Tilkilerden Nasıl Kurtulurum?

Tilkilerden Nasıl Kurtulurum?

Tilki Kontrolü: Tilkilerden Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir tilki kontrol rehberidir. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Tilkilerin kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Tilkilerin %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Tilki türünüzün bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını öğrenmek için kontrol uygulamadan önce yerel ve eyalet yönergelerinize bakın ve Tilkiler son derece tehlikeli olabileceğinden kontrol uygularken çok dikkatli olun.

Tilkiler, ev sahipleri ve işletmeler için ciddi bir sorun olabilir. Belirgin turuncu-kırmızı kürkleri, gür kuyrukları ve sivri kulaklarıyla tanınan tilkiler, vahşi doğada olmayı tercih ederler, ancak yiyecek ve barınak aramak için çiftliklere, ahırlara ve hatta konutlara girebilirler.

Tilkilerin çiftçiler, özellikle kümes hayvanı çiftlikleri için büyük bir sorun olduğu kanıtlanmıştır. Tilkiler de tehlikelidir ve küçük evcil hayvanları veya hayvanları öldürebilir. Küçük domuzlar, kuzular ve genç hayvanlar her zaman bir Tilki tarafından saldırıya uğrama ve öldürülme tehlikesi altındadır. Ayrıca yiyecek aramak için çöp kutularını ve bahçeleri yağmalamakla ünlüdürler.

Mülkünüzde bir tilki ile karşılaşıyorsanız, aşağıdaki kontrol kılavuzu yardımcı olabilir. Tilkilerin eğilimleri ve alışkanlıkları ve uzman tavsiyemizi kullanarak mülkünüzden tilkilerden nasıl güvenli bir şekilde kurtulabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki talimatları izleyin.

Kimlik

tilki tanımlama tilkilerden nasıl kurtulurum

Tilki kontrolüne yaklaşmadan önce, bir Tilki ile karşı karşıya olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Yanlış tanımlama, yanlış kontrol yöntemlerinin kullanılmasına yol açarak zaman ve para israfına yol açabilir. Aşağıda Kuzey Amerika'da en yaygın tilki türü olan Kızıl Tilkilerin özelliklerini anlatacağız.

  • Kızıl Tilkiler 7 ila 15 pound ağırlığında ve yaklaşık 32 ila 50 inç uzunluğundadır.
  • Turuncu-kırmızı kürkleri ve çok gür kuyrukları vardır. Ayrıca büyük sivri kulakları ve uzun burunları vardır.
  • Tilkiler, kulakları, keskin pençeleri ve gür kuyruğu dışında görünüş olarak köpeğe benzerler.

Mülkünüzde bir Tilki ile uğraştığınızı doğrulamak için yukarıdaki resmi ve açıklamayı kullanın. Tam olarak emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Denetleme

tilki muayene tilki

Bir tilkiyle karşı karşıya olduğunuzu onayladıktan sonra incelemeye devam edebilirsiniz. İnceleme sırasında, Tilkilerin yaygın olarak bulunduğu bu "sıcak noktaları" bulmaya odaklanacaksınız. Muayenenizi sabahın erken saatlerinde, şafakta veya gecenin erken saatlerinde, Tilkilerin en aktif olacağı saatlerde gerçekleştirin.

Nereden İncelenmeli?

Açık havada inceleyin. Hayvancılık alanlarına yakın yerlerde, bahçelerde ve çimlerinizde veya arka bahçenizde arama yapın. Onlarla da beslenebileceklerinden, meyve veren ağaçlara ve ekinlere yakın yerlerde arama yapın.

Bakılacak şey

Tilki faaliyetinin belirtilerini arıyorsunuz, buna kötü kokular (idrar gibi), bunların yuvaları ve avlanma belirtileri de dahildir. Bir çiftliğiniz varsa, besi hayvanlarının ve kümes hayvanlarının yumurtalarının olmaması tilki faaliyetinin belirtileri olabilir. Bahçelerde ve çiçek tarhlarında ekinlerin ve çiçeklerin üzerine basılarak rahatsız edilir ve ekinler eksik olabilir. Dışkıları köpek dışkısına çok benzer ve boyutları değişebilir.

Ayrıca, Tilki faaliyetinin bir başka işareti de, toprak altında oluşturulan ve girişte dağılmış hayvan kalıntıları olabilecek yuvalarını veya yuvalarını bulmaktır. Onları köpeklere benzeyen, dört parmaklı ve arka parmaklı izlerinden de tanıyabilirsiniz, her ayak parmağında pençeleri izlerde görünecektir.

Mülkünüzde tilki faaliyetini onayladıktan sonra, onları bulduğunuz yerleri not edin, tedaviyi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

tilki aktivitesini onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın ve kişisel koruyucu ekipman (PPE) giyerek güvende kalın.

Mülkünüzdeki bir Tilki istilasını kontrol etmek için, onları Solutions Humane Live Trap ile tuzağa düşürmenizi öneririz. Solutions Humane Live Trap, hayvanı yakalamanıza, yerini değiştirmenize veya tercihen hayvan kontrolüne teslim etmenize olanak tanır.

