Asya İğne Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Asya İğne Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Asya İğne Karınca Kontrolü: Asya İğne Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Asya İğne Karıncası kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Asya İğne Karıncalarının kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Asya İğne Karıncalarının %100 kontrolünü garanti ediyoruz.

Asya İğne Karıncaları, saldırgan eğilimleri nedeniyle zorba gibi davranan istilacı karıncalardır. Yerli karıncalar, ekosistemin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamada hayati bir rol oynarken, Asya İğne Karıncaları, hakimiyet kurmak için yerli karınca türlerini istila edip uzaklaştırabilir.

Asya İğne Karıncaları  hem yerleşim bölgelerinde hem de vahşi doğada gelişirler. Asya İğne Karıncaları genellikle evlere hem yiyecek hem de etrafta dolaşabilecekleri nemli alanlar aramak için girerler.

Agresif doğaları nedeniyle, Asya İğne Karıncaları çimlere ve bahçelere de girebilir ve uğur böceklerini, tırtılları ve hatta bahçeler için yararlı olan ve tozlaşmayı teşvik eden arıları kovalayabilir.

Asya İğne Karıncaları, zehirli iğneleri olduğu için insanlar için tehlikelidir. Sokmaları bazı insanlarda ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Asyalı iğne karıncası, kontrol edilmesi çok zor hale gelene kadar bir evi istila edebilen bir popülasyonu hızla üretme becerisine sahiptir.

Mülkünüz Asya İğne Karıncaları istilasına uğradıysa, aşağıdaki Kendin Yap kılavuzumuz, profesyonel kalitede ürünlerimizi ve uzman tekniklerimizi kullanarak bu sorunlu haşereyi kontrol etmeye nasıl yaklaşacağınızı açıklayacaktır.

Kimlik

Asya İğne Karıncası

Tedavi etmeden önce, başka bir türle değil, Asya İğne Karıncalarıyla uğraştığınızdan emin olmalısınız. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi ürünlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına neden olabilir. Karıncanın neye benzediğini bilmeniz için Asya İğne Karıncalarının bazı ayırt edici özellikleri şunlardır:

  • Asya iğne karıncası, küçük ve orta boy arasında değişebilir; işçi ve kraliçelerin uzunluğu 5,0 ila 6,5 ​​mm (1/5 inç) arasındadır. 
  • İşçi ve kraliçe Asya İğne Karıncaları benzerlik açısından çok benzer. Vücutları nispeten uzun ve incedir, koyu kahverengi veya siyah renklidir ve açık kahverengi ila hafif turuncu ton arasında değişen bacakları ve çeneleri vardır.
  • Asya İğne Karıncalarını öne çıkaran bir özellik, cam gibi pürüzsüz yüzeylerde nasıl ilerleyemedikleridir. Örneğin, bir Asyalı İğne Karıncasını alıp cam bir kaba koyarsanız, Asyalı iğneli karınca kaçmayı deneyecek ve defalarca başarısız olacak ve ardından kabın dibine teslim olacaktır.

Mülkünüzdeki Asyalı İğne Karıncaları doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Hala emin değilseniz, karıncanın yüksek kaliteli bir yakın çekim fotoğrafı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz, biz de sizin için türü belirlemeye çalışırız.

Denetleme

karıncalar yiyecek arama yolları teftiş asya iğne karınca

Asya İğne Karıncaları ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, incelemeye devam edebilirsiniz. İnceleme sırasında, karınca izlerinin oluştuğu ve muhtemelen yuvalarının veya kolonilerinin bulunduğu bu "sıcak noktaları" bulmaya odaklanacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Açık havada bahçenizde, bahçe döküntülerinde, yaprak döküntülerinde (özellikle çam iğnesi yaprak çöplerinde), ağaçlıklarda, bahçelerin yakınında, çiçek tarhlarında, ağaçların çevresinde (veya içi boş ağaçların içinde), kayaların, kütüklerin, tuğlaların altında, kaldırıma yakın yerlerde arama yapın. araba yolları, çöp kutularının yanında.

