Akrobat Karınca Kontrolü: Akrobat Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Akrobat Karınca Kontrolü: Akrobat Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Akrobat Karınca Kontrolü: Akrobat Karıncalarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sayfa bir Akrobat Karınca kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Akrobat Karıncalar'in kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu izleyin ve önerilen ürünleri kullanın ve Akrobat Karıncalarını %100 kontrol altına almayı garanti ediyoruz.

Evinizde karşılaşabileceğiniz pek çok karınca türünden biri giderek yaygınlaşanı Akrobat Karıncasıdır. Akrobat karınca, kontrol edilmelerini zorlaştırabilecek çeşitli farklı yaşam koşullarında yaşayabilmeleri bakımından benzersizdir.

Akrobat Karıncalar, sanki küçük bir akrobatmış gibi hareket ederken karınlarını başlarının ve göğüslerinin üzerine kaldırabilmelerinden dolayı isimlerini alırlar. Akrobat karıncaların boyları 1/8 inç ile 1/4 inç arasında değişir, ancak genellikle bu ölçeğin daha küçük tarafındadırlar.

Akrobat karıncaları, nemli, çürüyen tahtada yuva yapmayı sevdikleri için Marangoz Karıncaları ile bazı benzerlikler paylaşırlar. Açık havada akrobat karıncalar, su sayacı kutularının yanı sıra ağaçlarda ve çalılarda bulunabilir. Akrobat karıncalar, borulardan, çatlaklardan, pencere ve kapılardan geçerek veya eve yakın ağaç dallarına tırmanarak nispeten kolaylıkla evinize girebilirler. İç mekanlarda, banyolar veya sıhhi tesisat ve su ısıtıcılarının yanı sıra mutfaklar gibi nemin yüksek olduğu alanlarda yaygındır.

Eviniz Akrobat Karıncaları tarafından istila edildiyse, Solutions Pest and Lawn sizi istilayı kendiniz ortadan kaldırmak için profesyonel kalitede ürünler ve bilgilerle donatabilir. Aşağıdaki Kendin Yap kılavuzumuz, Akrobat Karınca kontrolü için en iyi tavsiye edilen ürünleri ve bu sıkıntıların üstesinden gelmek için en iyi stratejiyi sunar.

Kimlik

Pestisit tedavisine devam etmeden önce, Akrobat Karıncalarını tanımlamanız ve bunlarla uğraştığınızdan emin olmanız gerekir. Akrobatik karıncalar 2,6 ila 3,2 mm uzunluğundadır ve renkleri açık kırmızıdan kahverengiye ve siyaha kadar değişir. Akrobat Karıncalar, bir işçi karıncanın karnını vücudunun geri kalanı üzerinde tutabilmesinin akrobatik yolu nedeniyle isimlerini alırlar.

Akrobat karıncaları ağaç karıncalarıdır, yani ağaçlara ve çürüyen tahtalara yuva yapmayı tercih ederler. Bu karınca, ağaç gövdeleri ve kütükler, çürümüş ahşap, tahta levhalar, taşlar ve insan yerleşimlerinin duvarlarındaki çatlaklara kadar çok çeşitli mikro habitatlarda yuva yapar.

Bu karıncalar ahşaba çok az zarar verir, ancak tüyleri ev sahiplerinden endişe vericidir. İç mekanda yuva yaparken bulunduklarında, bu genellikle nemli veya çürüyen ahşabın varlığına işaret eder.

Akrobat Karıncaları ile karşılaşıp karşılaşmadığınızı belirlemenize yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve haşereyi doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olmaya çalışacağız. 

Denetleme

akrobat karınca muayenesi

Akrobat Karıncalarını doğru bir şekilde tanımladıktan sonra, Akrobat Karıncalarının nereleri istila ettiğini, barındığını veya nerede görüldüklerini belirlemek için bir inceleme yapın. Muayene sırasında, Akrobat Karıncalarının bulunduğu bu "sıcak noktaları" arayacaksınız.

Nereden İncelenmeli?

Akrobat Karıncaları bulunur ve nemli, çürüyen ahşapta yuva yapmayı severler. Açık havada akrobat karıncalar, su sayacı kutularının yanı sıra ağaçlarda ve çalılarda bulunabilir. Akrobat karıncalar, borulardan, çatlaklardan, pencerelerden ve kapılardan geçerek veya eve yakın ağaç dallarına tırmanarak nispeten kolaylıkla evinize girebilirler.

Banyolarda, mutfaklarda, çatı katlarında, bodrumlarda ve odalarda iç mekan araması yapın. Evin ahşaptan yapılmış bölgelerinin yakınında arama yapın. Bahçenizin dışında, ağaç yığınlarının, bahçe molozlarının, çiçek tarhlarının, mülkünüzün temellerinin, ağaçların ve pencere çerçevelerinin ve kapı çerçevelerinin etrafını arayın.

