Evde Fare Sorunu

04-10-2019 01:42
Evde Fare Sorunu
EVDE FARE SORUNU

Ev fareleri veya diğer adıyla ‘fındık fareleri’, ev ortamı ve çevresinde özellikle borularda, kapalı ve nemli dolap bölmelerinde, duvar diplerinde ve köşelerde, çatı katına yakınsak bacayla bağlantılı boşluk ve borularda, bodrumlarda görülmeleri muhtemeldir. Burada görülmelerinin sebebi açık alanlarda ve sürekli hareketin olduğu yerlerde bulunmak istememeleridir. Özellikle sıcak ve nemli alanları severler.

EVDE NEDEN FARE OLUR?

Özellikle kış aylarında evde fare sorunu artmaktadır, dış mekanlarda yiyecek bulma ihtimalleri azalan fareler, son çare olarak evlerin müdavimi olurlar. Evde buldukları her şey ile beslenebildikleri ve yuva yaptıkları için uzun süre yaşam alanımızda sorun olurlar. Kapı ve pencere boşluklarından, çok çok dar alanlardan bile girip çıkabildikleri için eğer bir ilaçlama yapmamız gerekiyorsa çok iyi gözlemlememiz gerekir. Özellikle farelerin görüldüğü, yuva yapmış olabileceğini düşündüğümüz yerlere direkt ilaçlama yapmak süreci hızlandıracaktır.

FAREDEN NASIL KURTULURUM?

– Evde fare sorunu çözmenin en temel yöntemi hijyen ve düzenin sağlanmasıdır. Gereksiz eşyalardan kurtulmak, evi mümkünse her gün süpürmek bu adım içerisinde önemli bir paya sahiptir. Fareler etrafta bulunan insan derisi, saç derisi, ekmek kırıntıları ile de beslendikleri için sizin fark etmediğiniz ancak onların ortama alışmalarını sağlayan onlarca unsur vardır. Yaşam alanını temiz ve düzenli tutmak, bu alışkanlığın önüne geçecektir.

Evde fare sorunu, Çöpleri günlük olarak çıkartmak da peşinden sıralanabilir. Çöplere attığımız bizim için artık ‘pis’ sayılan birçok gıda, eşya aslında ev faresinin besin kaynağıdır. En basitinden kâğıt bile kemirerek beslendiklerini düşünürsek, çöp atıklarının onlar için vazgeçilmez bir durak olduğu sonucuna varabiliriz. Çöpleri günlük olarak atmak hem sizin sağlığınız için hem de farenin ortama adapte olmaması için etkili bir adımdır.

– Evde fare sorunu, Kapı ve pencere etrafını, boruların etrafını, bacaları kontrol altında tutmak gerekir. Burada bulunan en dar boşluklardan bile giriş çıkış sağlayabilirler. Küçük olmaları gibi kemiklerinin esnekliği de fındık faresinin her yere girip çıkmasına yardımcı olan bir özelliktir. Bu yüzden bahsettiğimiz alanları kontrol altında tutmak, boşlukları kapatmak önemlidir.

– Bir fare ilacı veya fare kovucu kullanmak sorunu uzun süre kontrol altında tutacaktır. Defans Market’te bulabileceğiniz onlarca fare ilacı ile evde fare sorunu kısmını çözebilirsiniz.

FARELER VE ÖZELLİKLERİ

Dört ayaklı, omurgalılar sınıfında yer alan, ince ve uzun bir kuyruğa sahip olan fareler özellikle kışın karşımıza çıkar.

Aklınıza gelebilecek her şeyle beslenirler. En pis alanlarda bile gıda arayışına girdikleri için vücutları ve sistemleri birçok mikrop taşır. Bu da insanla aynı ortamda bulunmaları sırasında sağlığı tehdit etmeleri anlamına gelir. Farelerin yaydığı hastalıklar arasında parazitler, tifüs ve veba gibi ciddi hastalıklar da bulunmaktadır.

Kemirgen olan bu hayvanlar, anatomik olarak çok güçlü bir kemirme yapısına sahiptir. Tehlike anında insanı bile ısırdıkları görülür. Bunun dışında kalın bir tahtayı bile kolayca kemirebilirler. Bu derece güçlü dişlere sahip olmaları ve kemirme esnasında uyuşturucu bir salya salgılamaları bizler açısından huzursuzluk verici bir durumdur.

Evde Fare Sorunu, Fare Ne Yer?

Kısaca her şey diyebiliriz. Adapte oldukları alana göre çeşitli gıdalarla yaşamlarını sürdürebilirler. Meyve sebze gibi gıdalardan ölü hayvan leşlerine kadar aklınıza gelen her şey bir fare için ideal besindir. Bunları bulamadıkları evlerimizde insan derisi, saç derisi, deri eşyaları da kemirebilirler. Peynir, sucuk, salam, çikolata gibi besinlerin kırıntıları özellikle ev fareleri için vazgeçilmezdir.

