Akrepten Nasıl Kurtulurum 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

Akrepten Nasıl Kurtulurum 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

AKREPLERDEN NASIL KURTULRUM 2023 En Güncel En Kalıcı Çözümler

Akrepten Nasıl Kurtulurum 2023 Kesin, basit ve en etkili çözümler

Akrep sokmaları, zehir kontrol merkezlerine düzenli olarak bildirilir ve sistemik sağlık sorunları veya ölümler nadiren meydana gelse de, oldukça acı verici bir deneyim olabilir.

Akrep kontrolüne yönelik bu bilgilendirici kılavuzda uzmanlarımız size şunları öğretiyor:

Akrep İstilası Nasıl Ortadan Kaldırılır

Evinize Girmelerini Nasıl Önlersiniz?

Akrepler Nasıl Doğru Tanımlanır?

Akreplerin Tehlikeleri ve Sokulursanız Yapmanız Gerekenler

Evinizdeki Akreplerden Nasıl Kurtulursunuz?

Akrepleri Evinizden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Akrepler Nasıl Belirlenir?

Akrepler Tehlikeli mi?

Evinizdeki Akreplerden Nasıl Kurtulursunuz?

Akrep kontrolü, profesyonellerin kullandığı tekniklerin aynısını içerir. Ne yazık ki, bu sokan haşere kurtulmak için bir meydan okuma olduğundan, şu anda herhangi bir kısa yol mevcut değildir.

1. Gözlem

Profesyonel yok ediciler işe kapsamlı bir incelemeyle başlar, siz de öyle yapmalısınız. Akrep istilası olup olmadığını belirlemenin tek yolu budur.

Evinizin şu alanlarıyla başlayın:

Çatı katları

Bodrumlar

Tarama alanları

Dolaplar ve depo odaları dâhil olmak üzere karanlık yerler

Giysi yığınlarını elerken, ellerinizi sokmalardan korumak için kaynakçı eldivenleri kullanın. Ayrıca akrepler mükemmel tırmanıcılar olduğu için, asılı kıyafetleri de kontrol etmek en iyisidir.

2. Tespit

Parçalanmış vücutlara sahip ölü hamamböcekleri, bir akrep sorununa işaret edebilir. Aynı şekilde, yapışkan tuzaklara yakalanan herhangi bir canlı, olası yuvalama yerlerini belirlemenize yardımcı olacaktır.

3. Dış Müdahale

Sorunu belirledikten sonra, istilayı temizlemenin zamanı geldi. Bunu yapmanın en iyi yolu, artık böcek ilacı spreyi kullanarak her yuvayı yıkmaktır.

Neyse ki, her birini bulmak zorunda değilsiniz. Sıvı aktif bileşenler akreplerin saklandığı yerlere nüfuz edecektir. Tek yapmanız gereken mülkünüz boyunca yeterli kapsama alanı sağlamak.

Tüm evin etrafına 10 metrelik bir çevre spreyi ile başlayın. Temel ile zemin arasına girdiğinizden emin olun. Ardından, dış pencere pervazlarını, kapı çerçevelerini ve veranda döşemesini kaplamak için iki fit genişliğinde bir spreye geçin.

Akrepler için savunma çevresi ne kadar geniş olursa o kadar iyidir. Bu nedenle, garajları, depoları ve dekoratif kaya bahçelerini etiket talimatlarına göre tedavi ettiğinizden emin olun.

4. İç Müdahale

Boru giriş noktalarının etrafındaki boşlukları doldurmak için sıhhi tesisat erişim alanlarını noktalayın. Ayrıca tuvaletlerin, ev aletlerinin ve çamaşır makinelerinin arkasına geçtiğinizden emin olun.