Bakılacak şey

Akrobat Karıncaları karınca izleri arıyorsunuz. Akrobat Karıncaları her zaman çürüyen veya zarar görmüş ahşabı tercih etmişlerdir. Etrafta dolaşan Akrobat Karıncaları yakından inceleyin ve gittikleri yolları not edin. Vaktiniz varsa, Karıncaları yoğun aktivite alanlarına ve muhtemelen yuvalama alanlarına geri dönene kadar bile takip edebilirsiniz.

İz belirgin değilse, fıstık ezmesi gibi zararsız bir yem kullanın ve karıncaların oraya gelmesini bekleyin, Karınca İzlerini o zaman fark edeceksiniz. Yuvalama yerlerini veya yollarını keşfettikten sonra tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Akrobat Ant etkinliğini onayladığınızda, tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Akrobat Karıncalarını tedavi etmek için hem iç hem de dış mekanlarda Supreme IT Insektisit, D-fense Dust ve Ant-Trax Karınca Yemi kullanarak tedavi edilmesini öneriyoruz. Supreme IT, yapınızın çevresinde bir bariyer oluşturmak için kullanılırken, Defence Dust, Akrobat Karıncalarının evinize giriş noktası olarak gizlice girebileceği dar çatlakları ve yarıkları iyileştirmek için kullanılacaktır. İçeride, Ant-Trax izinsiz giren Akrobat Karıncalarını ve muhtemelen tüm koloniyi yem aktarımı yoluyla öldürür.

Adım 1 - Supreme IT ile Dış Mekan Tedavisi

Akrobat Karınca tedavisi

Supreme IT, 75'ten fazla haşereyi hedefleyen güçlü bir insektisittir ve kovucu özellikleriyle hızlı bir yıkım sağladığı için yapınızın çevresinde çevre veya bariyer uygulaması olarak kullanmak mükemmeldir. Ayrıca 90 güne kadar sürecek kalıcı veya uzun vadeli etkileri vardır.

Tedavi alanının metrekaresini hesaplayarak ne kadar Supreme IT uygulamanız gerekeceğini belirleyin. Bunu yapmak için, alan uzunluğunu genişlikle ölçün ve çarpın (uzunluk x genişlik = metrekare). 0,5 ila 1,0 oz karıştırın. Pompalı püskürtücünün içindeki her galon su için Supreme IT miktarı. Bu uygulama oranı 1.000 metrekareyi tedavi edecek. Kaldırımda, kaldırımlarda, araba yollarında, teraslarda ve peyzaj yataklarında görünür karınca yuvaları gibi karınca faaliyeti gördüğünüz alanlarda leke tedavisi yapın.

Karıncaların evinize girmesini engellemek için bir çevre bariyeri yapmak için mülkünüzün temelinden 3 fit yukarı ve 3 fit uzağa püskürtün. Bu şekilde yapınızın tüm çevresine püskürtün, aynı zamanda kapı çerçevelerine, pencere çerçevelerine, saçaklara, çatı altlarına, garaj kapılarına, yağmur oluklarına, elektrik/sıhhi tesisat geçişlerine, çatlaklara ve yarıklara da püskürtün. 

Akrobat Karınca kolonisini malç yakınında yerde bulduysanız, karınca kolonisini  ortaya çıkarmak için malçı geri tırmıkladıktan sonra karınca kolonisine sıvı bir su uygulayın. Koloniyi ıslatmak için, kaçmaya çalışmak isteyebilecek Karıncaları hedeflemek için koloni açıklığının çevresine ve açıklığın tabanına püskürtün (bir galon su ile 1 ons Supreme IT uygulama oranıyla). Höyük tamamen ıslanana ve doymuş olana kadar püskürtün.

Son olarak, yuvayı kereste, çimento, tuğla veya üst üste yığılmış diğer öğeler arasında bulursanız, malzemeyi istiften çıkarın ve ardından  Supreme IT ile tümseği sıvıyla ıslatın .

Adım 2 - Boşlukları ve Giriş Noktalarını D-Fense Tozu ile Tedavi Edin

Kaldırım Karıncalarını Tedavi Etmek İçin D-Fense Tozu

Ek bir koruma ve kontrol önlemi olarak, Akrobat Karıncalarının giriş noktalarına girmesini durdurmak için evinizin çevresinde D-Fense Dust kullanın. D-Fense Dust, çatlaklar ve yarıklar gibi ulaşılması zor alanlarda ve süpürgelikler boyunca kullanılabilen böcek öldürücü bir tozdur. Ayrıca 8 aya kadar vadesi vardır.

