Alman Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

15-01-2023 15:48
Alman Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Alman Hamam Böceği Kontrolü: Alman Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa genel bir Alman hamam böceği ilaçlama rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Alman hamam böceğinden kurtulmuş olacaksınız. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Alman hamamböceğine karşı %100 kurtulma garantisi veriyoruz.

Gecenin bir yarısı mutfağa gitmek için uyanıp ışıkları açtıysanız, kiremitte veya tezgahta koşuşturan bir hamamböceği istilası görmek sizi şaşırtabilir. Bunlar büyük olasılıkla, Türkiye'de bulunan en yaygın ve yaygın hamam böcekleri olan Alman Hamamböcekleridir. Alman hamamböcekleri, ısrarcı oldukları ve yüksek hızda üredikleri ve yılda altı nesile kadar üredikleri için kontrol edilmesi özellikle sinir bozucu bir haşeredir.

Bir Alman hamamböceği istilasıyla karşılaşmanızın birçok nedeni olabilir. Bu hamamböcekleri, eve getirilen elektronik eşyalar ve hatta market ürünleri gibi eşyalarla kolayca taşınmış olabilir veya komşu bir evden veya apartman dairesinden gelmiş olabilir. Düzenli bir temizlik programına uymamak, bir Alman hamamböceği istilasına da davetiye çıkarabilir.

Alman hamamböcekleri çürüyen veya çürüyen organik maddelerle beslenip beslendikleri için, genellikle yemek servis yüzeylerine ve kaplarına yaydıkları bakterilerle temas ederler. Dışkıları ayrıca bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu nedenle istila kötüleşmeden müdahale etmek çok önemlidir.

Evinizi istila eden Alman hamam böcekleri varsa, aşağıdaki kılavuz yardımcı olabilir. Defans Market Haşere uzmanlarımız, özellikle Alman hamamböceklerini hedeflemek için tasarlanmış en iyi profesyonel düzeyde hamam böceği mücadele programını bir araya getirdiler ve size bunları nasıl hızlı ve uygun maliyetle ortadan kaldıracağınızı açıklayacağız.

Kimlik-Tespit

Bir Haşere Mücadele planına devam etmeden önce, başka bir haşereyle değil, Alman hamam böcekleriyle uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin ve ürünlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para harcamanıza neden olabilir. Aşağıda Alman hamam böceklerini ayıran ortak özellikleri bulabilirsiniz.

Alman hamamböcekleri, tüy döktükleri zamanlar dışında kahverengimsi ila siyah renktedir. Pek çok türün kanatları vardır, ancak hepsi uçamaz ve hamamböcekleri çok hızlı hareket eder.

  • Alman Hamamböcekleri yaklaşık 1/2 inç uzunluğundadır.
  • Tüy döktükleri zamanlar dışında açık kahverengimsi ila siyah renktedirler.
  • Alman hamamböcekleri, genellikle düzleşmiş görünen oval biçimli gövdelere sahiptir.
  • Pek çok Alman Hamam Böceği türünün kanatları vardır, ancak hepsi uçamaz ve hamamböcekleri çok hızlı hareket eder.
  • Başlarında ana belirleyici özellik olan koyu renkli paralel çizgiler vardır.

Evinizdeki Alman Hamamböceklerini doğru bir şekilde teşhis etmek için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın, tam olarak emin değilseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz, doğru teşhis konusunda size yardımcı olacağız.

Denetleme-Gözlem

Alman Hamamböcekleriyle uğraştığınıza dair onay aldıktan sonra, Alman hamamböceklerinin istila ettiği veya genellikle bulundukları sorunlu alanları belirlemek için bir inceleme yapmanız gerekir.

Nereden İncelemeye Başlanmalı?

Alman hamamböcekleri, yiyecek ve nemin tadını çıkaran iç mekan zararlılarıdır, bu nedenle incelemenizi evinizin banyo, mutfak ve nemin biriktiği bodrum katlarına odaklayın. Dolapların, rafların, çekmecelerin, kilerin içine ve arkasına, lavaboların altına, cihazların ve mobilyaların altına ve arkasına ve çatlaklara ve yarıklara yakın baktığınızdan emin olun.

