Vahşi Hayvanlardan Nasıl Kurtulurum ?

Vahşi Hayvanlardan Nasıl Kurtulurum ?

Hayvan Kontrolü: Zararlı Hayvanlardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir hayvan kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak tüm hayvan türlerini kontrol altına alacaksınız. Hayvan kategorisi sayfaları, farklı türler hakkında ek bilgi verir. Bu kılavuzları izleyin ve önerilen ürünleri kullanın; garantili tüm haşere hayvan türleri üzerinde %100 kontrol elde edeceksiniz.

Yaban hayatı tarafından ziyaret edilmek, ev sahipleri ve işletmeler için yaygın bir sorundur. Sincaplar, geyikler, rakunlar veya kokarcalar olsun, onların varlığı istenmeyen bir durumdur. Zararlı hayvanlar genellikle dışarıda bulunur ve mülkünüzü periyodik olarak ziyaret eder. Ayrıca tavan aranızda, bodrum katlarınızda ve duvar boşluklarınızda kamp kurabilirler.

İstilacı hayvanlar, yiyecek ve barınak arayan mülkleri ziyaret edecek. Çöplerinizi karıştırabilir veya kışın sığınak arayabilir.

Hayvanlar sağlıksız oldukları için birçok sağlık tehlikesi taşırlar; pire, kene ve akar taşırlar ve kuduz gibi bir çok hastalığı yayabilirler. Mülkünüzde istilacı bir hayvanla karşılaşırsanız, aşağıdaki rehberimizin veya bu bölümdeki özel hayvan rehberlerinin yardımıyla onları uzaklaştırabilir veya yakalayabilirsiniz.

Kimlik

beyaz zemin üzerinde opossum

Bir mülkü ziyaret edebilecek birçok hayvan türü vardır. Tedavi yaklaşımları izinsiz giren hayvana göre değişir, bu nedenle hayvanı teşhis etmek önemlidir, böylece hayvanı ele almak için hangi doğru yöntemlerin uygulanması gerektiğini bilirsiniz. Hayvanların ziyaret ettikleri ve barındıkları yerler belirlenerek kimlik tespiti kolaylaştırılabilir.

İç
mekânlarda kemirgenler ve rakunlar gibi haşere hayvanların çoğu duvarlarda, gezinme alanlarında, çatı katlarında ve yapıların altında saklanır. Duvarlarınızda yaşayan vahşi yaşam olduğundan şüpheleniyorsanız, aktivite için dikkatlice dinleyin. Geceleri aktivite duyuyorsanız, fareler, fareler, rakunlar veya keseli sıçan olabilir. Gün boyunca sesler duyarsanız sincap, sincap veya köstebek olabilir.

Açık havada birçok hayvan mülkünüzü ziyaret edebilir. Rakunlar, keseli sıçanlar ve diğer kemirgenler yiyecek kaynakları aramak için geceleri mülkünüzü ziyaret edecek. Yılanlar, sincaplar ve diğer küçük kemirgenler gün boyunca en aktif olacaklar.

Uğraştığınız hayvanın türünü tam olarak belirleyemiyorsanız, bu kılavuz hayvanlarla ilgili sorunların çoğunu ele alacaktır.

Denetleme

izinsiz giren hayvan için garajı incelemek

İzinsiz giren hayvanı belirledikten sonra incelemeye devam etmelisiniz. İnceleme aşamasında, hayvanların mülke girmek için kullandıkları erişim noktalarını ve muhtemelen nerede saklanıyor olabileceklerini bilmeniz gerekir.

Nereden İncelenmeli?

İç mekan: Garajları, bodrumları, gezinme alanlarını, duvarları ve tavan aralarını inceleyin. İnsanlardan ve evcil hayvanlardan çok fazla aktivite görmeyen karanlık, tenha alanlara odaklanın.

Dışarda: Bodrum katlarına açılan pencere boşluklarına, yapıdaki boşluklara ve yarıklara, gezinme alanlarına, sundurmaların ve terasların altına, çit hatları boyunca ve çöp tenekelerinin yakınlarına bakın. Çatıda, oluk hattını ve fasyayı, alt yüzeyleri ve saçakları, tavan havalandırmalarını, bacaları ve sarkan bölümleri inceleyin.

Bakılacak şey

Evinize potansiyel giriş noktaları ve olası sığınaklar arıyorsunuz. Mülkünüzün ses duyulmaması gereken alanlarında arama yaparken hareketlilik duyabilirsiniz. Ayrıca ayak izlerini, çiğnenmiş açıklıkları, çizik izlerini ve kötü kokuları kontrol edin.

Çitinizin bütünlüğünü kontrol etmeyi unutmayın. Hayvanların içeri girmek için kullandıkları açıklıkları arayın. Çöp kutularınız sık sık devrilip dökülüyorsa, bu mülkünüzde bir hayvan olduğunun işareti olabilir. Bu potansiyel giriş noktalarında ve hayvan faaliyeti gördüğünüz yerlerde tedavi uygulayacaksınız.

