Haşereyi Nasıl Uzaklaştırırım ?

04-10-2019 00:49
Haşereyi Nasıl Uzaklaştırırım ?
Haşere türleri nelerdir, zararları nelerdir, nasıl kendimizi koruruz gibi çeşitli sorularınızı yanıtlayacağımız bu yazıya genel haşere tanımıyla başlıyoruz.

Haşereler; Akrep, yılan, hamam böceği, örümcek gibi gördüğümüz veya mutlaka daha önceden duyduğumuz canlıların yanında çıyan, tahtakurusu, kene, pire gibi bir kısmını sadece duyduğumuz bir kısmını ise görmemizin dahi güç olduğu canlılar yelpazesidir. Her birinin yaşam koşulları değişmekle beraber zaman zaman bu zararlılar bizim hayatımızı sürdürdüğümüz yerlere de uğrarlar. Genelde karşılaştığımız vakit ne yapacağımızı bilemediğimizden ya onları gördüğümüz yere bir süre uğramayız ya da etki edeceğine inandığımız birkaç yöntemle uzaklaştırmaya çalışırız.

Öncelikle söylemeliyim ki, karşınızdaki canlının doğasını ve özelliklerini bilmeden ona karşı korunmak veya uzaklaştırmak mümkün değildir. Mum kokusu, tatlı kokusu, sarımsak kokusu gibi ilkel yöntemlere başvurmak tahmin edersiniz ki bizi net bir sonuca götürmez. Kalıcılığı olmaz hatta çoğunlukla da işe yaramazlar. Önce biraz çevremizi ve bu canlıları tanıyalım

Haşere türlerini ikiye ayırabiliriz. Uçan Haşereler ve Yürüyen Haşereler. Sivrisinek, karasinek, güve, bit ve pireleri katabileceğimiz bu kategorideki hayvanlar zaman zaman cisimler üzerinde, zaman zaman havada dolaşırlar. Sivrisinekler aralarında en rahatsız edici ve en istenmeyenlerden biri olabilecek kapasitede. Bahar ve yaz mevsimlerinde görülme oranları artar. Bunun sebebi de sıcaklığın ve nemin yüksek olduğu zamanlarda hayatlarını sürdürebilme yetenekleri. Bu kısa dilimde azımsanamayacak derecede ciddi hastalıklar yayma olasılıkları vardır. Dişi sivrisinekler yavruları için kan emdiğinden, vücutlarında ayrı kişilere ait kanı farklı yerlerde dolaştırabilirler. Sıtma, Sarı Humma, Nil Humması gibi dünyanın çeşitli yerlerinde ciddi sorunlara yol açan hastalıklar bulaştırırlar.

Karasinekler dünyanın dört bir yanında bulunurlar. Barındıkları ve gezindikleri ortamlar temizlikten uzak olduğundan insanlara mikrop bulaştırırlar. Sivrisinekler gibi en yoğun görüldükleri dönem bahar ve yaz mevsimleridir. Yıl içinde çok fazla üreme yaparlar ve her üremede de ortalama 200 yumurta çıkar. Dizanteri, sıtma, kolera gibi ciddi hastalıkların bize bulaşmasına sebebiyet verebilirler. Bu kadar yaygın görülen uçan haşereler için tüm çevreyi kaplayacak ilaçlamalar yapılması en sağlıklısı. Bu konuda ihtiyacınız olan her çeşit araç, ilaç, kovucu ve zehir www.defansmarket.com ‘da yüzlerce seçeneği ile hizmetinizdedir.

Draker RTU Karasinek ilacı da firma olarak önerdiğimiz etkili bir karasinek ilacıdır. Kokusuz, leke bırakmaz ve kesin çözüme ulaştırır. Kısaca yürüyen haşereler için bilgilendirme yapmak gerekirse akrep türünden başlayabiliriz. Nemi ve sıcaklığı fazla olan yerlerde yaşarlar. En aktif oldukları zamanlar genelde karanlık saatlerdir ve kuyruklarının ucunda her an hazır zehir taşırlar. Evlerde genel olarak duvar aralarında görülürler. Evinizde veya bahçenizde gördüğünüz akrepler sizi tehdit olarak algıladıkları vakit zehir salgılarlar bu yüzden herhangi bir şekilde direkt temastan kaçınılmalıdır ve derhal ilaçlama yapılmalıdır. Bu ilaçlamada önereceğimiz ürün de kokusuz Draker Akrep ve Çiyan ilacıdır.