Alman Hamamböcekleri elektronik cihazlardan yayılan sıcaklığı da severler, bu nedenle cihazlarınızı, oyun konsollarınızı, bilgisayarlarınızı, su sebillerinizi, internet yönlendiricilerinizi, güç dalgalanma koruyucularınızı ve bu alanlarda biriktikçe diğer sıcak üreten öğeleri kontrol edin.

Bakılacak şey 

Alman Hamam Böceği faaliyeti belirtileri arıyorsunuz. Bu, dolaplarda, çekmecelerde, raflarda ve cihazların altında ve hatta mobilyaların altında bırakılacak olan (karabiber gibi görünen) pislikleri içerir. Kahverengi kurtçuklara benzeyen yumurta kılıflarını ​​arayın.

Ayrıca hamamböceklerinin kendilerine de dikkat edin. Alman hamamböcekleri geceleri yaşar, bu nedenle gece geç saatlerde mutfağınızda veya banyonuzda ışıkları açarsanız ve hamam böceklerinin etrafa dağıldığını görürseniz, o zaman bir istilanız olduğundan emin olursunuz.

Tedavi-Mücadele

Alman Hamam Böceği faaliyetini onayladıktan sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Alman Hamamböceklerinden kurtulmanın en iyi yolu, yiyecek ve su kaynaklarını ortadan kaldırmak için evinizde kapsamlı bir temizlik yapmak ve ardından Alman Hamamböceği yaşam döngüsünün tüm aşamalarına saldırmak için yem, yetişkin öldürücüler ve Böcek Büyüme Düzenleyicileri şeklinde böcek ilaçları uygulamaktır.

Adım 1 - Evinizi Temizleyin

Alman Hamam Böceği kimyasallarını uygulamadan önce evinizin temizliği

Evinizde Alman hamamböceği salgınlarını ortadan kaldırmayı umuyorsanız, kapsamlı ve ayrıntılı bir sanitasyon çok önemli bir ilk adımdır. Piyasadaki en iyi kontrol ürünlerine ve spreylere sahip olabilirsiniz ancak bu adım gelişigüzel yapılırsa işe yaramaz hale gelirler.

Alman hamamböceklerinin evinizde hayatta kalmak için 3 şeye ihtiyacı vardır: yemek, su ve barınak. Bunları evden çıkarmanın yolu ise kolları sıvayıp temizliğe başlamaktan geçiyor. Geride kırıntı, yağ veya yağ kalmadığından emin olmak için evinizi, özellikle mutfağı iyice temizleyin. Çöpleri düzenli olarak çıkarın ve vakumlayın. Alanları kuru tutarak ve sıhhi tesisattaki sızıntıları vb. gidererek su kaynaklarının çıkarılması. Hamam böceklerinin barınma alanlarını ortadan kaldırmak için delikleri, çatlakları ve yarıkları kalafatla kapatın.

Adım 2 - Hamamböceği Jeli ile Yem Yerleştirme

apeks tedavisi alman hamam böcekleri

Yiyecek kaynakları kaldırıldıktan sonra, yemi mutfağınızın ve evinizin diğer aktif alanlarının etrafına stratejik olarak yerleştirerek Hamamböceği Jelini kullanabilirsiniz. Jel yavaş öldüren bir yemdir, böylece hamam böceğinin yuvaya dönüp ölümcül yemi başkalarına yaymak için zamanı olabilir. Hamamböceği Jel Yemi, basit uygulama için bir şırınga içinde gelir.

