en aktif oldukları zamanı öğrenin ve istilanın ne kadar şiddetli olduğunu ölçün. Enfestasyonun büyüklüğünü ve sıklıkla bulundukları yerleri belirledikten sonra, tedaviyi nerede uygulayacağınızı bileceksiniz.

Tedavi

Horse Flies etkinliğini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Çoğu istila açık havada meydana gelir, bu nedenle tedavinin odaklanacağı yer burasıdır. Fly Relief Fly Traps, Pyranha Equine Spray & Wipe (yalnızca atlar için), Flex 10-10, Pivot IGR ve Maxforce Granular Fly Bait'in bir kombinasyonunu kullanmanızı öneririz.

Adım 1 - Sinek Kabartma Sinek Tuzakları ile Tuzak Sinekleri

sinek kabartma sinek tuzağı at sinekleri

Sinek Kabartma Sinek Tuzakları, At Sineği popülasyonunu azaltmak için önce kullanılmalıdır. Fly Relief Fly Traps, dış mekan kullanımı için tek kullanımlık, böcek ilacı içermeyen bir tuzaktır ve 10.000'den fazla sinek yakalayabilir. Tuzağı etkinleştirmek için üstteki plastik contayı çıkarın ve yerine oturana kadar tırnağı çekin. Sinek cezbedici tuzağın içinde çözünebilir bir torba içindedir ve su ile aktive edilmesi gerekecektir.

Ürünü dolum hattına kadar su ile doldurunuz ve daha sonra At Sineği aktivitesi görülen yerlere asınız. Daha iyi sonuçlar için birden fazla tuzak satın alın ve bunları etkinlik fark ettiğiniz her yere yerleştirin.

Adım 2 - Atlarınızı Pyranha Equine Spray & Wipe ile Koruyun

Pyranha Equine Spray & Wipe, At Sineklerini öldürmek ve yaklaşmalarını engellemek için kullanılabilen bir kovucudur. Bu ürün sadece atlar içindir (diğer çiftlik hayvanları için geçerli değildir). Bu ürün silinebilir veya püskürtülebilir.

Uygulamadan önce fazla kiri veya tozu temizleyin. Mendil olarak kullanıyorsanız, tedaviyi uygulamadan önce atların temizlendiğinden (şampuanlanıp durulandığından) ve kuru olduklarından emin olun. Bu ürünü 1 ila 2 ons oranında uygulayacaksınız (hem silme hem de püskürtme uygulaması için).

Püskürtme yapıyorsanız, saçın yapısına karşı hafifçe fırçalayarak sorunlu bölgelere hafif bir buğu uygulayın. Püskürtüyorsanız, gözlerden ve mukoza zarlarından kaçının. bu alanlarda sünger veya bez kullanın. Tam ayrıntılı uygulama talimatları için etiketi okuyun. 

Adım 3 - Flex 10-10 ve Pivot 10 IGR ile Geniş Spektrum Kontrolü

Püskürtme Pivot ve Esnek 10-10

At Sineklerinin tam geniş spektrumlu kontrolü için, Flex 10-10 ve Pivot IGR'nin bir kombinasyonunu kullanın. Flex 10-10, buğulama ve sisleme ekipmanlarında (ahır ve ahır gibi geniş alanları tedavi etmek için) kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış güçlü bir insektisit sıvı konsantresidir. Pivot IGR, bir Böcek Büyüme Düzenleyicisidir ve popülasyonun büyümesini önlemek için sineklerin (larvalar gibi) gelişmemiş aşamalarını hedeflemek için kullanılır.

Ahırlar ve ahırlar gibi geniş alanlar için buğulanmayı veya buğulanmayı öneriyoruz. Daha küçük alanlarda (konutlar veya küçük alanlar gibi) kullanıyorsanız, bir pompalı püskürtücü de kullanabilirsiniz. 4 çay kaşığı Flex 10-10'u her galon su için 4 mL Pivot 10 ile karıştırarak 1.000 fit kareyi iyileştirin. Tipik olarak pencere çerçevelerine, kapılara ve yüzeylere uygulamak isteyeceksiniz.