D-Fense Dust'ı kullanmak için el tipi bir silgiye ihtiyacınız olacaktır. Ürünü önce silgiyi D-Fense Dust ile doldurarak uygulayın. İçeride hava sirkülasyonu sağlamak için toz bezi kabının yarısını boş bırakın. Lavabo altları (sıhhi tesisatın duvarlardan geçtiği yerler), süpürgelikler boyunca, çatlaklar ve yarıklar ve hatta evin içinde ve dışında giriş noktaları gibi ulaşılması zor alanlarda toz bezine sıkarak uygulayın.

Adım 3 - Ant-Trax Karınca Yemi ile İç Mekan Tedavisi

karınca trax uygulama tedavisi

Ant-Trax, içeriye girmiş Akrobat Karıncalarını tedavi etmek için kolay uygulama için uygun bir şırınga içinde gelen çekici bir karınca yemi ürünüdür. Karıncalar formüle karşı koyamayacak ve yemi koloni ile paylaşmak için yuvalarına geri götürecekler, bu da tüm popülasyonun yem tarafından zehirlenmesine yol açacaktır.

Ant-Trax'ı uygulamak için sadece pistona bastırın. Karınca aktivitesinin yüksek olduğu alanlarda bezelye büyüklüğünde bir damla uygulayın. Her yerleşimi en az bir ayakla ayırın. Tezgah üstlerine, pencere çerçevelerinin yakınlarına, çatlakların ve yarıkların yakınlarına, süpürgeliklerin yakınlarına ve cihazların yakınına ve Akrobat Ant etkinliğini fark ettiğiniz her yere uygulayın.

Karıncaları öldürmeye veya Ant-Trax uyguladığınız yerleri temizlemeye çalışmayın. Buradaki amaç, karıncaların ürünlerle temas etmesine izin vermek ve böylece böcek ilaçlarını yuvaya geri getirmelerini sağlamaktır. 7 ila 10 gün geçmesini bekleyin ve Ant-Trax uyguladığınız alanlarda karıncaların rahatsız edilmeden beslenmesine izin verin.

önleme

yard enkaz akrobat karınca önleme

Akrobat Karıncaları için daha az uygun hale getirmek için ortamda değişiklikler yapılmadan hiçbir tedavi planı tamamlanmaz. Akrobat Karıncalarının geri dönmemesini sağlamak için önerdiğimiz bazı önleyici tedbirler şunlardır:

  • İyi sanitasyon uygulayarak ve evinizin etrafındaki nemi azaltarak başlayın. Yapabileceğiniz belirli şeylerden bazıları, oluştuktan hemen sonra kırıntıları ve dökülmeleri silmek ve temizlemektir.
  • Akrobatların eve gizlice girmesi için popüler giriş noktaları olarak hizmet edebilecek delikleri ve çatlakları kapatmak için kalafat kullanın. Karınca girişlerini ortadan kaldırmak için temel, süpürgelikler, pencere çerçeveleri ve kapı çerçevelerini kalafat veya diğer uygun malzemelerle doldurmaya odaklanın. 
  • Dış mekanlarda yaprak çöplerini temizleyin ve yakacak odun, yığılmış kereste ve diğer ahşap malzemeleri evinizden mümkün olduğunca uzağa istifleyin.
  • Ağaçları ve çalıları evinize değmeyecek şekilde kesmek, eve başka bir erişim noktasını ortadan kaldıracaktır.
  • İstiflenmiş veya istiflenmiş kereste, taşlar, tuğlalar, yaprak çöpleri, ağır malçlar ve potansiyel karınca barınakları olarak hizmet eden diğer döküntüler gibi avlu kalıntıları yapıdan mümkün olduğunca uzağa kaldırılmalıdır.
  • Sıhhi tesisatınızdaki su sızıntılarını onararak, evdeki ölü veya çürüyen ahşabı değiştirerek ve akrobat karıncalar nemle beslenirken kurumayı ve rutubeti gidererek nem sorunlarını giderin.
  • Evinizin çevresinde böcek öldürücü bir bariyer oluşturmak için mülkünüzün çevresine her 90 günde bir Supreme IT püskürtün.

Temel Çıkarımlar

Akrobat Karıncaları nedir?

  • Akrobat Karıncaları, artan bir sorun haline gelen, evlere izinsiz giren bir karıncadır. Bir akrobat gibi karınlarını başlarının üzerinde bükebilmeleriyle tanınırlar.

Akrobat Karıncalarından Nasıl Kurtulunur?

  • Akrobat Karıncalarını kontrol etmek için, Supreme IT (evinizin çevresinde), D-Fense Dust (boşluklar ve giriş noktaları çevresinde) ve iç mekanlarda Ant-Trax Karınca Yemi kombinasyonunu uygulamanızı öneririz.

Akrobat Karıncalarının Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Nem sorunlarını ele alarak, çatlakları ve çatlakları doldurarak giriş noktalarını kapatarak ve önleyici Supreme IT tedavileri uygulayarak Akrobat Karıncalarının cesaretini kırın. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.