İhtiyacınıza göre çeşit çeşit ürün ve ekipmanı sitemizde rahatlıkla bulabilirsiniz. Diğer bir tür olan yılan ise şüphesiz çoğu insanın korkulu rüyasıdır. Fazla bilinmeyen özelliklerinden biri sağır olmalarıdır. Belki de bu yüzdendir ki titreşim algılamaları ve görme duyuları çok üstündür. Sıcak iklimi severler. Ağırlıklı olarak tarlalarda, bağ ve bahçelerde görülürler. Bu ortamlara girmeden önce gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu canlılar hızlı hareket eden, ölümcül boyutlara ulaşabilen zehirli canlılardır. Dolayısıyla tarla, bağ ve bahçeler, ağaçlık alanlar bu zararlılardan arınmalıdır. Bu soruna yepyeni bir çözüm üretildi. Solar yani Güneş Enerjili çalışan Yılan Kovucular, sizin sadece yüzeye ürünü yerleştirmeniz ve aktif hale getirmeniz ile çalışır.

Güneş enerjisiyle çalıştığı için bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymaksızın enerjiyi içinde depolar. Golf sahaları, geniş yeşil alanlar, tarlalar, bağ ve bahçeler için en etkili çözümdür ve uzun süre etkinliğini korur. Sadece yılan üzerinde değil aynı zamanda fare, akrep, çıyan gibi zararlılar üzerinde de etkilidir.

Hamamböceği, kalorifer böceği, rutubet böceği, tahtakurusu, tahtakurdu gibi çeşitli böcek türleri evimizde ve varsa bahçemizde rasgelebileceğimiz haşerelerdendir. Bu canlıların varlığı insan sağlığını olumsuz etkileyebilir ve yaşam alanımızda çok sayıda üreme yapmaları sorunun devamlılığını arttıracaktır. Evin iç ortamında bu zararlılardan muzdaripseniz size kokusuz haşere ilaçları kullanmanızı öneririz. Toz ve jel haşere ilaçları da işinizi görecektir ancak evinizde beslediğiniz başka bir evcil hayvan varsa ilaçlama yaptığınız alandan uzak tutmanız gerekir. Kokusuz ilaçlarda bu gereksinimi duymadan rahatça uygulama yapacağınız için ne ortamı saatlerce kapalı tutmanız ne de ilaçlanan alanı baştan aşağı temizleyip dezenfekte etmeniz gerekir. Defans Market’te en uygun fiyata bulacağınız Averkill Alfa SC Genel Haşere İlacı da en etkili ilaçlarımızdan biridir. Hamamböceği, sivrisinek ve karasinek mücadelesinde oldukça etkilidir. Aynı şekilde önereceğimiz diğer ürün de Vebi Draker Haşere İlaçlarıdır. En etkili haşere ilaçlarındandır. Hamamböceği ile mücadelede, tahtakurusu ile mücadelede, tahtakurdu, gümüşçün, kırkayak gibi zararlılarla mücadelede en çok tavsiye ettiğimiz ve tercih edilen markalardan biridir. Bir başka zararlı olan örümcek ile mücadelede de Chrysamed kullanıma hazır kokusuz örümcek ilacı veya Bayer Ficam İnsektisit Örümcek ilaçları, haşere ile mücadelede en etkili ilaçlardır.

