Farelerden Nasıl Kurtulurum? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

30-12-2022 17:39
Farelerden Nasıl Kurtulurum? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

FARELERDEN NASIL KURTULURUM? 2023 GÜNCEL ÖNERİLER

Farelerden Nasıl Kurtuluruz?  (En Hızlı En Yeni Yöntemler 2023)

Kimse evinde fare istemez. Sadece büyük bir karmaşa yaratmakla kalmıyorlar, aynı zamanda ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyorlar. Peki, onlardan kurtulmanın en iyi yolu nedir?

Aşağıdaki kılavuz, bir fare sorununuz olup olmadığını nasıl anlayacağınız ve bununla nasıl başa çıkacağınız konusunda bilgiler sağlayacaktır.

İşte öğrenecekleriniz:

Evinizdeki Fareleri Nasıl Tanımlarsınız?

İstila Belirtileri

Farelerden Nasıl Kurtulurum?

Fare İstilası Nasıl Önlenir?

En İyi Haşere Kontrol Şirketi Karşılaştırmaları

Fare Temizleme hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir fare yok edici çağırıp çağırmamaya karar vermek çoğu zaman zorlayıcı olabilir.  Evinizdeki farelerden kurtulmak için Defans Market’i tavsiye ediyoruz. Defans Market, doğru kullanılmadığı takdirde tehlikeli olabilecek tuzakları, yemleri ve kimyasal olarak işlenmiş diğer çözümleri kullanabilen en iyi eğitimli profesyonellerden bazılarına sahiptir.

Defans Market teklifleri için  0541 304 62 62  numaralı telefondan veya  www.defansmarket.com dan ulaşabilirsiniz .

EN DENEYİMLİ

Haşere Kontrol Planı ile tasarruf edin

EN İYİ MÜŞTERİ HİZMETİ

TEKLİF AL

0850 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14:00'den Önce Arayın Kargonuz Yarın Kapınızda.

Bu Blog Yazısı 13 Yıllık Tecrübesi İle Fare Uzmanı Mehmet Nusret Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç haşere kontrol endüstrisinde yıllardır çalışıyor ve 1000'lerce ev sahibinin böcek ve kemirgen yönetimi sorunlarına yardımcı oluyor. Artık dünyanın her yerindeki ev sahiplerine yardım eden Haşere Stratejilerini yönetiyor!

 İçindekiler

Evinizdeki Fareleri Nasıl Tanımlarsınız?

İstila Belirtileri

Farelerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Fare yakalama

Fare İstilası Nasıl Önlenir?

En Çok Tavsiye Edilen Şirketler

Temel Kılavuzlar

Evinizdeki Fareleri Nasıl Tanımlarsınız?

 Fare belirtileri ararken birkaç anahtar tanımlayıcı vardır. İşte evinizde olup olmadığını anlamanın birkaç yolu.

Öznitelikler

Ev faresi, fareden çok daha küçüktür. Yetişkin, üç ila dört inç arasındaki kuyruk dahil, beş ila yedi inç uzunluğundadır. Ayrıca grimsi kahverengidirler ve büyük kulakları ve siyah gözleri vardır.

Pislikler

Ev sahipleri genellikle fare dışkısını fare dışkısıyla karıştırır. Çok daha küçüktürler ve sivri uçları vardır. Çoğu zaman siyahtırlar, ancak renkleri diyetlerine bağlı olarak değişebilir.

İdrar yolları

Fareler, süpürgelikler ve diğer dar alanlarda seyahat ederken idrar izleri bırakır. Bu işaretler zamanla daha belirgin hale gelir. Ve istila yeterince uzun sürerse, onları koklamaya bile başlayabilirsiniz.

Yuvalama alışkanlıkları

Fareler yuvalarını çeşitli yerlere yaparlar. Ancak en sevdikleri yerler soba, buzdolabı arkası ve şofben gibi ısı kaynaklarının çevresidir. Kullandıkları malzeme değişir ama kıyılmış kağıt ve diğer lifli maddeleri tercih ederler.

Yakınınızdaki Haşere Kontrol Şirketlerini Karşılaştırın

Ücretsiz Teklifleri Karşılaştırın

İstila Belirtileri

 Evinizde fare sorunu olup olmadığını anlamanın belirli yolları vardır. Burada birkaç örnek listeliyoruz.

Fareler, yuvalama malzemeleri sağlamak için karton ve diğer kağıt ürünlerini çiğner. Saklama kutusunda bir inçlik bir delik fark ederseniz, fare istilası olabilir.

