Fare Sorununa Kesin Çözüm

04-10-2019 01:10
Fare Sorununa Kesin Çözüm
Fareler tavan aralarında, çatılarda, çöplerde ve ambarlarında başta olmak üzere insanın aklına gelebilecek her yerde yaşayabilen kemirgen hayvanlardır. En önemlisi olan yaşam alanlarımızı işgal eden fareler, birçok mikrop ve zehre karşı bağışıklık sahibidir. Peynir, sucuk, ekmek kırıntısı, her çeşit böcek ve araç gereçle beslenebilirler. Birçok ev eşyasını kemirip zarar verebilirler.

Fareler özellikle kışın hazır yiyecek bulma arayışında olduklarından evlerimizin müdavimi olurlar. İşte bu dönemlerde bizlere bulaştırmaları mümkün olan hastalık ve mikroplardan korunmak için çeşitli önlemler almamız gerekir. Kullanılacak yere, zaman aralığına veya hayvanın türüne göre çeşitlenebilen bu önlemler insan hayatını oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu önlemler sırasında amaç bize karşı tehdit oluşturacak canlıları uzak tutmak olmalıdır. Defans Market olarak, müşterilerimizi durum ile ilgili bilgilendirerek yaşam alanlarımızı doğaya zarar vermeden korumayı amaçlarız. Öncelikle karşılaştığımız ve zararlı olan fare çeşitlerinden bahsedelim.

EVLERDE FARE SORUNU

Mutlaka evimizde veya odamızda karşılaşmış olacağımız fareler ev faresi veya fındık faresi olarak adlandırılır. Renkleri türlerine göre çeşitlenmek ile beraber genel olarak kahverengi veya gridir. Bu kemirgenler için ortam veya besin fark etmez. Varlıklarını devam ettirebilmek adına bir kanalizasyonun en dip yerinden tutun da çatıların, tavan aralarının rutubetli yerlerine kadar birçok yerde yaşayabilirler.

Çöp ve leş yiyebildikleri gibi ev atıkları, yere düşmüş kırıntıları bile yiyebilirler. Bağışıklık sistemleri buna göre evrimleşmiştir. Evlerimizin içine borulardan, kapı aralıklarından girerler. Ağırlıklı olarak kışın yaşadığımız yerlerde fare-zehirlerigörülmelerinin sebebi sıcaklıktır. Kışın dışarı besin bulmakta zorlandıklarından kapalı ortamlara yönelirler. Bir fare besin bulduğu yerden uzaklaşmak istemez. Kısa sürede üreyip çoğalma özelliklerinden dolayı evinize bela olan bir fare için ne yapacağınızı düşünürken, bir zaman sonra peş peşe binlerce fare ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Yılda ortalama 5 defa ürerler ve her üremede 10 kadar yavru doğururlar. Bu noktada yapmamız gereken işler kesinleşmeden olaya karşı tedbir almaktır. Dolayısıyla çeşitli fare kovucular veya zehirler bu noktada yardımınıza yetişir. Kemirgenler birçok yerde dolaştıkları için üzerilerinde sayısız hastalık taşır. İnsanlarla aynı yerde bulunmamaları bu yüzden önemlidir. Taşıdıkları hastalıklar kendilerine etki etmez. Geçtikleri yere mikrop bırakır. İnsan sağlığını yüksek derecede etkileyebilecek bu hastalıklara örnekler verelim. Parazitler; Barındıkları canlılardan yararlanırlar.

Çeşitli yollarla insan vücuduna girip farklı hastalıklara sebep olurlar. Bunlar kistler,  bağırsaklarda oluşan iltihaplar, kirli sularla veya besinlerle bünyeye giren bakteriler olabilir. Tifüs; Bulaşıcı hastalıklardandır ve bizlere de bitlerden bulaşırlar. Türkiye’de yaygın olmamakla birlikte aşırı kalabalık ve hijyen koşullarının kötü olduğu yerlerde karşılaşılabilir. Veba; En temel sebebi farelerdir. Pirelerden insanlara geçer ve fareler de pire gibi çok sayıda sağlığa zararlı canlıyı taşıma görevindedirler. 14. Yüzyılda Orta Avrupa nüfusunda başta olmak üzere Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 75 milyonluk ölüme sebep olmuştur. Verem; Mikrobakterilerin iç sistemimizi, özellikle akciğerlerimizi etkilemesiyle oluşur.

Hava yoluyla veya temasla bulaşır. Halk arasında ince hastalık olarak bilinir. Bu denli büyük sıkıntılara sebep olan canlıları bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırmak için doğaya ve insan sağlığına zararsız ilaçları kullanmalıyız.

TARLADA FARE SORUNU

Tarlalarda, ekili alan ve mezralarda sıkça karşılaşılan kemirgen türlerine ise tarla faresi denir. Diğer fare türlerinden farklı olarak baş bölümlerinin vücutlarından daha büyük olduğunu söyleyebiliriz. Yetiştirilen tüm ekinlere zarar verirler. Toprak altında barınırlar. Mezra alanlarda beslenmeleri için tahrip edecekleri başka besin kalmazsa çevredeki farklı bölümlere dayanırlar. Bu bölümler genel olarak ambar ve kilerlerdir. Kış boyunca bu kapalı alanlardaki ürünleri tahrip ederler. Diğer türleri gibi hızlı ve fazla ürediklerinden bir süre sonra toplu olarak rahatsızlık vermeleri olasıdır. Zamanında önüne geçmek şarttır.