Adım 1 - Dış Mekan Tedavisi

havahart canlı tuzak

Öncelikle, tuzağı kurmak için ideal yeri bulmanız gerekiyor. Tilkiler kurnaz ve zekidir ve çevrelerinde bir şeylerin değişip değişmediğini anlarlar. Tuzaklarınızı kurmak için ideal yer yuvalarına yakındır. Sığınaklar su kütlelerinin yakınında bulunacak, girişlerinde hayvan kalıntıları olacak ve güçlü bir idrar kokusu olacak.

Genellikle eğimli arazilerde yeraltında yuvalar şeklinde bulunabilirler veya yer üstünde oyulmuş ağaçların ve çalı yığınlarının içinde olabilirler. İnlerinin yakınında hayvan kalıntıları bulursanız, tuzağı buraya koyacaksınız.

Tuzağı tutmadan önce, onların cesaretini kırabilecek kokunuzu bırakmamak için eldiven giymeyi unutmayın. İnsan kokusundan kurtulmak için tuzağınızı kaynar suya bile koyabilirsiniz. Daha sonra yaprakları, dalları ve diğer bitkileri kullanarak tuzağı kamufle edeceksiniz. Yemi yerleştirirken bile tüm süreç boyunca eldiven kullanın.

Adım 2 - Tuzak Kurun ve Tuzak Kurun

Canlı Tuzak Tetik Kolu

Tilki önce tuzağa alışmalı, bu yüzden tuzağı açık bırakmalı ve kurmamalısınız. Sonra, yem kullanmanız gerekecek. Tilkiler balık, tavuk, et ve hatta şekerle kaplanmış sebzeleri yemeye eğilimlidir. Bunların bir kombinasyonu en iyi sonuçları verecektir. İstediğiniz yemi tuzağın yanına yerleştirin, içine değil. Yem yenene kadar bekleyin.

Yem yendiğinde onu tuzağın içine yerleştireceksin ama hemen girişe. O yem bitene kadar bekleyin. Daha sonra tuzağın içine daha fazla yem koyun ama tekrar kurmayın. Yem tekrar yenene kadar bekleyin. Tuzağın içine yem yerleştirdikten ve Tilki onu yiyip rahatladıktan sonra tuzağı kuracak ve yemi tuzağın tetikleneceği yerin çok içine yerleştireceksiniz.

Tuzağınızı alacakaranlığın hemen başında kurun. Bir tilki yakalayana kadar tuzağınızı düzenli olarak kontrol edin. Tilkiyi yakaladıktan sonra mülkünüzden en az 10 ila 20 mil uzağa yerleştirin veya hayvan kontrolünü arayın.

önleme

önleme tilkileri

İstilacı Tilki'yi tuzağa düşürmeyi ve yerini değiştirmeyi başardıktan sonra, geri dönüş yapmalarını istemezsiniz. Bir tilki istilasının gelecekte sorun olmamasını sağlamak için aşağıdaki önleyici tedbirleri uygulayın:

  • En az 6 fit yüksekliğinde ve yerden 12 inç aşağıda olan kümes teli ile çitler inşa etmek en iyi sonucu verir. Tilkilerin çite tırmanmasını önlemek için çitin üzerine bir elektrik kablosu bile koyabilirsiniz. Ekinlerin, sebzelerin ve meyvelerin bu alanlara yaklaşmasını önlemek için kabloları da kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca, güvenli olduklarından ve erişilemeyeceklerinden emin olarak, çiftlik hayvanlarının bulunduğu yerlerin etrafındaki çitleri onarın ve onarın, Tilkilerin geri dönmesini önlemede büyük fayda sağlayacaktır.
  • Evlerde ve mülklerde çöp kutularının sıkı oturan kaplarda sabitlendiğinden ve erişilemeyeceğinden emin olun. Tilki tarafından bir yaşam alanı oluşturmak için potansiyel olarak kullanılabilecek yiyecek kaynaklarından, bahçedeki çöplerden veya diğer malzemelerden bahçenizi temizleyin.

Temel Çıkarımlar

Tilkiler nedir?

  • Tilki, köpeklerle ilgili zeki vahşi memelilerdir. Vahşi doğada yaşamayı tercih etmelerine rağmen, yiyecek ve barınak aramak için yerleşim yerlerine ve çiftliklere izinsiz girerek yıkıma ve mülk hasarına neden olabilirler.

Bir Tilkiden Nasıl Kurtulunur?

  • Tuzak, bir tilkiyi bir mülkten güvenli bir şekilde çıkarmanın en iyi yoludur. Tuzağı tuzağa düşürün ve onları aktif gördüğünüz alanlara stratejik olarak yerleştirin ve çok geçmeden yakalanacaklar.

Tilki'nin Yeniden İstilasını Önleme

  • Evinizi bahçedeki çöplerden ve yiyecek kaynaklarından temizlemek, koruyucu çitler yapmak ve çöp kutularını sıkıca kapalı tutmak, tilkilerin mülkünüze geri dönmesini engelleyebilir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.