Tedavi

Giriş noktalarını ve hayvan faaliyetlerini belirledikten sonra tedaviye başlama zamanı. Önce ürün etiketlerini okumayı ve uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Adım 1 - Saptırma İtici ile Dışlama

dolambaçlı dolgu macunu

Öncelikle, hayvanların mülkünüze girmek için kullandıkları tüm giriş noktalarını düzeltmeniz ve onarmanız gerekir. Bunu yapmak için Repel Hayvan Kovucuya ve kaynaklı tel ağa ihtiyacınız olacak.

Repel Hayvan Kovucular, küçük hayvanların içeri girmek için kullandıkları küçük çatlaklar ve yarıklar için kullanılacaktır. Bu ürün, kendisine yaklaşan hayvanları rahatsız edecek bir kovucudur. Tel örgü, büyük hayvanların mülkünüze girmek için istismar ettiği açıklıkları kapatmak için kullanılacaktır.

Mülkünüzün etrafındaki çatlakları ve yarıkları bularak başlayın. Oluklar, saçaklar, alt yüzeyler boyunca çatıdaki küçük çatlakları ve yarıkları kapatın. Çatı katlarında ve bodrumlarda, sıhhi tesisat/elektrik geçişlerinde ve duvar boşluklarına yol açan küçük deliklerde Repel haşere önleyici kullanın. 

Çitinizdeki açıklıkları düzeltin veya onarın. Gezinme alanlarını ve terasların ve sundurmaların altındaki alanları kapatmak için tel örgü kullanın. Bir bahçeniz varsa, ekinlerinizi korumak için tel örgü kullanın. 

Adım 2 - Critter Ridder ile Dış Mekan Tedavisi

yaratık

Potansiyel giriş noktalarını ve barınma alanlarını kapattığınıza göre artık bir itici bariyer uygulama zamanı. Critter Ridder kovucu granüller kullanacağız. Bu, rahatsız edici hayvanları mülkünüzden uzak tutacak %100 organik bir kovucudur. 

Granülleri mülkünüzün çit çizgisi boyunca serperek Critter Ridder'ı uygulayın ve ardından yapının çevresine uygulayın. Bu, mülkün etrafında, haşere hayvanın koku ve tat alma duyusunu tahriş edecek ve geri gelmelerini engelleyecek iki itici bariyer oluşturacaktır. Ayrıca Critter Ridder'ı çöp kutularının, bahçelerin ve haşere hayvan faaliyetlerinden şüphelendiğiniz diğer her yerin yakınına uygulayın.

Evcil hayvanları ve rahatsızlık vermeyen hayvanları kovucudan uzak tutun.

önleme

Siz önleyici tedbirleri yürürlüğe koyana kadar tedavi tamamlanmaz. Dünyadaki tüm istenmeyen vahşi yaşamdan kurtulamayabilirsiniz, ancak haşere hayvanların mülkünüze geri dönmesini engellemek için atabileceğiniz basit adımlar vardır.

  • Yapının etrafındaki tüm havalandırma deliklerinin uygun perdelemeye sahip olduğundan emin olun.
  • Hayvanların içeri girmesini önlemek için çöp kutularını elastik iplerle kapatın. Evcil hayvan mamasını ve su kaplarını evinizin içinde tutun ve gece boyunca dışarıda bırakmayın.
  • Yaban hayatının besleneceği kuş yemlikleri gibi diğer besin kaynaklarından kurtulun.
  • Tel örgü kullanarak bahçenizin etrafına çitler veya kompost yığınları oluşturun.
  • Mülkünüzde itici bir bariyer sağlamak için Critter Ridder'ı her ay mülkünüzün dışına uygulayın. Kovucular hayvanların mülkünüze girmesini engelleyemezse Solutions Humane Live Trap kullanın ve davetsiz misafirleri yakalayın. 

Temel Çıkarımlar

Hangi Hayvanlar Evleri İstila Eder?

  • Rakunlar, Opossumlar, yılanlar, sincaplar ve diğerleri gibi bir mülke izinsiz girebilecek birçok farklı hayvan vardır.

İzinsiz Giren Hayvanlardan Nasıl Kurtulunur?

  • Hayvana bağlı olarak, Detour Repellent kullanarak dışlama alıştırması yapmalı, Critter Ridder'ı evin dışında uygulamalı ve hayvanı Solutions Humane Live Trap ile tuzağa düşürmeyi düşünmelisiniz.

Hayvan İstilasının Önlenmesi

  • Evinize giriş noktalarını kapatmayı unutmayın. Çitlerdeki deliklerin yanı sıra yapının içine açılan açıklıkları onarın veya onarın.
  • Yaban hayatı mülkünüze girmesini engellemek için Critter Ridder'ı aylık olarak uygulayın.
  • Çöp kutularını kapalı ve mülkünüzden uzak tutun.
  • Sebze ve meyvelerin etrafına çitler örerek bahçenizi veya kompost yığınınızı koruyun.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.