Akrepler için iki atomlu toprak

Akrepleri öldürmek için iki atomlu toprağın kullanılması, profesyonel yok ediciler arasında en iyi korunan bir sırdır. Doğal olarak oluşan bu ürün, kuru göl yataklarından çıkarılan diyatomları içerir. Akrebin dış iskeletini yırtarak çalışır, susuz kalmasına ve sonunda ölmesine neden olur.

Çatlaklara, yarıklara ve duvar boşluklarına iki atomlu toprak uygulamak için bir Körük Silgi kullanın. Ayrıca çatı katları ve gezinme alanları için yayın insektisit olarak da kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, akreplerin yuva yapmayı sevdiği yerlerde fiberglas izolasyonu işlemek için büyük bir toz bezi kullanın.

5. Kendin Yap Akrep Kovucular

Kimyasal böcek ilaçlarına alternatif olarak doğal akrep kovucular mevcuttur. Tipik olarak aşağıdakiler de dâhil olmak üzere esansiyel yağ bileşenleri içerirler:

Sedir

Nane

Tarçın

Lavanta

Ayrıca kendinizinkini de yapabilirsiniz. Su dolu 32 onsluk bir sprey şişesine her bir yağdan bir damla ekleyin ve iyice çalkalayın. Ardından, bu yaygın sorun alanlarını ele alın:

Açık sıhhi tesisat alanları

Süpürgelikler

Kapılar

Pencere pervazları

Dış çevre

6. Takip ve İzleme

Canlı akrep aktivitesi için haftada en az bir kez kontrol edin. Geceleri flüoresan bir parıltı yaydıkları için tespitlerine yardımcı olması için bir siyah ışık kullanabilirsiniz. Ek olarak, yaygın izleme için evin her yerinde yapışkan tuzaklar kullanabilirsiniz.

Akrepleri evinizden uzak tutmak entegre bir yaklaşım gerektirir. Burada, haşere kontrol uzmanlarımız size tam olarak bunu en az çabayla nasıl başaracağınızı gösteriyor.

1. Gıda Kaynaklarını Sınırlandırmak

Akrepler çeşitli sürünen böcekleri, örümcekleri ve diğer akrepleri yerler. Açık havada yayın uygulamaları için borik asit içeren granüler bir böcek ilacı yemi kullanın. Bu ürünler birçok böcek türünü hedef alarak akrebin besin kaynaklarını sınırlar.

Ayrıca, dış çevreye ıslanabilir toz böcek ilacı spreyi püskürtün. Daha uzun süreli kalıcı bir etki için bunun yerine mikro kapaklı bir ürün kullanın.

2. Habitat Değişikliği

Akrepler pusuya yatmış avcılardır, bu yüzden bu amaç için ellerinden gelen her türlü siperi kullanırlar. Ayrıca düşmanlarından saklanmak için doğal bir ihtiyaçları vardır. Bu sebeplerden dolayı akrepler sürekli olarak kendilerine sığınacak bir yer ararlar.

Kişisel eşyaların içine sığınmalarını engellemenin en basit yolları şunlardır:

Ayakkabı ve diğer giysileri açık havada bırakmaktan kaçının

Yüzerken, kurulamadan önce havlunuzu silkelediğinizden emin olun.

Kutularda saklanan öğeleri, özellikle çatı katlarında düzenli olarak döndürün

Çarşafları, ayakkabıları ve giysileri yerden uzak tutun

Dolapları temizleyin ve düzenleyin

Dış mekânlarda, akreplerin evinizin etrafındaki saklanma yerlerini sınırlamak için şu yönergeleri izleyin:

Yakacak odunları evinizden uzakta, açık havada saklayın. Ayrıca, içeri getirmeden önce akrep olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.

Çöp, kütük ve malç gibi bahçe kalıntılarını çıkarın. Akrepler ayrıca çam iğnelerinin altına saklanmayı da severler, bu yüzden onların birikmesine izin vermemek en iyisidir.

Çatınıza erişimi sınırlamak için ağaç dallarını kesin. Bu adım, kemirgenlerin ve vahşi yaşamın tavan aralarına girmesini de engeller.

