İstenmeyen Sincaplardan Nasıl Kurtulabiliriz?

14-01-2023 19:25
İstenmeyen Sincaplardan Nasıl Kurtulabiliriz?

Sincap Kontrolü: Sincaplardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Gopher kontrol kılavuzudur. Önerilen ürünleri ve yöntemleri kullanarak Gophers'ın kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Gophers'ın %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrolü uygulamadan önce Gophers'ın bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın.

Gophers çizgi filmlerde komik olabilir ve hatta bazı insanlar için sevimli bir hayvan olarak kabul edilebilir, ancak bir toprak sahibinin arazisinde verebilecekleri zarar komik olmaktan çok uzak olabilir. Bu yıkıcı kemirgenler yalnızca bahçeleri kazarak çirkin görünen tümsekler ve delikler bırakmakla kalmaz, aynı zamanda yerleşmeye karar verdikleri her yerde ekinleri ve bitki yaşamını yiyip yok etmeleriyle ünlüdürler.

Sincaplar zamanlarının çoğunu yer altında kendi oluşturdukları tünel sistemlerinde geçirdikleri için, bu hızlı hareket eden kemirgenleri kontrol etmek veya yakalamak zor olabilir. Bahçıvan, ev sahibi veya tarım çiftçisiyseniz, Gophers tam bir kabus olabilir ve derhal ortadan kaldırılması gerekir.

Mülkünüzde Gophers yaşıyorsanız, aşağıdaki Kendin Yap kılavuzu size bu sinir bozucu haşereyle nasıl mücadele edeceğinize dair cevaplar verecektir. Doğru yaklaşım ve doğru kontrol ürünleriyle, yarattıkları tahribata son vermek için sincaplardan bahçenizden kurtulabilirsiniz.

Kimlik

Delikteki sincap

Tedavi etmeden önce Gophers ile uğraştığınızdan kesinlikle emin olmalısınız. Gophers tipik olarak 4 ila 12 inç uzunluğundadır. Cep Gophers olarak da bilinirler ve yuva oluşturmak için yiyecek ve malzeme tutmak zorunda oldukları büyük yanak keseleri nedeniyle bu şekilde adlandırılırlar. Yanaklarında yiyecek taşımanın bu yöntemi, genellikle onları bir sincap, dağ sıçanı veya sincap olarak karıştırır.

Gopher'ın rengi sarımsı kahverengiden siyaha kadar değişebilir ve alt tarafları beyazdan daha açık bir gölgedir. Yeraltında yuva yapmak için kullandıkları büyük ön dişleri ve karanlıkta gezinmelerine yardımcı olan bıyıkları vardır.

Gophers, yeraltı tünellerinde yaşamak ve gelişmek için tasarlandı. Sadece özelliklerine baktığınızda, bunun doğru olduğunu göreceksiniz: güçlü bir şekilde inşa edilmiş uzuvları var; kazmak için pençelerinde büyük pençeler; ıslak topraklarda topaklanmayan kürk ve karanlıkta gezinmelerine yardımcı olmak için kullandıkları oldukça hassas yüz bıyıkları.

Denetleme

Sincapları tanımladıktan sonra, Sincapların nerelerde aktif olduğunu görmek ve istilanın ne kadar şiddetli olduğunu belirlemek için bir inceleme yapmanız gerekecektir. Bu, tünellerini ve tünel girişlerini veya toprak yığınlarını bulmak anlamına gelir. 

Nereden İncelenmeli?

Gophers, çeşitli habitatlarda bulunabilir, ancak genellikle bir besin kaynağına yakın veya toprağın yuva yapmak için olgunlaştığı yerlerde bulunur. Bu genellikle ekinlere, tarlalara, üzüm bağlarına veya beslenmeleri için çok sayıda kök sağlayan yoğun bitki örtüsünün olduğu yerlere yakın yuva yapmak anlamına gelir.

Gophers bazen bahçede, golf sahalarında veya ticari binaların yakınında bulunabilir. 200 ila 2.000 fit karelik bir alanı kapsayabilen büyük yeraltı tünelleri oluşturma yeteneğine sahiptirler.

Bahçenizde, çimenlikte veya arka bahçede arama yapın. Aramanızı bahçelerin, ekinlerin ve tarlaların yakınındaki alanlara, özellikle de toprak yığınlarının veya toprak höyüklerinin bulunduğu yerlere odaklayın. 

Bakılacak şey

Sincap tünelleri ve toprak höyükler arıyorsunuz. Bir gopher höyüğünün boyutu bir fit uzunluğa ve bir fit ila iki fit çapa kadar olabilir. Ayrıca yüzey tünelleri olmayacak. Bunun yerine, davetsiz misafirleri dışarıda tutmak için toprakla kapatılmış yanal tünellere sahip olacaklar. Tüneller, çimin birkaç inç ila birkaç fit altında olabilir . 

Tornavida veya süpürge sopası gibi küçük bir sonda kullanarak yükseltilmiş bir tümseğin yerini belirleyin. Topraktan birkaç santim uzaklaşın ve zemini tercihen 45 derecelik bir açıyla araştırın. Direnç kalmayana kadar alanın etrafını araştırmaya devam edin. Direnç yoksa, tüneli bulmuşsunuz demektir. Tedavi yemi uygulayacağınız yer burasıdır.

Tedavi

Sincap aktivitesinin nerede olduğunu onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Ürün etiketlerini okuyun ve bu etiketlerdeki uygulama talimatlarını takip edin ve kişisel koruyucu ekipman (KKD) kullanarak güvende kalın.