Ancak farelerin kemirdiği tek malzeme kâğıt ürünler değildir. Elektrik tesisatı başka bir favori. Yalıtımın düzensiz görünümü ile bunu hemen fark edeceksiniz.

Gürültü

Fareler şaşırtıcı derecede gürültülü yaratıklardır. Özellikle geceleri tırmalama ve tırmalama seslerini duyabilirsiniz. Nadir durumlarda yuvalarından gelen gıcırtı seslerini bile algılayabilirsiniz.

Koku

Fareler, özellikle yüksek istila seviyeleri için belirgin bir misk kokusu yayarlar. Daha az sıklıkla, idrar yolları tatlı bir patlamış mısır kokusu verebilir. Yine, bu çok yüksek düzeyde istiladan kaynaklanmaktadır.

Görsel

Bazen geceleri içeride farelerin koştuğunu görebilirsiniz. Ancak onları gün içinde görürseniz, bu ciddi bir soruna işaret edebilir. Bu, yuvada yer kalmadığı ve genç yetişkinlerin kendi evlerini aradığı anlamına gelir.

Leptospirosis ayrıca fareler ve diğer kemirgenler tarafından bulaşan bir bakteridir.

Dışkı yerine, fare idrarı, yiyeceğin kontamine olmasına neden olan şeydir. Hastalığın belirtileri sararmış cilt, böbrek yetmezliği ve iç kanamayı içerir.

Farelerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Herhangi bir kemirgen kontrol programı, tüm evin kapsamlı bir şekilde incelenmesiyle başlar. Yuvaların nerede olduğunu belirledikten sonra, bu alanları temizlemek çok önemlidir. Dışkı maddesini çıkarmak için bir atölye süpürgesi kullanın ve ardından yüzeyleri bir çamaşır suyu ve su çözeltisiyle silin.

Fare popülâsyonlarını azaltmak için çeşitli yöntemler vardır. Bazıları tuzağa düşürmeyi içerirken, diğerleri zehirli yemleri içerir. Burada, size her yöntem arasındaki farkları göstereceğiz.

Fare Yakalama

Fare kapanları tipik olarak dört türe ayrılır:

Snap tuzakları

Tutkal tuzakları

Elektrik şok tuzakları

Canlı tuzaklar

Her türün avantajları ve dezavantajları vardır. Burada her birini listeliyoruz ve doğru kullanımları için size bazı ipuçları veriyoruz.

Snap tuzakları

Klasik çıtçıtlı tuzak, yem için bir tetik kürek içerir. Ayrıca bir tetik kolu ve kavisli, yaylı bir tuzak çubuğu ile birlikte gelir. Tuzağı fıstık ezmesi, kuru erik veya her ikisinin bir kombinasyonu ile yemlemek en iyisidir.

Tuzağı, farelerin seyahat edebileceği herhangi bir piste dik olarak yerleştirdiğinizden emin olun. Ayrıca tetik tarafının duvara veya süpürgeliğe dayalı olması daha iyidir.

Yakalama tuzaklarını mümkün olan en hassas ayara ayarlamak en iyisidir. Ancak, bu yeni modeller için bir sorun olabilir. Çoğu, kullanım kolaylığı için kalibre edilmiştir, ancak genellikle fareleri yakalayacak kadar hassas değildirler.

Tutkal Tuzakları

Tek kullanımlık yapışkan yapışkanlı tuzaklar, kurulumu en kolay olanlardır. Sadece soyun ve yerleştirin. Çoğu, onları çadır benzeri bir yapıya katlamanın bir yolunu sunar. Ve onları merkeze sığacak kadar küçük olan hemen hemen her şeyle yemleyebilirsiniz.

Tutkal tuzaklarının dezavantajı, yapışkanlıklarıdır. Yanlışlıkla bir tanesi size yapışırsa, çıkarılması acı verici olabilir. Deriden veya giysiden yapışkan tuzağı çıkarmanın en iyi yolu bitkisel yağ kullanmaktır.

Elektrik çarpması tuzakları

Kemirgen yakalamada nispeten yeni bir konsept, elektrik şoklu tuzaktır. Fikir, fareleri minimum çaba ile yakalayabilmektir. Üniteyi yerleştirin, açın ve en sevdiğiniz fare tuzağını uygulayın. Ardından fare tuzağa girdiğinde ölümcül bir şok alır. Atma işlemi, yalnızca ölü fareyi çıkarmak için birimi eğme meselesidir.

Ancak, tüm elektrikli tuzaklar eşit yaratılmamıştır. Bazıları reklamı yapıldığı gibi çalışmıyor. Bu nedenle, birine yatırım yapmadan önce incelemeleri dikkatlice okumak en iyisidir.

