Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? En basit En Etkili Çözümler.

Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? En basit En Etkili Çözümler.

UÇAN KARINCALARDAN NASIL KURTULURUM? 2023 EN KOLAY EN KALICI ÇÖZÜMLER

Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz?  Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtulurum? En basit En Etkili Çözümler.

Uçan karıncalara kanatlı akrabalar denir ve üreme ve yeni koloniler kurmaktan sorumlu olanlardır. Çiftleşme mevsimi boyunca - ilkbahar ve yaz arasında - bir eş arayan çok sayıda toplanırlar.

Sayıları çok olduğu için evinize birkaç kişinin girdiğine şahit olabilirsiniz. Ama paniğe kapılmayın - size zarar vermezler. Yine de, bu uçan istilacıların evinizin içinde bir yerde yeni bir karınca kolonisi kurma ihtimali çok düşük.

Kanatlı karıncalara yönelik bu bilgilendirici kılavuzda şunları keşfedeceksiniz:

Evdeki Uçan Karıncalardan Kurtulmanın En İyi Yolu

Uçan Karıncaların Evinize Tekrar Girmesi Nasıl Engellenir?

Uçan Karıncalar ve Termitler Arasındaki Farklar

Daha Önemli Bir Karınca Sorunu Nasıl Belirlenir?

Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtulurum?

Uçan Karıncalar Nasıl Engellenir?

Uçan Karıncalar Nasıl Belirlenir?

Uçan Karınca İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Uçan Karıncalardan Nasıl Kurtuluruz?

Evinizde uçuşan karıncalardan kurtulmanın bazı yollarını duymuş olabilirsiniz. Ancak, yanlış duymuş olma ihtimaliniz var ve hepsi iyi değil. Burada uzmanlarımız size hangi yöntemlerin işe yaradığını ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini gösteriyor.

1. Süpürme

Kanatlı olsun ya da olmasın karıncaları vakumlamak, onları hızlı bir şekilde yok etmenin en kolay yöntemidir. Bununla birlikte, kanatlı karıncalar tipik olarak evin her tarafına dağılmıştır , bu nedenle hepsini elde etmek sabır gerektirebilir. Hayatta kalan karıncaların evinize tekrar girmemesi için vakum torbasını hemen boşalttığınızdan emin olun.

2. Püskürtme

Çok sayıda kanatlı karıncayı verandalardan veya diğer dış alanlardan uzaklaştırmak için püskürtmek gerekebilir.

İlk olarak, 32 onsluk bir sprey şişesinde biraz su ve birkaç damla bulaşık sabunu karıştırın. Canlı böceklerin daha hızlı yok edilmesini istiyorsanız, birkaç damla nane yağı da eklemeyi deneyin. 

Tüm bileşenlerin iyice karışması için şişeyi kuvvetlice çalkaladığınızdan emin olun. Ardından doğrudan karıncaların üzerine püskürtün. Özellikle sürü halinde karşılaşırsanız, etrafta yatanları çıkarmak için bir hortum kullanmanız gerekebilir.

Daha az sayıda karınca için, onları hızla ortadan kaldırmak için bir aerosol karınca öldürücü kullanabilirsiniz. Ardından, sadece onları ıslak bir bez veya süngerle temizleme meselesi.

3. Bindirme

Uçan karıncaları tuzağa düşürmek çoğu durumda anlamsızdır, çünkü oğul verme mevsimi sadece kısa sürer. Hepsini yakalamak için tüm evinizi bu malzemelerle sarmanız gerekeceğinden, yapışkan bantlar veya yapışkanlı tuzaklarla uğraşmamak en iyisidir.

Ayrıca boraks içeren karınca yemleri genel olarak karınca kontrolünde etkili olurken, çiftleşme mevsiminde yuva yapan karıncalar için etkisizdir. Bunun nedeni, yemekten çok eş aramaları ve yem istasyonuna girme şanslarının düşük olmasıdır.

4. Böcek Avcıları

Piyasadaki birçok böcek öldürücü, diğer böceklerin yanı sıra uçan karıncalarla da ilgilenir. Bununla birlikte, tüm türler UV ışığına çekilmeyecektir. Bu nedenle, kesinlikle uçan karınca beklentisiyle bir böcek öldürücü satın almanın bir anlamı yoktur.

Bunun yerine, bu yaygın uçan böcekler için evinizin etrafındaki çevre savunmasının bir parçası olarak kullanın:

Sinekler

Sivrisinekler

Eşekarısı

Meyve sinekleri

Ne Zaman Yardım Almalı?