Akrepler, özellikle çöl ortamlarında, nemli alanlara çekildiğinden, dış tesisat sızıntılarını onarın.

3. Dışarda Tutma Yöntemleri

Akrepler evlere birkaç açıklıktan girer. Bunları kapatmak için şu adımları izleyin:

Hava sıyırmanın pencere ve kapıların etrafına sıkıca oturduğundan emin olun.

Akreplerin sıhhi tesisat hatları boyunca hareket ettiği boru giriş noktalarını kapatın.

Temel duvarları boyunca çatlakları kapatın.

Pencere eşikleri ve kapı sövelerinin etrafını kalafatlayın.

Akreplerin en sevdiği yiyecek olan böcekleri daha az çekmek için sarı dış aydınlatmaya geçin.

4. Yok Etme

Tutkal tuzakları, akrep izleme için olduğu kadar diğer sürünen haşereler için de iyi çalışır. Fare tutkal tuzakları iyi bir seçimdir. Onları tozdan, evcil hayvanlardan ve meraklı çocuklardan koruyarak etiket talimatlarına göre katladığınızdan emin olun.

Bunları evinizin içindeki şu konumlara kurun:

Yatak altı

Dolaplarda

Tuvaletlerin arkasında

Lavabo altı

Çatı katları ve depo odaları

Bodrumlar ve gezinme alanları

Yılda bir veya iki akrep bulmak genellikle bir istilaya işaret etmek için yeterli değildir. Ancak birden fazla odada dolu tutkal tuzakları ciddi bir akrep probleminiz olduğu anlamına gelir.

5. Kimyasal Bariyerler

Sıvı pestisit bariyerleri, mekanik dışlama tekniklerinin kaçırdığı boşlukların kapatılmasına yardımcı olur. En iyi sonuçları elde etmek için piretrin bazlı, mikro kapaklı formüle sahip artık bir insektisit seçin.

Temel ve ev arasındaki alanları püskürtün. Tüm yapının etrafında 10 fit genişliğinde bir bant idealdir. Aynı şekilde, maksimum kapsama alanı elde etmek için giriş yollarına, pencere pervazlarına ve veranda alanlarına uygulayın.

Akrepler, kayaların ve diğer doğal nesnelerin altında yuva yaparak toprağa girerler. Yüksek nem içeriğinden dolayı yüzme havuzlarına ve sulama sistemlerine ilgi duyarlar.

Akrepler Nasıl Belirlenir?

Tanımlama, akrepler de dahil olmak üzere herhangi bir haşereyi ortadan kaldırmanın ilk adımıdır . Burada size onların temel tanımlayıcı özelliklerini, yaşam alanlarını ve davranışlarını gösteriyoruz.

Akrepleri esas olarak şu durumda bulabilirsiniz:

Akrepler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç sürünen böcekle beslenen yırtıcı eklembacaklılardır:

Hamam böcekleri

Cırcır böcekleri

Kırkayaklar

Örümcekler

Diğer akrepler

Ayrıca, bazen aşağıdakiler gibi omurgalı hayvanları da düşürürler:

Kertenkeleler

Fareler

Yılanlar

Kurbağalar

Akrepler gecedir, yani esas olarak geceleri aktiftirler. Ancak, bir yuva nüfus baskısı yaşadığında, onları gündüz de görebilirsiniz.

Özellikler

Akrepler bir ila üç inç uzunluğunda büyür. Türlere bağlı olarak, açık sarımsı ten rengi ila koyu kahverengidirler. Ne olursa olsun, nereden gelirlerse gelsinler, hepsinin bir çift kıskacı, dört çift bacağı ve keskin bir iğnesi olan uzun bir kuyruğu vardır.