Canlı Tuzaklar

Canlı kemirgen tuzağı konsepti uzun yıllardır var. Ancak, bazı eski yakala ve bırak modelleri pek iyi çalışmadı. Birçoğu hiçbir şey yakalayamazdı. Ve diğerleri, canlı yakalamanın amacını bozarak fareyi yine de öldürürdü.

Yine de, daha yeni canlı tuzak sürümleri bir göz atmaya değer. Birçoğu kemirgeni öldürmeyen insancıl bir kapıyla gelir. Ve genellikle kolay serbest bırakma için bir arka kapı mekanizması vardır.

Rodentisit yemleme

Kemirgen öldürücüler, iki ana bileşene sahip zehirli yem formülasyonlarıdır:

cezbedici

Aktif bileşen (antikoagülan)

Birkaç paketleme seçeneğiyle gelirler. İşte en yaygın olanları.

Yem blokları

Çoğu profesyonel yok edici, ticari kemirgen kontrolü için uygun yem blok formülasyonlarını kullanır. Ve onlar genel halka açık. Bununla birlikte, çoğu eyalet, hedef olmayan hayvanları korumak için yem istasyonlarına ihtiyaç duyar.

Aktif bileşen son derece güçlüdür. Bu nedenle, her zaman etiket yönergelerini izleyin. Çocuklar ve evcil hayvanlar varken bu ürünleri kullanırken son derece dikkatli olmak en iyisidir.

Kullanıma hazır yem istasyonları

Önceden paketlenmiş yem istasyonları kullanıma hazırdır. Bu nedenle, kemirgen ilacı ve istasyonlarını ayrı ayrı satın almaktan daha uygundurlar. Çoğu tek kullanımlık olduğundan, bunları kolayca elden çıkarabilirsiniz.

Dezavantajı, bu ürünlerin  çoğunun , oldukça toksik bir zehir olan ölümcül dozda brometalin içermesidir. Bazı durumlarda, o kadar öldürücüdür ki, fareler onun tarafından püskürtülebilir. Bu nedenle çocukları ve evcil hayvanları ondan uzak tutmak iyi bir fikirdir.

Doğal yem peletleri

Farelerin yok edilmesindeki en son gelişme, doğal olarak oluşan zehirlerin kullanılmasıdır. Bu ürünler insanlar veya hayvanlar için toksik değildir. Ve küçük çocuklar için çok az tehdit oluşturuyorlar.

Birincil aktif bileşen, mısır glüteni unudur. Bol miktarda hidrasyona sahip olduğunu düşünmesi için farenin sindirim sistemine etki eder. Sonuç olarak, fare su içmeyi bırakır ve sonunda susuzluktan ölür.

Teoride bu güzel olsa da, o kadar yavaş çalışıyorlar ki bazen çalışıp çalışmadıklarını söylemek zor. Ve cezbedici etkisiz olduğu için değil. Çoğu kullanıcı sonunda onu anlık tuzakları için yem olarak kullanmaya karar verir.

Fare İstilası Nasıl Önlenir?

Evinizi kemirgenlere karşı koruma söz konusu olduğunda proaktif olmanın birçok yolu vardır. Burada başlamanız için birkaç fikir var.

Sanitasyon önlemleri

Sanitasyon sadece kirli alanların temizlenmesi anlamına gelmez. Bundan daha fazlası. Yiyeceklerin hava geçirmez kaplarda saklanmasını içerir. Aynı zamanda kemirgen besin kaynaklarının sınırlandırılması anlamına gelir, bu nedenle fareler kolay bir yemek için başka yerlere bakar.

Evcil hayvan mamasının uygun şekilde saklanması da kemirgen sorununu önlemede uzun bir yol kat edecektir. Geldiği çantada saklamak yerine kapalı kaplar kullanmayı deneyin. Cazip evcil hayvan mamasının kokusunun kemirgenleri evinize çekmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Mekanik dışlama

Mekanik dışlama, entegre haşere yönetimi yaklaşımının bir parçasıdır. Boru giriş noktalarının ve farelerin evlere girdiği çatlakların kapatılmasını içerir. Mekanik dışlama malzemeleri şunları içerir:

Tel örgü

Çelik yün

Genleşme köpüğü

Önce en büyük açıklıklardan başlayın. Daha büyük delikleri tıkamak için tel örgü ve köpük kullanın. Boru giriş noktalarını çelik yünü ile bloke edin. Ve son olarak, farelerin sıkıştırabileceği küçük çatlakları silikon kalafat kullanarak kapatın.