Evde Fare Sorunu, Fareler Nerede Yaşar?


Fındık farelerinin ortalama 2 sene yaşadığı düşünülmektedir. Ancak iki yıl sonrasında fare sorununun ortadan kalkacağını düşünmek oldukça yanlıştır. Bir yaşam alanına adapte olan fare, 2 yıl içerisinde onlarca yavru yapmış olabilir. Bu da sorunun devamlılığını sağlar. Bu yüzden beklemek yerine müdahaleyi hemen gerçekleştirmek yerinde bir adım olacaktır.

FARE İLACI NASIL KULLANILIR?

Fare ilaçları kullanılacak alana ve soruna uygun olarak seçilmelidir. Fare zehri kullanımı, ilaçlama gibi unsurlar üründen ürüne değişecektir. Defans Market olarak sizlere etkili bir fare ilacı almanızı ve sorunu en kısa sürede çözüme ulaştırmanızı öneririz. Bu durumda da Defans Market en kaliteli ve etkili ürünlerini, en uygun fiyatlarla hizmetinize sunmaktadır. Yazımızın devamında en etkili fare ilacı çeşitleri ve kullanımları hakkında bilgi alabilirsiniz.

    TOMCAT 4 Mevsim Mum Blok Yem Fare Zehri: Özellikle nemli ortamlar (bodrum katlar, kazan daireleri, kanalizasyonlar, direk su ile teması olan ya da nem seviyesi yüksek alanlar) kullanılmak için geliştirilmiş 4 mevsim kullanıma uygun mum blok fare zehridir.Tomcat mum blok fare zehri içerisinde bulunan etkin maddeler sayesinde farenin anında değil 72 saat gibi bir süreç içerisinde iç kanamadan ölmesini sağlar. Bunun sebebi öncelikli olarak ortamdaki diğer farelerin yem çekingenliği yaşamasının önüne geçmek ve ölen farenin kokuya neden olmamasının önüne geçmektir.Tomcat 15 gramlık blok yapısına sahiptir farenin ya da sıçanın bu bloktan tek ısırık alması ölmesi için yeterlidir.

Evde Fare sorununu çözer. Fare, sıçan, lağım faresi, çatı faresi, fındık faresi ve diğer tüm fare çeşitleri için kullanılabilir.

Her 5 metre aralıkta (Yem İstasyonu kullanılması önerilir) 1-2 adet (30-60gr) Tomcat 4 mevsim blok yem fare zehri konulması önerilir.

    TİTAN Wax Block Mum Blok Fare Zehri: Fare ve sıçanlar tarafından tercih edilen güçlü çekici etkiye sahip formülasyon. İçerdiği Wax sayesinde açık alanlarda en zorlu hava koşullarında dahi formunu dağılmadan koruyarak etkinliğini devam ettirmektedir.

Etkin maddesi Difenacoum, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilmektedir.

İçerdiği Denatonium Benzoate sayesinde çocuklar ve evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlıların ağzında acı tat bırakarak yanlışlıkla tüketilmesinin önüne geçilmiştir.

Fare Mücadelesinde; Yoğunluğa göre, 3- 5 m aralıklarla yem istasyonu yerleştirilir, her istasyona 20-40 g yem konur, 3-7 günde bir kontrol edilir, eksilmişse tamamlanır.

    CHRYSAMED Ratex Mum Blok Fare Zehri: Ratex Hazır Blokları kapalı alanlarda; yuva delikleri kenarlarına ve içlerine, duvar köselerine, fare ve sıçanların gezindiği veya beslendiği alanlara yerleştirilir.

Yemlerin elle temas etmeden konulması gerekmektedir. Yemler mümkün olduğu kadar plastik kaplar veya yem istasyonlarında uygulanmalıdır. Yemler tüketildikçe ilave edilmelidir. Yem İstasyonu kullanılıyorsa; düzenli olarak kontrol ederek gerektiğinde ilave ediniz.

Sıçan mücadelesinde ortam özelliklerine göre 5-10 m aralıklarla 2-4 adet (20,25 gr yem için), 4-8 adet (10 gr yem için) uygulanır.

Fare mücadelesinde ortam özelliklerine göre 3-5 m aralıklarla 1-2 adet (20-25 gr yem için) 2-4 adet (10 gr yem için) uygulanır.

Evde fare sorununuza çözüm olarak fare zehiri yada fare kapanı kullanabilirsiniz. Fakat fare zehri yanında fare kovucu ürünlerde kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.