Yarasalardan Nasıl Korunurum?

14-01-2023 18:49
 Yarasalardan Nasıl Korunurum?

Yarasa Kontrolü: Yarasalardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa, deneyimli haşere kontrol uzmanlarımız tarafından önerilen ürün ve yöntemlerle yarasalardan kurtulma konusunda uzman bir rehberdir. Bu kılavuz, yarasa besin kaynaklarını ve yarasaları uzak tutmak için hangi stratejileri kullanabileceğinizi ele alarak iki yönlü bir yaklaşım sunar.

Evinizin içinde veya çevresinde bir yarasayla karşılaşmak, bir korku filminden fırlamış ürkütücü bir sahne gibi gelebilir. Yarasalar genellikle uzun süredir gün ışığı görmeyen çatı katlarında, bacalarda ve bodrumlarda bulunur. Nasıl yerleştiklerini merak edebilirsiniz, ancak bu memeliler için içeri girmek çok kolaydır.

Yarasaların normalde vahşi doğada veya mağaralarda ve mağaralarda yaşadığı düşünülürken, kentsel ve banliyö bölgelerinde daha yaygın bir sorun haline geliyorlar. Bir mahallede asılı olabilecek yarasalar, bir alan tarafından tünemek için cezbedilirlerse, normalde tavan aralarına, bacalara veya çatıların kenarlarına yerleşirlerse, sonunda içeriye girebilirler.

Yarasalar çok fazla alana ihtiyaç duymazlar ve esnek vücutları, küçük alanlara sıkışmalarına izin verir. Yarasalar saldırgan yaratıklar olmasalar da korktuklarında çığlık atar, tırmalar veya ısırırlar. Kuduz taşıdıklarında veya hastalıklara neden olabilecek bakterileri taşıdıkları bilinen yarasa pislikleri bıraktıklarında en çok zararlıdırlar.

Evinizde bir yarasayla karşılaştıysanız veya dışarıda pusuya yattıysanız, aşağıdaki Kendin Yap rehberi yarasaları tesisten güvenli bir şekilde nasıl çıkaracağınız ve gelecekte izinsiz girişlerini nasıl önleyeceğiniz konusunda size ipuçları ve teknikler konusunda yardımcı olacaktır.

Kimlik

yarasa tanımlama

Öncelikle, uğraştığınız şeyin bir yarasa olduğunu belirlemeniz ve emin olmanız önemlidir. Yanlış tanımlama, yanlış tedavi yöntemlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına yol açabilir. Yarasalar, çoğu insanın farklı özelliklerinden dolayı hemen tanıyacağı eşsiz bir yaratıktır. Tüm dünyada bulunan ve boyut, renk ve kanat açıklığı bakımından farklılık gösterebilen yaklaşık 1.240 yarasa türü vardır.

  • Yarasaların çoğu kahverengi veya koyu renklidir ve tüysüz ve esnek olan belirgin kanatları vardır. Uçma yeteneğine sahip tek memelidirler.
  • Yarasalar iki ana kategoriye ayrılır: mikro yarasalar ve mega yarasalar. Mikro yarasalar, uzunlukları iki inçten kısadan beş inç'e kadar değişebilen daha küçük yarasa türüdür. Mega yarasalar çok daha büyüktür ve daha büyük kanat açıklıklarına sahiptir.
  • Yarasalar, tüylü görünümleri ve büyük, sivri kulakları nedeniyle genellikle "uçan fareler" olarak adlandırılır. Ayrıca, dururken baş aşağı sarkmak için kullandıkları keskin dişleri ve pençeleri ile tanınırlar.

Karşılaşmış olabileceğiniz bir yarasayı doğru bir şekilde tanımlamanıza yardımcı olması için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın.

Denetleme

Çatıda yarasa

Yarasalarla uğraştığınızı onayladıktan sonra, yarasanın nerede olduğunu ve nerelerde dolaştığını belirlemek için bir inceleme yapmanız gerekecektir.

Nereye Bakmalı

Sıcaklıklar düştüğünde, yarasalar genellikle kalacakları sıcak bir yer için sessiz, tenha iç mekanlar ararlar. Dışarıda, evinizin dışını, çatıyı veya baca çevresini kontrol edin. İç mekanlarda, onları tavan arasında veya bodrumda aramalısınız.

Bakılacak şey

Yarasaların kendilerini veya varlıklarının belirtilerini aramak istiyorsunuz. Bir alanda aktif olduklarının en bariz işareti yarasa pislikleri veya guano'dur. Yarasa pislikleri yağlı, düzensiz şekilli ve uçları sivridir. Bir alanda yoğunlaşmış dışkı bulursanız, istilayı hızlı bir şekilde ele aldığınızdan emin olmak istersiniz.