Ultrasonik cihazlar

Ultrasonik kemirgen kovucuların etkinliği konusunda çok etili çözümler üreten Repel Marka Cihazlar için Defans Market Türkiye Ana Bayii ve İnternet Satış Yetkilisidir. Sadece kemirgenlerin duyabileceği yüksek frekanslı bir sonik dalga ile fareleri püskürterek çalışırlar. Fikir, sürekli kemirgen önleme için cihazı her zaman açık bırakmaktır.

Çalışıp çalışmamaları, kiminle konuştuğunuza bağlıdır. Ayrıca, çoğu durumda ne kadar çok para öderseniz, incelemeler o kadar iyi olur. Yine de bir ultrasonik makine satın almadan önce önceki müşteri yorumlarını dikkatlice okumaya değer.

Esansiyel yağ kovucular

Çevreye zarar vermeden fare istilasıyla mücadele etmek için birçok ev sahibi  doğal kemirgen kovuculara yöneliyor. Tipik olarak, aktif bileşen, çoğu durumda esansiyel bir yağdır - nane.

Bu fare kovucuların çoğu sıvı formülasyonlardır. Bu nedenle, onları kuru havalarda kullanmak en iyisidir. Ancak insanlar, balıklar ve yaban hayatı için toksik olmadıkları için geçerli bir alternatiftirler.

En Çok Tavsiye Edilen Şirketler

Kendin Yap yoluna gitmek istemiyorsanız, bir haşere yönetimi sağlayıcısı tutmayı düşünün. Ancak, tüm yok ediciler kemirgen temizleme hizmetleri sunmaz. Burada, en çok oy alanlarını listeliyoruz.

Defans Market, fareleri kaynağında ortadan kaldırmak için en son yakalama teknolojisini kullanır. Bundan önce, teknisyen haşereyi tanımlamak için kapsamlı bir inceleme yapar. Bu işlem, yaygın zehirli yem uygulamalarına olan ihtiyacı azaltır.

Takip de önemlidir. Şirket, ne pahasına olursa olsun müşterinin mutlu olacağını garanti eder. Buna kemirgenlerin uzaklaştırılması ve takip denetimleri dahildir.

Defans Market, ticari ve konut kemirgen kontrolü ve yönetiminde liderdir. Tüm stratejileri önleme tedbirleri etrafında toplanmaktadır. Bu, boru girişi sızdırmazlığı ve silikon doldurma gibi mekanik dışlamaları içerir.

Defans Market, kemirgenleri kurumsal düzeyde kontrol edebilen birkaç şirketten biridir  . Teknisyenleri okullardan hastanelere kadar her büyüklükteki istilayla mücadele edebilir. Ve tüm bunları çevre dostu, sorumlu bir şekilde yapmayı başarıyorlar.

Defans Market, fare kontrolü için kapsamlı bir yaklaşım kullanır. Teknisyen sorunu değerlendirdikten sonra, hem kayıt tutma hem de iletişim öncelik haline gelir. Aptive'in yüksek standartlarını korumak için müşterilerini eğitmek ve bilgilendirmek çok önemlidir.

Fare Kaldırma SSS

Evde fare bulundurmak tehlikeli midir?

Fareler genellikle insanlara saldırmaz. Bununla birlikte,   insanlar ve hayvanlar için çeşitli sağlık tehditleri oluştururlar. İşte en yaygın örneklerden bazıları:

Hantavirüs pulmoner sendromu, bir solunum yolu hastalığıdır. Ciddi ve bazen ölümcül. Tipik olarak hantavirüse neden olan şey, kemirgen dışkı maddesinden gelen tozu solumak. Bu nedenle, bunu önlemenin en iyi yolu, farelerin toplandığı alanları temizlerken bir solunum cihazı takmaktır.

Salmonella, kemirgenler ve küçük memeliler tarafından bulaşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Gastrointestinal sisteme saldırır ve mide bulantısı, ishal ve kusmaya neden olur. Fareler genellikle yiyecekleri dışkılarıyla kontamine ederek insanlara bulaştırır. Bu nedenle, özellikle toplu depolama alanlarında yiyecek kaplarını sıkıca kapatmak en iyisidir.

Leptospirosis ayrıca fareler ve diğer kemirgenler tarafından bulaşan bir bakteridir. Dışkı yerine, fare idrarı, yiyeceğin kontamine olmasına neden olan şeydir. Hastalığın belirtileri sararmış cilt, böbrek yetmezliği ve iç kanamayı içerir.

Farelerden kurtulmanın en hızlı yolu nedir?

Fareleri evinizden uzaklaştırmak için atmanız gereken birkaç adım vardır.