Aktivite bulduğunuz bölgelere bezelye büyüklüğünde Hit Jel damlaları uygulayın. Bazı önemli alanlar arasında çatlaklar ve yarıklar ve dolaplar, raflar, kilerler, çekmeceler içinde ve çevresinde, sıhhi tesisat yakınında (tesisatın duvarlara nüfuz ettiği lavabonun altında) ve kahve makinesi, mikrodalga fırın gibi ısı ve nem üreten cihazların arkasında ve çevresinde leke uygulamaları yer alır. , bulaşık makineleri ve buzdolapları. Hatta bir kartvizitin üzerine bir damla yerleştirebilir ve onu ulaşılması zor olabilecek ev aletlerinin ve mobilyaların altına kaydırabilirsiniz.

Hamamböcekleri ortadan değil, yalnızca bir uçtan besleneceğinden, heryere küçük jel yem damlaları kullanmak yerine böcek takip monitörlerini kullanarak çekici bir ortak alan oluşturmak en iyisidir. Yemin her yere sıkılması sadece ürün israfına neden olur. İstilanın ciddiyetine bağlı olarak değişen miktarlarda yem koyabilirsiniz. Tipik olarak, her 10 metre kareye yaklaşık 3 damla yerleştirilmesi önerilir. Tedavi alanı boyunca tek bir büyük yerleşim yerine birden çok küçük yerleşim bırakmanın en iyisi olduğunu unutmayın.

Unutmayın, bu ürün yemdir; hamamböceklerinin yemesini ve yemi yuvaya geri getirmesini istiyorsunuz. Yemi yiyen hamam böceklerini öldürmemeyi veya rahatsız etmemeyi unutmayın ve yemin yakınında temizlik malzemeleri kullanmayın veya temizlemeyin, aksi takdirde ürün amaçlandığı gibi çalışmayacaktır.

Ürünün etkisini göstermesi için 3 ila 5 gün geçmesine izin verin. Yerleşimlerinizi izlediğinizden ve gerektiğinde değiştirdiğinizden emin olun. Yem yerleşimlerini çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği ve rahatsız edilmeyeceği bir yerde tutun.

Adım 3 - Yarıklara ve Boşluklara Bayer Solfac Uygulayın

D-fense Tozu

Bayer Solfac, toz halinde gelen su geçirmez bir böcek öldürücü tozdur. Sentetik bir piretroiddir ve hamamböceklerinin sinir sistemini etkiler. Bayer Solfac, hamamböceklerinin saklanacağı ve ulaşılması zor olan boşluklara ve yarıklara uygulamak için harikadır.

Bir toz bezi kullanılarak, toz duvardaki boşluklara, elektrik prizlerinin arkasına ve ocak ve buzdolabı gibi cihazların altına püskürtülebilir. Uzun süre kalıcıdır, uygulamadan sonra ürün ıslanmadığı sürece etkisini uzun süre korur.

Adım 4 - Sprey İlaçlama Yapın

Novacide halı uygulaması

Son olarak, evinizi Sprey ilaçlama ile haşerelerden temizleyin. Alman hamamböceklerinin kontrolünde ve üreme sürecinde etkili olan bir aerosol spreydir. Sprey İlaçlamayı Alman hamamböceği kontrolünde en iyi yapan şey, biri böcek büyüme düzenleyici (IGR) olmak üzere 4 farklı kimyasal içermesi ve uzun süre kalıcı kalıntıya sahip olmasıdır.

Formüldeki IGR anahtardır, çünkü Novacide yalnızca spreyle temas eden yetişkin hamam böceklerini öldürmekle kalmayacak, aynı zamanda genç Alman hamam böceklerinin olgunlaşarak yetişkinlere dönüşmesini engelleyerek haşerenin yaşam döngüsünü bozacak ve Alman hamam böceğinin hızlı üremesini durduracaktır. 

Tüm döşeme yüzeylerine Defans Market Sprey İlaçlarını uygulayın. Kutuyu yerden yaklaşık 36 inç yukarıda (diz hizasında) baş aşağı tutun ve süpürme hareketiyle 10 saniyede 100 fit püskürtün. Evin arkasından başlayın ve öne doğru ilerleyin, banyolarda ve Yoğun bir istilanız varsa, aktivite ve popülasyon tükenene kadar Defans Market Sprey İlaçlarını iki haftada bir yeniden uygulamanız gerekebilir.