İç mekanlarda, mutfakların, banyoların, bodrumların, çatı katlarının yakınındaki çatlaklara ve yarıklara bakın. Lavaboların altında, neme yakın yerlerde, cihazların altında, boruların yakınında ve saksı bitkilerinin yakınında arama yapın.

Bakılacak şey

Asya İğne Karıncası izlerini ve yuvalarını veya kolonilerini arıyorsunuz. Yiyecek arama yollarını içeride ve dışarıda arayın ve onları kaynağa kadar takip edin. Çoğu zaman bu sizi doğrudan koloniye götürebilir.

Herhangi bir iz bulamazsanız, bir yem (fıstık ezmesi gibi) kullanmayı düşünün ve yem için oluşturdukları izleri takip edin. Yiyecek arama yollarını veya yuvalarını veya kolonilerini keşfettikten sonra, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Asya İğnesi karınca aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

İstilanın ciddiyetine bağlı olarak, hem iç hem de dış mekan böcek ilacı uygulamaları yapmanız gerekecektir. Dış mekanda Supreme IT Insektisit uygulaması ve iç mekanda Ant-Trax Karınca Yemi ve Fipro Köpüren Aerosol kombinasyonu kullanmanızı öneririz.  

Adım 1 - Supreme IT Böcek İlacı ile Çevre Tedavisi

Asya iğne tedavisini geri al

Supreme IT, karıncalar da dahil olmak üzere 75'ten fazla haşereyi öldüren ve aynı zamanda kovucu görevi gören güçlü bir böcek ilacıdır. Bu ürünü, bahçenizden mülkünüze girebilecek karıncaları tedavi etmek için bir çevre tedavisi olarak kullanacaksınız ve ayrıca bahçede bulduğunuz karınca höyüklerinde doğrudan kullanacaksınız. Bu ürünün, 90 güne kadar etkisini sürdürecek bir kalıntısı (veya uzun süreli etkileri) vardır.

Çevresel işlem yapmak için 1 ons Supreme IT'yi bir pompa püskürtücünün içinde bir galon suyla karıştırın. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Yapınızın temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit dışarı püskürterek bir bariyer oluşturun ve aynı zamanda pencere çerçevelerini, kapı çerçevelerini, saçakları, alt yüzeyleri, yağmur oluklarını, garaj kapılarını, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerini ve tüm çatlakları hedeflediğinizden emin olun. ve sizi karıncaların girebileceği yerlerde yarıklar. 

Bir koloni veya yuva bulduysanız, ıslatma tedavisi yapacaksınız. Bunu yapmak için, ilk olarak, açıklığa tedavi uyguladıktan sonra kaçmaya çalışan karıncaları hedeflemek için koloninin açıklığının her yerine (tabanında) püskürtün.

Ardından, pompalı püskürtücünüzün kapağını açıp Supreme IT'nin bitmiş solüsyonunu tamamen sırılsıklam olana kadar doğrudan koloninin açıklığına dökmek isteyeceksiniz. 

2 ila 4 saat geçmeden insanların veya evcil hayvanların uygulama yapılan alanlara girmesine izin vermeyin.

Adım 2 - Ant-Trax Karınca Yemi ile Kapalı Alanda Yemleme

ant trax zehirli yem asya iğne karıncaları

Ant-Trax, kolay uygulama için uygun bir şırıngada gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Karıncalar bu formüle karşı koyamayacak ve yemi koloni ile paylaşmak üzere yuvalarına geri götürecekler ve sonunda tüm popülasyon zehre maruz kalacaktır.

Ant-Trax'ın kullanımı kolaydır. Uygulamak için pistonu aşağı doğru sıkmanız yeterli bir uygulama şırıngasıyla birlikte gelir. Yüksek aktivite alanlarında bezelye büyüklüğünde bir damla oranında uygulayın ve her yerleşimi bir ayakla ayırın.