Oğul karıncalar tipik olarak birkaç hafta içinde kaybolur. Bununla birlikte, evinizin çevresinde yeni bir koloninin geliştiğinden şüpheleniyorsanız, bir ilaçlama veya haşere kontrol şirketi çağırmanın zamanı gelmiş olabilir.

Uçan Karıncalar Nasıl Engellenir?

İşte uçan karıncaları evinize girmeden önce öldürmek için alabileceğiniz bazı pratik önlemler. Ayrıca, erişimi sınırlamak için uygulaması kolay ve uygun maliyetli bazı doğal yollar sunuyoruz.

Gıda Kaynaklarını Sınırlayın

Karıncalar yalnızca bir eş bulmak amacıyla uçsalar da, yine de evinizdeki yiyecek kaynaklarını tespit edebilirler. Bu nedenle, tüm yiyecek kaplarının kapatılması ve çöplerin plastik torbalarda emniyete alınması tercih edilir.

İyi sanitasyon uygulamaları, haşere böceklerini uzak tutmak için bir zorunluluktur. Bu, sıradan ev karıncaları, hamamböcekleri ve sürünen böcekler için de geçerlidir.

Dış Mekân Böcek Işıklarını Kurun

Yapay dış mekân aydınlatması uçan karıncaları her şeyden çok çeker, bu nedenle oğul verme mevsiminde onları kapatmak tercih edilir. Ancak, bu strateji sizi karanlıkta bırakabilir.

Bir sonraki en iyi şey, beyaz ampulleri sarı dış mekân böcek ışıkları ile değiştirmektir. Yumuşak sarı ışık, uçan böcekleri normal ampullerden çok daha az çeker.

Artık Böcek öldürücüler

Böcek ilacı tozları, kanatlı karıncaların evinizin etrafında uydu kolonileri kurmasını önlemek için iyi çalışır. Marangoz karıncaları en iyi örnektir.

Saçakların, çıkıntıların ve çatı alanlarının altındaki alanların tozunu aldığınızdan emin olun. Ek olarak, temeller boyunca, pencere pervazlarının altında ve kapı pervazları boyunca çatlakları ve çatlakları tedavi edin.

Böcek öldürücü spreylerin, varlıkları genellikle kısa ve geçici olduğundan, uçan karıncalar üzerinde sınırlı bir etkisi vardır. Yine de, ıslanabilir toz formundaki kalıntı pestisitler, etiket talimatlarına göre kullanıldığında çoğu karınca türü için bir kovucu görevi görebilir.

Mekanik Dışlama

 Karıncaları evinizden uzak tutmanın açık ara en  iyi yöntemi mekanik dışlamadır. Yırtık pencere veya kapı ekranlarını değiştirerek başlayın. Ayrıca kapı sövelerini fitil, conta ve yeni eşiklerle sıkın.

Son bir dokunuş olarak, kapı ve pencerelerin etrafındaki alanları doldurun. Ayrıca, istilacı karıncaları ve böcekleri ait oldukları yerin dışında tutmak için boru giriş noktalarını lavaboların altına kapatmak en iyisidir.

Karıncaları evinizden uzak tutmanın açık ara en iyi yöntemi mekanik dışlamadır.

Yırtık pencere veya kapı ekranlarını değiştirerek başlayın. Ayrıca kapı sövelerini fitil, conta ve yeni eşiklerle sıkın.

Uçan Karıncalar Nasıl Belirlenir?

 Karıncalar, geniş koloniler oluşturan, sofistike bir sosyal düzene sahip böceklerdir  . Dahası, şaşırtıcı oranlarda çoğalabilirler.

Kanatlı üreyenler, bir koloninin popülâsyonunu genişletmenin yanı sıra yenilerini yaratmakla görevlidir. Sıcak, nemli hava uçuşu çok daha kolaylaştırdığından, ilkbaharın başlarından yaz sonuna kadar yuvadan ayrılan kanatlı karıncalar bulabilirsiniz.

Avrupa gibi dünyanın birçok yerinde bazıları bu olayı "uçan karınca günü" olarak adlandırdı. Ancak gerçekte, çoğu karınca türü için oğul verme olayları üç haftaya kadar sürebilir.

Uçan Karıncalar ve Termitler

Hem termitler hem de karıncalar, kolonilerinin popülâsyonlarını artırmak ve yenilerini oluşturmak için yılın belirli zamanlarında uçarlar. Ayrıca, her biri bu işlevi yerine getirmek için kanatlı üreme alatları oluşturur. Ancak,  benzerliklerin bittiği yer burasıdır.