Yetişme ortamı

Akrepler, kayaların ve diğer doğal nesnelerin altında yuva yaparak toprağa girerler. Yüksek nem içeriğinden dolayı yüzme havuzlarına ve sulama sistemlerine ilgi duyarlar. Ayrıca tavan aralarına, gezinme alanlarına ve dolaplara kolay erişim ararlar.

Ayrıca şu yerlerde yaşarlar:

Ağaç kabuğu

Odun yığınları

Gevşek tahtaların altında

Palmiye ağaçları

Havuz takım kutuları

Yaşam döngüsü

Türkiye'de bulunan akrep türlerinin çoğu ilkbahar veya sonbaharda çiftleşir. Gebelik tipik olarak ortalama iki ila üç ay sürer ve bir dişi 25 ila 35 yavru doğurabilir.

Akrepler canlı doğum sürecinden geçer. Doğduklarında yetişkinlerin daha küçük bir versiyonu gibi görünürler. Bir istisna, henüz bir iğneye sahip olmamalarıdır.

Ayrıca ilk tüy dökümüne kadar annelerinin sırtına binerler. Bundan sonra, her seferinde giderek daha bağımsız hale gelirken beş kez daha deri değiştirirler. Buna rağmen, özellikle yırtıcı hayvanlar tarafından tehdit edildiğinde annenin güvenliğini aramaya devam edecekler.

Akreplerin cinsel olgunluğa erişmeleri yaklaşık iki yıl sürer. Bundan sonra yetişkin olarak 15 yıl veya daha fazla yaşayabilirler.

Akrepler Tehlikeli mi?

Tüm akrep türleri arasında en güçlü zehre sahiptir. Yine de kıskaçlarını avlarını alt etmek için kullanmayı tercih ederler. Bu strateji, yenilenmesi iki hafta kadar sürebilen zehri korur.

Sokan insanlar tipik olarak yaklaşık 30 dakika içinde iyileşir. Semptomlar lokalize ağrı ve şişliği içerir.

Bununla birlikte, bir kabuk akrebinin acı verici bir sokması, arı sokmalarına alerjisi olanlar için ciddi olabilir. Ayrıca, küçük çocuklar sağlık komplikasyonları açısından eşit derecede risk altındadır. Bu nedenle savunmasız insanlar derhal tıbbi tedavi almalıdır.

Sokulursanız Yapmanız Gerekenler:

Sokmanın yerel bölgesini sabun ve su ile temizleyin

Bölgeyi 10 dakika buzlayın. Ardından, buzu 10 dakika boyunca çıkarın. İşlemi bir kez tekrarlayın.

Zehirin yayılmasını önlemek için ısırma bölgesini sabit tutun

Bir doktor tarafından izin verilirse hafif bir antihistamin uygulayın

Bu belirtilerden herhangi biri varsa derhal tıbbi yardım alın :

Nefes almada zorluk

Aşırı salya

Artan kalp atış hızı

İnkontinans (idrar tutmada güçlük)

Kas spazmları

Anksiyete veya nöbetler

Karın krampları

Son Bir Düşünce

Artık haşere kontrol uzmanlarının akreplerden kurtulmak için kullandıkları temel bilgilere sahipsiniz. Ama unutmayın, işin içinde çok iş var. Ayrıca, akreplerin sürekli bir tehdit olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, onları kontrol etmek devam eden bir angarya olabilir.

Bu nedenle, özellikle hafta sonları akreplerle savaşmaktan daha iyi işleriniz varsa, bir profesyonelden yardım almak faydalı olabilir.

Aynı şekilde, uzman yorumcularımızın bölgenizdeki en iyi haşere kontrol şirketleri hakkında söylediklerini öğrenmek için buraya gidebilirsiniz.

Akrepler geri dönmeye devam ediyorsa veya sorun kontrolden çıkıyorsa, akepleri güvenli bir şekilde uzaklaştırması ve gelecekte kuşları kovmak için önleyici tedbirler alması için bir Haşere kontrol uzmanı tutmayı düşünün.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.