Evinizi iyice inceleyin. Yalnızca tüm istila alanlarını belirleyerek kontrolü hızlı bir şekilde ele geçirebileceksiniz.

Tüm yuvalama alanlarını çamaşır suyu ve suyla temizleyin. Kokuları ortadan kaldırarak, farelerin bu alanlara geri dönme olasılığı azalır.

Kirlenmiş tüm yiyecekleri atın. Kalan yiyecek kaplarını kapatın. Evcil hayvan yemi de bu sürece dahildir.

Boru  giriş noktalarını  çelik yünü veya köpükle kapatın. Haşerelerin ana girişlerden girmesini sınırlamak için tel kapı eşiklerini değiştirmek de yararlı olabilir.

İçeride kalan fare popülasyonunu ortadan kaldırmak için geçmeli tuzaklar ve yapışkan tahtalar kullanın. Bodrumlar ve gezinme alanları için de aynısını yaptığınızdan emin olun. Sonunda, onları tuzağa düşürmeyi bırakacaksınız.

Pıhtılaşma önleyici yemleri dışarıdaki sundurmaların, güvertelerin, merdivenlerin ve sundurmaların altında kullanın. Onaylı yem istasyonları kullanarak çocukları ve evcil hayvanları koruduğunuzdan emin olun. Ayrıca, bu cihazların iyi gizlendiğinden emin olun.

Bir yok edicinin fareleri ortadan kaldırması ne kadar sürer?

En iyi yok ediciler, kemirgen istilasının çoğunu yedi ila on gün içinde kontrol altına alabilir. Bunun nedeni, profesyonel teknisyenin sorunu çözmek için hızlı hareket etmek üzere eğitilmiş olmasıdır. Vakit nakittir, bu nedenle şirket, müşterinin sonuçları olabildiğince hızlı deneyimlemesini istiyor.

Öte yandan, sorunu kendiniz hallediyorsanız, çok daha uzun sürmesini bekleyin. Bunun nedeni, kemirgen kontrolü söz konusu olduğunda geniş bir öğrenme eğrisi olmasıdır. Sürece dahil olan birçok görev var.

Bir depodan fareleri nasıl çıkarırsınız?

Bazen sadece bir depoyu temizlemek fareleri tamamen korkutmak için yeterlidir. Herhangi bir besin kaynağını ortadan kaldırmak mükemmel bir ilk adımdır. Ayrıca, battaniyeler, pamuk topları ve diğer yumuşak nesneler gibi yuvalama malzemelerini de ortadan kaldırdığınızdan emin olun.

Ardından, beton zemine bir çamaşır suyu ve su çözeltisi püskürtün. İdeal olmasa da, fareleri kulübeye hapsederek caydırabilirsiniz. Bununla birlikte, onaylı yem istasyonlarıyla yemleme genellikle açık hava depolama alanları için daha iyi sonuç verir.

Restoranlarda ve diğer işletmelerde fareler nasıl kontrol edilir?

Fare istilasına karşı en savunmasız işletmeler şunlardır:

Restoranlar

Marketler

Barlar

Yemek mahkemeleri

Oteller

 Konutlardan fareleri yok etmek için kullanılan aynı teknikler işletmeler için de geçerlidir. Sadece daha büyük bir ölçekte olur. Ve riskler daha büyük - halkın güvenliği tehlikede.

Bu nedenle, yapılacak ilk şey, kontamine yiyecekleri ortadan kaldırmaktır. Ardından, kemirgen dışkısı ve idrar yolu belirtileri olan tüm alanları dezenfekte edin. Siyah bir ışık, bu istila edilmiş alanların belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Ardından, binanın sınırları içinde zehirli yem kullanmaktan kaçınmak önemlidir. Ölü kemirgenler, misafirlerinizin fark etmesini istemediğiniz belirgin bir koku yayar. Bunun yerine, fareleri iç alanlardan uzaklaştırmak için tüm yem istasyonlarını binanın dışına yerleştirin.

Çıt çıtlı tuzaklar ve yapışkan levhalar kullanırken, bunları düzenli olarak kontrol etmek çok önemlidir. Kokmaya başlamadan önce onları atmak istiyorsunuz. Ayrıca, tüm çalışanları bulundukları yer hakkında bilgilendirdiğinizden emin olun.

Son olarak, fareleri tamamen dışarıda tutmak için mekanik dışlama kullanın. Boru giriş noktalarını çelik yünü veya sıvı püskürtme köpüğü ile kapatın. Ayrıca, yiyecek kaplarını her zaman sıkıca kapalı tuttuğunuzdan emin olun.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.