Karıncanın gövdesi belden dardır, oysa termitin gövdesi köşeli ve bölümsüzdür. Antenler benzerdir, ancak karıncanınki, termitinki gibi düz yerine hafifçe dirseklidir.

Her ikisinin de iki çift kanadı vardır. Ancak karıncanın kanat uzunlukları eşit değildir, oysa termitin ön kanatlarının uzunluğu arka kanatlarına eşittir.

Uçan Karınca İstilasının Belirtileri ve Nedenleri

Karınca kolonileri üç kasta ayrılır:

Üreme dişileri (kraliçeler)

Üreme erkekleri

İşçiler (üremeyen dişiler)

Kraliçe karıncalar türlerine uygun bir yerde kolonilerine başlarlar. Örneğin, kırmızı ithal ateş karıncası, yüzeyin altına sekiz fit veya daha fazlasına kadar ulaşabilen bir yeraltı yuvası inşa eder. Tersine, Firavun karıncaları tipik olarak düşmüş molozlarda veya insan yapımı yapıların içinde yuva yaparlar.

Çiftleşmeden sonra, erkekler ölürken yeni nesli başlatmak için kraliçe 15-20 yumurta bırakır. Bundan sonra, günde 1.500'e kadar yumurta bırakabilir ve sadece birkaç ay içinde 7.000'den fazla yeni koloni getirebilir.

Yaklaşık iki yıl sonra daha fazla kanatlı erkek ve dişi üretildiğinde, evlilik uçuşları devam eder ve süreç baştan başlar. Bu manzaralara çoğunlukla alacakaranlıkta şahit olabilirsiniz. Yine de, sabahın erken saatlerinde oğul vermeyi tercih eden başka türler de var.

Bir Son Not

Kanatlı karıncalar, evinize çoğunlukla kazara giren üreme sürüleridir. Bununla birlikte, evinizde bu uçan karıncalardan 10'dan fazlasının bulunması, bir ev kolonisine işaret edebilir. Sonuç olarak, muayene için derhal lisanslı bir uzmanı aramalısınız.

Elbette, büyük bir karınca istilasını, bir koloninin tamamını yok etmek için uçucu yağlar ve sıvı bulaşık deterjanı gerektiren Kendin Yap yöntemlerini kullanarak çözmeye çalışabilirsiniz. Ancak sağduyu, bunun pekiyi bitmeyeceğini belirler.

Dışarıdan birkaç karıncanın girmesi bir şey, marangoz karıncalardan oluşan bir uydu kolonisinin  tüm evinizi ele geçirmesi ise tamamen başka bir konudur.

Aynı şekilde, uzman yorumcularımızın bölgenizdeki en iyi haşere kontrol şirketleri hakkında söylediklerini öğrenmek için buraya gidebilirsiniz.

Karıncalar geri dönmeye devam ediyorsa veya sorun kontrolden çıkıyorsa, kuşları güvenli bir şekilde uzaklaştırması ve gelecekte kuşları kovmak için önleyici tedbirler alması için bir Haşere kontrol uzmanı tutmayı düşünün.

Bu Yazı Metni Vahşi Yaşam Kontrol ve Böcek Uzmanı Mehmet Yavuz Bilgiç Tarafından gözden geçirildi:

Bilgiç, haşere kontrol endüstrisinde 13 Yıldır hizmet veriyor ve 1000'lerce işletme ve ev sahibinin böcek ve kemirgen, kuş, haşere sorununu çözerek sektörde kendini ispatlamış Defans Marketi Yönetmektedir.

Sayın Bilgiç’e göre En İyi Çözümlerden Biride bu konuda 13 yıldır Yerli Ve Milli üretim Yapan Dünyada benzer markaların yanına bile yaklaşamadığı kendini bu alanda ispatlamış Repel Marka ürünleri tercih etmeniz olacaktır.

Defans Market Türkiye Repel Ana Bayii ve Pazaryerleri Tek yetkili satıcısı olarak Repel Marka tüm ürünlerine 3 Yıl Garanti 10 Yıl Kullanım süresi sunarak her konuda üretilen malın arkasında olduğunu ispatlıyor.

Zarar Vermeden Uzaklaştırın Sloganı ile 13 Yıl Önce Yola Çıkan Defans Market Şişli Perpa Ticaret Merkezinde Bulunan Mağazası ile Tüm Haşere, Kuş, Kedi, Köpek Sorunlarınıza çözüm üretmeye devam ediyor.

Uzman Desteği ve detaylı bilgi için www.defansmarket.com 0850 304 62 62 – 0541 304 62 62

Aynı Gün Hizmet İçin Saat 14.00’den Önce Arayın kargonuz ertesi gün kapınızda.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.