Sincaplardan kurtulmanın en iyi yolu yem kullanmaktır. Gopher Bait 50 Strychnine kullanmanızı öneririz. Bu ürün, mülkünüzdeki Gopher'ı öldürmek için kullanılacak güçlü bir zehirdir. Gopher Bait 50 ayrıca tünellere kolay uygulama sağlayacak Gopher Bait aplikatörü ile birlikte kullanılmalı ve 2-3 hafta içinde kontrol sağlamalıdır.

Adım 1 - Gophers için Kazın ve Araştırın

sincap yem tedavisi sincaplardan nasıl kurtulur

Gopher Bait'i uygulamadan önce, Gophers'ın kazdığı aktif tünelleri araştırmanız ve bulmanız gerekecek. Bunu, Sincapların yerden kiri ittiği ve tümsekler oluşturduğu alanları araştırmak için metal bir çubuk kullanarak yapabilirsiniz.

Çubuğu toprak yığınlarının bulunduğu alanların etrafına yapıştırın ve çubuğu kolayca yere battığı yere iterseniz, o zaman aktif bir tünel bulduğunuzu anlayacaksınız.

Tünelin yerini belirledikten sonra, bir kürek alıp araştırdığınız yerde bir çukur açmalısınız. Gopher Bait 50'yi uygulayacağınız yer burasıdır.

Adım 2 - Gopher Bait 50'yi Deliğe Uygulayın

Yemin uygulanması, bir ölçü kaşığı, Gopher Bait kabı üstü veya isteğe bağlı olarak Kaput-D Big Boy Gopher Bait Aplikatörü kullanılarak yapılabilir. Aplikatör, tanımlanmış olan tünellere yerleştirilebilen keskin bir metal çubukla birlikte gelir.

Aplikatörü tünele sokun ve aplikatörü 1 çay kaşığı Gopher Bait 50 Strychnine ile doldurun. Aplikatör üzerinde bulunan kolu 3 saniye (veya tüm yem dağılana kadar) çevirin ve orijinal konumuna geri çevirin. Bu, metal çubuğun ucunda yemi dağıtacak küçük bir delik açacaktır.

Aplikatörü çıkarın ve yuva açıklığını tamamen kapatmamaya veya yemi kapatmamaya dikkat ederek deliği kirle kaplayın. Tedavi edilen yuva sistemlerinin sayısına bağlı olarak, bir kiloluk yem 1 ila 8 dönüm araziyi kaplayacaktır. Uygun kapsama alanı sağlamak için yem uygulaması her 100 fitte bir yapılmalıdır.

önleme

Sincapları tedavi edip ortadan kaldırdıktan sonra, gelecekte geri dönmemelerini sağlamanız gerekecek. Çiçek tarhlarının, bahçelerin ve ekinlerin etrafına tel örgüler inşa ederek başlayın. Çiçek tarhlarının, bahçelerin ve ekinlerin etrafını kazın ve yerin birkaç metre altına tel örgü yerleştirin.

Mülkünüzde bulunan ekin, bitki veya sebze sayısını da sınırlandırabilirsiniz; bu, Gophers'ı bahçenizde kalmaktan veya bahçenizi ilk kez ziyaret etmekten caydıracaktır.

Gophers'ı ölümcül olmayan bir şekilde önlemek için, dolaşan Gophers'ı izinsiz girmekten caydırmak için mülkünüzün etrafına Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu gibi kovucular da uygulayabilirsiniz. Döner bir yayıcı kullanarak Hayvan Durdurucu Granüler Kovucuyu yuvalara, tünellere, girişlere ve korunmaya ihtiyaç duyan bitkilerin çevresine bolca yayın. Yenilebilir ürünlerin yakınında kullanırken, bir çevre uygulaması uygulayın.

Başka bir seçenek de Gophers'ı bir bölgeden caydırmak için naftalin kullanmaktır. Naftalin zehirli kimyasal naftalin içerir ve kokularıyla Sincapları rahatsız eder. Naftalinler bir bezin içine konularak tünellerin içine yerleştirilebilir. Naftalinlerin içindeki naftalini kokladıklarında hızla ayrılacaklar.

Temel Çıkarımlar 

Sincaplar Nedir?

  • Sincaplar, yer altı tünelleri kazma, çirkin toprak yığınları oluşturma ve ekinleri ve istenen bitki örtüsünü yok etme alışkanlığı olan yıkıcı haşerelerdir.
  • Sincaplar yaklaşık 4 ila 12 inç uzunluğundadır ve vücutları toprağa girmeyi kolaylaştırmak için yapılmıştır. Yeraltında gelişmelerine yardımcı olmak için güçlü uzuvları, keskin pençeleri ve hassas yüz bıyıkları var.

Bahçenizden Sincaplardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Gophers'ı öldürmenin en iyi yolu Gopher Bait 50 uygulamaktır. Aktif tünelleri bulun ve tünel boyunca açılan deliklere delik başına 1 çay kaşığı oranında yem uygulayın.
  • En iyi sonuçlar için Gopher Bait 50 uygulaması her 100 fitte bir yapılmalıdır.

Gopher Yeniden Bulaşmasını Önleme

  • Örgü çitler inşa ederek ve yetiştirdiğiniz sebze miktarını sınırlayarak mülkünüzü çekici hale getirerek Gophers'ın gelecekteki istilalarını önleyin.
  • Gophers'ı bölgeden caydırmanın bazı ölümcül olmayan biçimleri, naftalin veya Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu kullanımıdır. Bunları aktif höyüklerin içine uygulayın veya Gophers'ın onları savuşturmasını istemediğiniz alanlara stratejik olarak yerleştirin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.