KAPALI ALANDA HAŞERE SORUNU

Evler, ofisler, iş yerleri, sınıflar, fabrika çalışma alanları gibi en sık bulunduğumuz kapalı alanlar haşereler için de gıda bulunacak yerlerin başında gelir. Gıda arayışında olduklarından yerde buldukları ufak ekmek kırıntıları karıncalar için, peynir, tatlı vb. yiyecekler fareler için, rutubetli, nemli ve basık alanlar karasinekler için sürekli gelecekleri ve barınıp üreyecekleri alanlar olur. Bunu engellemek öncelikle sizin elinizdedir. Kapalı ortamları periyodik olarak havalandırmak, rutubet-nem oluşmasına engel olmak, ortamın temizliğinden emin olmak ve çöp, atık vb. zararlıları içeride tutmamak atılması gereken ilk adımdır. Bu söylenenleri yapıyorum ama yine de haşereler evime geliyor diyebilirsiniz. Bu sizin müdahalenizin dışında olan etkenlere bağlıdır. Örneğin bodrum katta yaşıyorsanız, iş yerinizin etrafında depo, kömürlük, ağaçlık alan vb. yerler varsa dışarıdan içeriye en ufak deliklerden bile haşere girebilir. Haşere ilaçlama ve haşere ile mücadelede ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünleri kolayca ve en uygun fiyatlarla www.defansmarket.com ‘da bulabilirsiniz.

EVLERDE HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

En temel yaşam alanımız olan evlerimiz, kimi zaman yoğun bir gün sonrası kafamızı dinlemek için girdiğimiz, kimi zaman arkadaşlarımız, eşlerimiz ile keyifli vakit geçirmek için bulunduğumuz, çoğu zaman da bize ait kişisel bir alan olarak kullandığımız mekânlardır. Uzun bir gün ardından eve girdiğimizde karşılaşacağımız en kötü manzara haşereler olacaktır. Bize hem psikolojik hem de maddi açıdan zarar veren bu canlılar için tedbir almak çok önemlidir. Sağlığınızı tehdit edebilecek dereceye vardıklarından, sizi koruyacağından emin olacağınız marka ve ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Kapalı alanlarda her zaman daha rahat kullanımı olan kokusuz, toz, jel ürünler tercih edilir. Kokulu ürünlerin ortamı boşaltma ve bir süre kapalı tutma gereksinimi olduğundan genellikle evlerde tercih edilmezler. Kokusuz haşere ilaçları, Toz Haşere İlaçları, Jel Haşere ilaçları ve fare, akrep, yılan gibi zararlıları kovucu elektronik ürünler ve daha fazlası Defans Market internet sitesinde hizmetinizdedir. Örneğin evinizde sivrisinek sorunu varsa bir yerden sonra elektrikli sinek raketleri yetersiz kalacaktır. Kondukları köşe, kenar, dip yerlere ulaşımın raket tarafından imkânsız olması da unutulmamalıdır. Bu noktada sivrisinek kovucu ve zehirleri yardımınıza yetişir. Sivrisinek yapışkanları yapışkanlık özelliğini uzun süre koruyan en basit çözümlerden biridir. Boyutunu ve miktarını istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz ve istediğiniz yere konumlandırabilirsiniz. Zehirsizdir, emniyetlidir. Aynı zamanda elektronik geniş alanları etkisi altına alan sivrisinek öldürücüler de oldukça idealdir. Kısa süreliğine bir ilaca gereksinim duyuluyorsa şayet, Raid Kokusuz Su Bazlı Sprey en çok kullanılan ürünlerimizden biridir. Ortama aralıklarla uygulanır ve yarımşar saat kapalı bırakılıp hava aldırarak kullanılır. Solumak oluşacak bir reaksiyona karşı böylece önlenir. Sineğe doğrudan sıkmaya gerek kalmadan havaya uygulandığında etkisini gösterir. Ürünleri Defans Market internet sitemizde bulabilirsiniz.