Tedavi

Mülkünüzde bir yarasa tanımladıktan ve nereye yerleştiklerini anladıktan sonra, tedavi ile ilerleyebilirsiniz. Yarasalardan kurtulmak için en iyi seçenekleriniz, yarasaları dışlayacak veya bölgeden uzaklaştıracak kovucu ürünler ve çevresel değişikliklerin bir kombinasyonudur.

Bir yemin esas olarak bir evde takılıp kalmasının nedeni, yarasanın hayatta kalabileceği çok sayıda böcek olmasıdır. Böcek popülasyonunu ele alıp ortadan kaldırarak, yarasa doğal olarak başka bir yere taşınacaktır çünkü besin kaynakları tükenmiştir. Bunu yapmak için bahçenizin çevresine Supreme IT İnsektisit uygulamanızı öneririz.

1. Adım - Supreme IT İnsektisitini Uygulayın

Püskürtme Geri Kazanımı

Supreme IT, yarasaların yemekten hoşlandığı çok sayıda böceğin tedavisi için etiketlenmiş geniş spektrumlu bir böcek ilacıdır. Ayrıca, uygulamadan sonra 90 güne kadar öldürmeye devam eden uzun bir kalıcı etkiye sahiptir.

Supreme IT'yi uygulamak için, suyu bir el pompasında veya hortum uçlu püskürtücüde karıştırın, ardından 1.000 fit kareyi kaplamak için galon başına 1 oz oranında Supreme IT ekleyin. 1.000 fit kare başına 10 galona kadar. Tüm alanı kaplamak için ne kadar Supreme IT'ye ihtiyacınız olduğunu belirlemek için çim alanınızın kare görüntüsünü ölçün. İyice çalkalayın ve püskürtücünüzü pompalayın.

Daha sonra, böcekleri dışarıda tutacak bir bariyer oluşturmak için evinizin ve yapınızın dışına bir Supreme IT çevre uygulaması püskürtmelisiniz. Kapıların ve pencerelerin çevresine, temelin etrafına 2 veya 3 fit yukarı püskürtün, ardından diğer olası giriş noktalarına püskürtün.

önleme

bakır örgü dışlama

Supreme IT'yi uyguladığınızda ve böcek popülasyonundan kurtulduğunuzda, yarasa büyük olasılıkla ortalıkta dolaşmayacaktır. Bunun dışında, tünek noktalarından kurtularak ve giriş noktalarını kapatarak mülkünüze yerleşmelerini engellemek için önleyici tedbirler almak önemlidir.

Mülkünüzde bulunan ölü ağaçları araştırın ve ardından kesin. Ölü ağaçlar sonunda çürür ve bu nedenle, özellikle de içleri boşsa, yarasalar için ideal yuvalardır. Bunun dışında yakacak odunlarınızı örtün.

Bir yarasanın evinize girmek için kullanabileceği tüm giriş noktalarını kapatın. Stuf-Fit bakır ağ kullanmanızı ve bu ağı, bir yarasanın evinizin içine gizlice girip dinlenecek bir yer bulabileceğini düşündüğünüz alanların etrafına yerleştirmenizi öneririz.

Yarasalar karanlıkta kalmayı tercih ettikleri için yuva yapmalarını önlemenin harika bir yolu parlak süs eşyaları, aynalar ve alüminyum folyoları asmaktır. Yansıma ve gürültü onları çıldırtacak ve kalmak istemeyecekler.

Temel Çıkarımlar

Yarasalar nedir?

  • Yarasalar, sıcaklıklar soğukken ısınmak için bir yuva arayabilen ve böceklerle beslenmek için etrafta dolaşan uçan memelilerdir.
  • Keşfetmek ürkütücü olsa da, saldırgan değillerdir ve insanlardan uzak durmayı severler ama tehdit edildiklerinde ısırabilirler.

Evinizin İçindeki ve Dışındaki Yarasalardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Çimlerinizde Supreme IT insektisit uygulaması böceklerin öldürülmesine yardımcı olabilir ve yarasanın besin kaynağından kurtularak dolaylı olarak yarasalardan kurtulmanızı sağlar.

Yarasa Yeniden İstilasını Önleme

  • Yarasaların tüneme noktalarını ortadan kaldırarak ve Stuf-Fit Copper Mesh kullanarak ve aktif oldukları yerlere parlak süs eşyaları koyarak dışlama önlemleri uygulayarak yarasa istilasını önleyin.
  • Böcek popülasyonunu düşük tutmak için Supreme IT'yi yeniden uygulayabilirsiniz, böylece yarasalar çok az yiyecek bulur veya hiç yemez.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.