Pencere çerçeveleri, kapı çerçeveleri, nemin biriktiği yerler, cihazların altları ve Asya İğne Karıncası aktivitesinin en yüksek olduğu yiyecek kaynaklarının yakınına uygulayın.

Adım 3 - Çatlakları ve Yarıkları Fipro Aerosol ile Tedavi Edin

Çatlak ve çatlakta fipro

Fipro, öldürücü etken madde olan Fipronil'i içeren köpüren bir aerosoldür. Asya İğne Karıncalarını hızla öldürür ve köpürme özellikleri böcek ilacının karıncalara en dar saklanma noktalarında bile ulaşmasını sağlar.

Kullanmak için kırmızı pipet aplikatör ucunu başlığa takın ve ardından karınca faaliyeti gördüğünüz çatlak ve yarıklara püskürtün. Lavaboların altına, pencere çerçevelerine, kapı çerçevelerine ve fark ettiğiniz diğer çatlak ve yarıklara uygulayın ve kısa süre sonra öleceklerdir.

Karıncaları öldürmeye veya hem Fipro hem de Ant-Trax uyguladığınız alanları (temizlik malzemeleri kullanarak) temizlemeye çalışmayın. Buradaki amaç, karıncaların ürünlerle temas etmesine izin vermek ve böylece böcek ilaçlarını yuvaya geri getirmelerini sağlamaktır.

önleme

karıncalar için önleme adımları

Tedavi ürünlerini uyguladıktan ve Asya İğne Karıncalarını kontrol ettikten sonra, Asya İğne Karıncalarının geri gelmemesini sağlamak için önleyici tedbirler uygulamanız gerekecektir.

  • Düzenli bir temizlik programı uygulayın ve karıncalar için dökülenleri, kırıntıları veya yiyecek malzemelerini temizlediğinizden emin olun. Bahçenizdeki yaprak çöplerini, taşları, tuğlaları, kütükleri, ağaç yığınlarını ve genel dağınıklığı temizleyerek çiminizdeki bahçe kalıntılarını azaltın, bu onların saklanma noktalarını ortadan kaldıracaktır.
  • Karıncaların mülkünüze yaklaşmasını önlemek için mülkünüzdeki bitki örtüsünü (yapınızın çatısına değen sarkan dallar dahil) kesin. Evinizin etrafındaki nem sorunlarını azaltmak için elinizden gelenin en iyisini yapın, sızdıran muslukları veya bahçenizde su birikmesine neden olan tesisatı onarın.
  • Çatlakları ve yarıkları kalafat veya dolgu macunu ile kapatarak evinize giriş noktalarını ortadan kaldırın.
  • Ve son olarak, evinizin etrafındaki böcek öldürücü bariyeri korumak için mülkünüzün çevresinde her 90 günde bir Supreme IT kullanın.

Temel Çıkarımlar

Asya İğne Karıncaları nedir?

  • Asya İğne Karıncaları, agresif davranışlarıyla çimlere ve bahçelere hükmetmeleri ve çok sayıda evlere girmeleriyle bilinen inatçı ve ısrarcı bir karınca türüdür.

Asya İğne Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Asya İğne Karıncalarını ortadan kaldırmak için, Fipro Aerosol ve Ant-Trax Karınca Yeminin iç mekan tedavilerinden oluşan çok yönlü bir tedavi yaklaşımına ve ayrıca Supreme IT İnsektisit ile dış çevre tedavisine ihtiyacınız olacak.

Asya İğne Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Gelecekteki istilaları önlemek için ortamınızı değiştirmeniz gerekecek. Bu, çatlakları ve çatlakları kapatmak ve bahçedeki kalıntıları temizleyerek bahçenizi karıncalar için daha az çekici hale getirmek gibi dışlama önlemleri oluşturmak anlamına gelir. Supreme IT'nin rutin önleyici tedavilerini de uygulamalısınız.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.