İŞ YERLERİNDE HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

Evden sonra hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz diğer ortam da şüphesiz ki iş yerleri, ofislerdir. Tüm gün gayret sarf ettiğimiz, insanlarla iletişimde olduğumuz ve yer yer yoğun stres altında kaldığımız bu zamanlarda, bizimle beraber tüm çevremizin de konsantrasyonunu bozacak etmenlerde biri haşereler olabilir. İş yerinizin büyüklüğüne göre, görülen haşerenin de türüne göre zaman zaman size büyük maddi sıkıntılar çıkaracaklardır. Özellikle iş yerimizi haşerelerle gören bir müşterinin gözünde kötü duruma düşebiliriz. Yine önce kendi sağlığımızı düşünerek gerekli tedbirleri almakta fayda var. Jel ilaçlar, kokusuz ilaçlar, granüller veya toz ilaçlar gibi sizi olduğunuz ortamdan uzun süre uzaklaştırmaya gerek kalmadan sorununuza çözüm getirecektir. İnternetten gerekli araştırmalar yapmanız dâhilinde, yazımızı dikkatli bir şekilde okuduktan sonra aklınıza yatan yöntemi internet sitemizde rahatlıkla bulabilirsiniz. Maske, eldiven, sprey pompası gibi gerekli alet edevatlar ile ilaç, kovucu, istasyon gibi tüm ürünler internet sitemizde bulunmaktadır. Örneğin iş yerinizde hamamböceği sorunu varsa hem işletmenin devamlılığını sekteye uğratmayacak hem de sizi rahatsız etmeyecek kokusuz hamamböceği ilaçlarını kullanabilirsiniz. Chrysamed kullanıma hazır hamamböceği ilacı ile spreyleme işlemi yapmanız da oldukça basittir. Dilerseniz Averkill Alfa kokusuz hamamböceği ilacını suyla karıştırarak sprey kutu yardımıyla da uygulayabilirsiniz. Jel hamamböceği ilaçları ise daha farklı işler. Böceğin geçtiğini gördüğünüz veya geçebileceği duvar diplerine, köşelere ve yüzeye uygulamanız gerekir. Küçük şeritler halinde sıra sıra uygulanırlar. Bunu yiyen hamamböceği başta iyi bir gıda yanılgısına düşüp yuvasına da götürür. Böylece peş peşe ölümler gerçekleşir. Bahsettiğimiz tüm ürünler ve fazlası www.defansmarket.com ‘da.

BODRUMDA HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

Bodrumda ve bodrum katlarda giriş çıkış haşereler için üst katlara nazaran daha kolaydır. Bodrumlar havasız, nemli ve basık olduğundan birçok zararlının üreyip barındığı yerlerden biridir. İnsanlar arasında bu katlar aracılığıyla kolaylıkla dolaşabilirler ve zarar verebilirler. Bodrumlarda ve bodrum katta en etkili haşere ilaçları sitemizde bulunmaktadır. Sorun olan her haşere için ilaç bulabilirsiniz ve kesin çözümler elde edebilirsiniz. Draker genel haşere ilacı en etkili haşere ilaçlarından biridir. Defans Market olarak hizmetinize sunduğumuz onlarca ürünümüzden ihtiyacınıza göre dilediğinizi alabilir, rahatça kullanabilirsiniz.

ÇATIDA HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

Çatılarda bulunan hayvanlar genellikle kemirgendir ve ağaçlardan çatılara geçmiş olmaları muhtemeldir. Her çeşit haşere barınabilir. Yaptıkları sesler sizi rahatsız etmeye başladığında bir mücadeleye başlamanız gerektiğini anlarsınız. Etkili haşere ilaçlarından kokusuz haşere ilaçlarını, toz haşere ilaçlarını veya jel haşere ilaçlarını tercih edebilirsiniz. En rahat edeceğiniz yöntemlerden biri sprey ile uygulamaktır. Böylece uzun süre içeride durmak zorunda kalmaz, sağlığınızı riske atmazsınız. Fare sıkıntısı çekiyorsanız bir fare istasyonunun içine koyacağınız granül fare zehri işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Tomcat fare istasyonu ve içerisine Tomcat Granül Fare Zehri koyabilirsiniz. Böylece hem koyduğunuz yemler dağılmadan istasyon içerisinde kalır, hem de fare yuvasına götüreceği bu zehir ile peş peşe ölüm gerçekleşir.