Önleme-Engelleme

Alman Hamam Böceği popülasyonu kontrol altına alındıktan sonra, önleyici tedbirlerle Alman hamamböceğinin geri dönmesini engellemeye çalışmalısınız. Evinizi düzenli olarak hamamböceği aktivitesi açısından inceleyin ve yerin uygun şekilde sterilize edildiğinden ve hamam böcekleri için hoş karşılanmadığından emin olmak için düzenli bir temizlik rutini sürdürün.  

Tezgahları silin, paspaslayın ve yiyecek kırıntılarından ve döküntülerden kurtulmak için sık sık elektrik süpürgesiyle süpürün ve her gece lavaboyu kuru bırakın ve tüm bulaşıklarınızı bir gece boyunca birikip kirli kalmalarına izin vermek yerine yıkayıp kurulayın. Ayrıca, her gece mama ve su kaplarını boşaltmayı unutmayın. Aletlerin altını ve çevresini temizleyin ve hamam böceklerini çekmeyecek lekesiz bir ev sağlayın.

Hamamböceği saklanma noktalarını ortadan kaldırmak için mutfağınızın, banyonuzun ve evinizin diğer alanlarının etrafındaki giriş noktalarını ve çatlakları ve yarıkları da kapatmalısınız. Bu, özellikle bir apartman dairesinde yaşıyorsanız çok önemlidir.

Son olarak, hamam böceklerinin kontrolünü sürdürmek için mülkünüzün içine her 6 ayda bir Defans Market Sprey İlaçlarını uygulayın.

Temel Çıkarımlar

Alman Hamam Böceği Nedir?

  • Alman Hamamböcekleri, hızlı üreme süreci sayesinde büyük istilalar geliştirmesiyle bilinen kötü şöhretli bir ev haşeresidir.
  • Alman Hamam Böceği yetişkinleri kahverengidir ve sırtlarında belirgin koyu çizgiler vardır. Düzenli olarak yaklaşık 30 ila 40 hamamböceği getiren yumurta kapsülleri veya oothecae bırakırlar.

Evinizden Alman Hamam Böceğinden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Yem uygulamalarıyla rekabet edeceği için hamamböceğinin keyif aldığı yiyecek ve su kaynaklarını sınırlamanız veya ortadan kaldırmanız gerektiğinden, evinizi sterilize etmek Alman Hamamböceği kontrolünün çok önemli bir parçasıdır.
  • Hamamböceği Jel Yemini, Hamamböceklerinin tüketip yuvalama alanlarına geri götürmeleri için yüksek aktivite alanlarına stratejik olarak uygulayın.
  • Hamamböceklerinin saklanmayı sevdiği alanlar, boşluklar ve yarıklar için Defans Market Sprey İlaçlarını uygulayın.
  • Yetişkinleri kısırlaştıracak ve yumurtaların ve nimflerin yetişkinlere dönüşememesine neden olacak bir Defans Market Sprey İlaçlarını  uygulamalarıyla Hamamböceklerinin üreme sürecini ele alın.

Alman Hamamböceği Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Çatlakları ve yarıkları kapatmanın ve su kaynakları (kuru lavabolar) ve yiyecek kaynakları (kirli tabaklar, yemek kırıntıları) gibi elverişli koşullardan kurtulmanın, Alman hamam böceklerinin yeniden istila etmesini önlemede büyük fayda sağlayacağını unutmayın.
  • Hamam böceği istilasını uzun süreli kontrol altında tutmak için Defans Market Sprey İlaçlarını 6 ayda bir uygulayabilirsiniz.

Hamam Böceği Mücadelesi: Hamam Böceklerinden Nasıl Kurtulurum?

Bu nedenle, özellikle hafta sonları Hamam Böcekleri ile savaşmaktan daha iyi işleriniz varsa, bir profesyonelden yardım almak faydalı olabilir.

Bu Blog Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.