İŞ YERİNDE FARE SORUNU

İş yerleri de evimiz kadar özen gösterdiğimiz, benimsediğimiz alanlardır. Mesleğimize bağlı olarak hayatımızın büyük bir kısmını iş yerinde geçiririz. Yüksek tempo ve ful konsantre gerektiren bu yerlerde görmek isteyeceğimiz en son şeylerden biri de şüphesiz farelerdir. Verimliliği ve sürekliliği bozan bir etken olacaktır. Daha da önemlisi dışarıdan gelecek müşteriye karşı kötü bir izlenim bırakacaktır. Evlerimizde olduğu gibi iş yerlerimizde de çoğalma tehlikelerine karşı etkili bir çözüm uygulanmalıdır. Sık görülen yerlere bırakılacak zehirler ve sonrasında tedbiri devam ettirecek kovucular rahatlıkla çalışmanız için pratik ve etkili bir çözüm olacaktır. www.defansmarket.com ‘da ihtiyacınız olacak tüm araç gereçleri bulabilirsiniz

Bu başlıklara da dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki varlığımızı devam ettirmek için tedbir almak kaçınılmazdır. Gelişen teknoloji ile birlikte her şey daha da kolaylaşmakta. Eski tip alternatiflerin yerini çoktan yenileri aldı. Sonuçların daha tesirli olduğu konusunda ise hemfikiriz. Fare istasyonları, granüller, blok yemler yardımımıza hem hızlı hem de etkili çözüm getirmektedir.fare-kapani

Ciddi sonuçlara sebebiyet veren fareler için profesyonel yardım almak gerekir. Defans Market’in size gereken en kolay ve hızlı hizmeti vereceğinden şüpheniz olmasın. Sırasıyla aşağıda belirttiğimiz alternatifler, kullanmak isteyeceğiniz metotlarla alakalı kafanızda oluşabilecek soru işaretlerini giderecektir.

    MUM BLOK FARE ZEHRİ: Tüm fare ve sıçan türleri için etkili olan bu zehirlerin içeriğinde kemirgenleri hızlıca üzerine çekecek koku ve lezzet vardır. Etkili sonuçlarından dolayı çokça tercih edilir. Yağmur, kar gibi başka zehirlere olumsuz etki edebilecek şartlara karşı da suya dayanıklı olarak üretilmişlerdir.

    BUĞDAY FARE ZEHRİ: Bu zehirler fare ve sıçan gibi tüm kemirgen hayvanların sürekli gezindiği borulara, duvar köşelerine ve diplerine bırakılmalıdır. Formülündeki ‘antikoagülan’ adı verilen kimyasal ile farenin zehri geç atması veya reddini önler. Ancak evde bir evcil hayvan besleniyorsa, farenin yol üzerinde yemleri etrafa dağıtma ihtimaline karşı dikkat edilmelidir.

    PELLET FARE ZEHRİ: Her tür fare için kullanılır. Farenin 72 saatte iç kanamayla ölmesine sebep olur. Anında sonuç alınmaması ve koku yapmaması ortama girebilecek diğer fareler için kuşku uyandırmaz. Yem kaplarıyla beraber kullanılmalıdırlar. Hem kapalı hem de açık alanda etkili sonuç verirler.

    GRANÜL FARE ZEHRİ: Yapılarına göre ikiye ayrılırlar. Granül diğer adıyla Pellet yemler ve Blok yemler. Farelerin görüldüğü, çeşitli yerlere bu küçük hap şeklindeki yemler dağıtılır. Kolay kullanımı vardır. 72 623saatte iç kanamayla zararlıları öldürür. Yem istasyonlarıyla beraber kullanılmalıdırlar. Tüm zehirlerin uygulanma aşamasında eldiven kullanılmalıdır. Eldivensiz kullanılan zehirlerin üzerine ilişecek insan derisi kokusu, hedef alınan kemirgenleri daha gelmeden uzaklaştırabilir. Aynı zamanda zehrin bize yapabileceği alerjik reaksiyonun da önüne geçmek için eldiven kullanılmalıdır.

    PASTA FARE ZEHRİ: Farelerin kolayca gelebileceği ve daha önceden bir iz bırakmış olabilecekleri yerlerde uygulanmalıdır. Kâğıt ambalajlar içerisinde üretilirler. Ortalama 100 gr kadarlardır. Farenin zehri yemesi sonucunda en yakın su kaynağına yönelmesini gerektirir. Böylece fare barındığı yerden, dolayısıyla evinizden uzakta ölmüş olur.

    FARE İSTASYONLARI: Plastik materyallerden yapılan, kullanılmak istenen zehirlerin içerisine yerleştirilmesiyle etkili ve temiz sonuç alınan aparatlardır. Her yanları kapalıdır ve çatı faresi, fındık faresi, lağım faresi, sıçan gibi kemirgenlerin girip çıkabileceği büyüklükte delikler vardır. Özel anahtarları olup herhangi bir dış baskı sonucu açılmazlar. Bu yönüyle evcil hayvanlar, küçük çocuklar gibi materyale bilmeden temasta bulunacak etkenlerden korunurlar. Ayrıca ilaç bozulmaya uğramadan sonuca ulaştırır.

    ORGANİK KOVUCULAR: Kimyasal içermezler. Bu yüzden bitkiler üzerine de rahatlıkla uygulanabilirler. Etki etmesini istediğimiz canlıların uğrak yerlerine dağıtarak uygulanır. Uygulama en fazla 2 dakikanızı alarak günlük işlerinize de engel olmayacaktır. Kovucunun yaydığı koku sayesinde zararlı canlılar ortama girmemeye başlar. Herhangi bir hava koşulundan etkilenmeyeceği gibi, yağışlı havalarda toprağa karışarak gübre görevi görecektir. En fazla 3 defa kullanım yeterlidir. 7 ile 10 gün arasında etkili sonuçlar elde edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.