4. Adım - Maxforce Fly Bait'i uygulayın

Maxforce Granül Sinek Yemi yayılıyor

Son olarak, daha fazla istila olmasını önlemek için Maxforce Granular Fly Bait'i mülkünüzün çevresine uygulayın. Bu ürün, sineklik istasyonlarında kullanılan veya yüzeylere boyanmış, mülkün her yerine yayılabilen taneli bir yemdir. Yüzeyleri boyamak için granül yemi küçük bir kavanozda suyla seyreltin. Sonuç, bir boya fırçası ile uygulanabilen kırmızı bir macun olmalıdır. 

Ürünü duvarlara, çitlere, çevredeki yüzeylere ve at sineklerini uzak tutmak için atlarınızı veya sığırlarınızı toplayabileceğiniz yerlere uygulayın.

önleme

önleme at sinekleri

At Sinekleri kontrol edildikten sonra, geri dönmediklerinden emin olmak istersiniz. At sineklerini atlarınızdan ve mülkünüzden uzak tutmak için alınması gereken bazı önleyici tedbirler şunlardır:

  • Maxforce Granüler Sinek Yeminin mülkünüzün çevresine önleyici olarak uygulanması önerilir.
  • Kırık sineklikli kapıları tamir etmek veya evdeki her havalandırma deliğine ve bacaya perdeler eklemek gibi dışlama önlemleri, bunların içeri girmesini engelleyecektir. Ayrıca, At sineklerinin mülke girebileceği yarıkları, boşlukları veya açıklıkları kapatmak ve doldurmak için kalafat veya köpük kullanın.
  • Bir çiftliğiniz varsa, gübre yönetimi çok önemlidir. Ahır tezgahlarındaki gübreyi olabildiğince çabuk çıkarın. Bu, yalnızca ahırın değil, aynı zamanda su olukları, gölgeli alanlar, giriş barakaları ve kapıların fazla dışkıdan temizlenmesini de içerir. Ayrıca, atık alanlarınızın sıkı kapaklarla kapatıldığından ve plastik torbalarla kaplı olduğundan emin olun. Bu, kokuları azaltacak ve etrafa yumurtlamayı bekleyen daha az sinek çekecektir.
  • Mümkünse, çöp alanlarını ahırdan olabildiğince uzak tutun. Atlarınızı beslediğiniz alan aynı zamanda mükemmel bir üreme alanı olabilir. Dökülen yemlerin çürümesini önlemek için yem odasını her gün süpürdüğünüzden emin olun. Tüm at yemleri, atlar tarafından yenilmediğinde kaplarda sıkıca kapatılmalıdır.

Temel Çıkarımlar

At Sinekleri nedir?

  • At Sinekleri, acı verici ısırıklar vermeleri ve çiftlikler ve ahırlar çevresinde çok sayıda istila etmeleri ile bilinen rahatsız edici haşerelerdir. 
  • Sıradan bir ev sineğinin aksine, at sineklerinin eti parçalayabilen keskin, bıçak benzeri ağız parçaları vardır. Bu, onları bulundukları her yerde, özellikle çiftlik hayvanlarına zarar verdikleri, onları ısırdıkları ve kan çektikleri yerlerde özellikle büyük bir tahriş edici yapar.
  • At Sinekleri, adlarını meralarda atlara saldırma ve onları besleme eğiliminden alır.

At Sineklerinden Nasıl Kurtulunur?

  • At sineklerinden kurtulmak için tuzaklar (Fly Relief Fly Traps), Böcek öldürücüler (Flex 10-10 ve Pivot IGR), kovucular (Pyranha Equine Spray & Wipe) ve yem (Maxforce Granular Fly Bait) kombinasyonunu kullanmanız gerekecektir. .

At Sineği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Sinekleri atlarınızdan ve/veya mülkünüzden uzak tutmak için, Maxforce Granüler Sinek Yeminin önleyici tedavileri aylık olarak yapılmalı ve gübrenin haftalık olarak temizlenmesi ve yönetilmesi gerekir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.