AÇIK ALANDA HAŞERE SORUNU

Bağ ve bahçeler, limanlar, barınaklar, araziler bu kategoriye girer. Dışarıdan girecek haşereleri engellemek bu tarz alanlarda oldukça zor olduğundan mücadele oldukça önemli ve gereklidir. Açık ve geniş alanlarda Ultrasonik kovucular en etkili ve basit uygulamadır. Bunun yanında toz veya jel ilaçlar yetersiz kalabileceğinden kokusuz/kokulu ilaçlama daha yerinde olacaktır. Güneş enerjisiyle çalışan solar haşere kovucular bir ayıyı bile uzaklaştırabilecek güçtedir. Bu ürünler hayvanı rahatsız edici bir ses yayar ve insan kulağı bu sesi duyamayacağından size hiçbir zarar vermez.

TARLADA HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

Tarlalarda yapılan ekinler, ekin kökleri, hasatlar haşereler için zengin gıdalardandır. Özellikle akrep, yılan, örümcek, kene, fare, yarasa gibi zararlılar sık istilada bulunurlar. Onları kovmak veya ilaçla etkisiz hale getirmek insan sağlığı için çok önemlidir. Yılan, akrep, fare en çok zarar veren haşereler olur. Ekinin toprak altında kalan köklerinden beslenerek telef ederler. Bu da üretici için son derece kötü bir durumdur. Tarla gibi geniş alanlara yayılı bölgelerde en yerinde uygulama Ultrasonik güneş enerjili elektronik kovucular olabilir. En etkili haşere ile mücadele yöntemidir. Haşerelerin veya bazı vahşi hayvanların alana girmesine engel olurlar. Örnek olarak Bird-X Solar Yard Gard Elektronik Haşere Kovucu cihazı ele alalım. Etki alanı 278 m² olan bu cihaz kokarca, rakun, tavşan, geyik ve diğer küçük hayvanları da engelleyici özelliğe sahiptir. Tokyo Gard, Repel, Titan gibi ünlü ve dünyaca benimsenmiş markaların Ultrasonik kovucularını internet sitemizde en uygun fiyatlara bulabilirsiniz. En etkili haşereyle mücadele yöntemlerinden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir diğer seçenek olan kokulu veya kokusuz haşere ilaçları da ihtiyacınızı karşılar. Örneğin tarlanızda farelerden sıkıntı çekiyorsanız fare zehri en etkili çözümlerden biridir. Ancak periyodik olarak ilaçlamayı devam ettirmeniz gerekir. Organik fare zehirlerinden Granül Bird X kovucu Yılan, Kırkayak, Akrep, Tavşan, Sincap, Fare üzerinde etkilidir. Görüleceği bölgelere serpilerek uygulanır. Mumblok fare zehirleri içerdiği wax sayesinde açık alanlarda en zorlu hava koşullarında dahi rahatça kullanılabilir. Titan Wax Mum Blok Fare Zehri de çok geniş alanlara etki eder ve kesin sonuçlar verir.

BAHÇEDE HAŞERE SORUNU VE İLAÇLAMA

Bahçe ilaçları sorun çıkaran türlere göre ve alanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Bahçelerde bulunan böcekler veya genel tabiriyle zararlılar genel olarak fare, hamamböceği, kırkayak, bit, örümceklerden oluşur. Bitki yapraklarından beslenirler ve bazen fare ve hamamböceği bahçelerden evlere de geçmeye çalışırlar. Hastalık taşırlar, bahçedeki bitkilere zarar verirler ve sürekli olarak çoğalırlar. Bu yüzden bahçenizde ilaçlama yapmanız dolayısıyla haşere mücadelesi çok önemlidir. Örümcek ele alınırsa sadece bahçede değil kenarda, köşe ve evde-bulunan-haserelerdiplerde kurdukları ağlar evlerin içine kadar girer. Burada avlanırlar ve büyüyerek çoğalma eğilimine girerler. Örümcek ısırığının insan üzerinde çeşitli reaksiyonları olur. Isırılan yerde kızarma, şişlik, kişide bulantı, terleme ve kramp yaratır. Zehirli türleriyle karşılaşmak bile istemeyiz. Ormanlarda bulunan örümcek ısırıklarında insanı öldürdüğü görülen türler de vardır. Tehdit hissettiği zaman harekete geçerler. Bu haşere ile mücadelede de çeşitli yöntemler vardır. Yine bir kovucu kullanacağınız gibi zehir, ilaç da kullanabilirsiniz. Kokusuz örümcek ilaçları en çok tercih edilen etkili ilaçlardan biridir. Bayer Ficam Kokusuz Örümcek İlacı uzun süre etkili, geniş spektrumlu sprey olarak kullanılan bir ilaçtır. Sadece örümceklerle kalmaz aynı zamanda akrep, karınca, pire, sivrisinek, hamamböceği, kulağakaçan, eşek arısı, karasinek, tahtakurusu, güve, gümüşçün gibi zararlıları da kontrol altında tutar. Bir diğer etkili örümcek ilacı da Chrysamed kokusuz kullanıma hazır örümcek ilacıdır.

EN ETKİLİ HAŞERE İLAÇLARI

Kokulu Haşere İlaçları: Formülündeki yoğun koku dolayısıyla dilediğiniz her böcek türüne karşı kullanabilirsiniz. Suyla karıştırılarak hazırlanırlar. Ağırlıklı olarak diğer ilaç ve kovucuların işe yaramadığı güçlü haşerelere karşı kullanılır. Alanda etkilenmesini istemediğimiz evcil hayvanımız, küçük çocuk veya bebeğimiz varsa mutlaka oradan uzak tutulmalıdır ve kullanacağınız araç gereçler hava almayacak şekilde kapatılmalıdır. Uygulamadan önce mutlaka etiketi okunmalıdır. İlaçla işleme başlandığında solunmamalıdır. Uygulama sonrasında ise uygun görülen süre boyunca ortama giriş yapılmamalıdır. Ortam havalandırılmalıdır.

Kokusuz Haşere İlaçları: Kokulu ilaçların aksine ortamı uzun süre terk etmeye gereksinim duymazsınız. Aynı şekilde suyla karıştırıp püskürterek uygulanır. Bazı dirençli böceklere karşı etkisi yeterli kalmayabilir. Her zaman olduğu gibi ilaç mutlaka etiketi okunup yönlendirmelere uyarak kullanılmalıdır. Besinle alakalı olacak herhangi bir tabak, çatal, bardak gibi eşyaya temas etmemelidir. Temas etmesi durumunda bolca fare kovucu - haşere ilaçlarıyıkanmalıdır. İş yeri, ofis ortamı gibi sürekli devamlılık gerektiren ortamlar için birebirdir.

Jel İlaçlar: İlaçlamalar içinde en zahmetsiz sayılabileceklerden bir tanesidir. Çok geniş kullanım alanı vardır ve kolay uygulanır. Bir şırınga içerisine yerleştirilen ve kullanıma hazır olarak paketlenen bu ilaçlar, haşerelerin sık görüldüğü ve girip çıkması muhtemel olan ortamlara damlalar halinde uygulanır. Formülünde bulunan kimyasal ile haşerenin geri döndüğü yuvada barınan diğer haşerelerin de zincirleme olarak ölümü gerçekleşir. Periyodik olarak haftada bir defa kullanmanız kalıcı çözüm sağlayacaktır.

Toz İlaçlar: Rahatsız olunan karınca, hamam böceği, sivrisinek ve kalorifer böceği gibi haşerelerin geçtiğini gördüğünüz veya ihtimal verdiğiniz yerlere serperek uygularsınız. Herhangi bir karışım gerektirmez. Hedef alınan haşereye göre doğru ilaç seçilmelidir.
   
Granül İlaçlar: Yine suda eriyebilen formüle sahip ilaçlardır. Suyla karıştırılarak kullanılabilir ve ekstra zahmet gerektirmez. Uygulama için sprey pompa gereklidir. Dilediğiniz yerde dilediğiniz şekilde kullanıma hazırdır. Etki süresi 1-2 aydır. Düzenli ve alana göre yeterli uygulamalarda tatmin edici sonuçlar verecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.