Armadillolardan Nasıl Kurtulurum?

Armadillolardan Nasıl Kurtulurum?

Armadillo Kontrolü: Armadillolardan Nasıl Kurtulunur?

Bu sayfa genel bir Armadillo kontrol kılavuzudur. Önerilen ürün ve yöntemleri kullanarak Armadilloların kontrolünü ele geçireceksiniz. Bu kılavuzu takip edin ve önerilen ürünleri kullanın ve Armadillo'ların %100 kontrolünü garanti ediyoruz. Kontrol uygulamadan önce Armadilloların bölgenizde korunan bir tür olup olmadığını görmek için yerel ve eyalet yönergelerinize bakın ve Armadillolar tehlikeli olabileceğinden kontrol uygularken dikkatli olun.

Armadillolar, çoğu ev sahibinin karşılaşmadığı nadir bir sorundur, ancak Teksas ve Alabama gibi Güney eyaletlerinde yaşıyorsanız, ara sıra bir Armadillo ile karşılaşabilirsiniz. Armadillolar korkulması gereken agresif bir hayvan olmasalar da yiyecek böcek ararken kazma alışkanlıkları nedeniyle bahçenize ve bahçe bitkilerinize zarar verebilirler.

Armadillolar, tembel hayvan ve karıncayiyenin yakın kuzeni olan küçük zırhlı memelilerdir. Alışılmış gezginlerdir ve genellikle sık çalılıkların etrafındaki vahşi doğada, ağaçların ve kayaların etrafında yuva yapmayı severler. Yerleşim alanlarının çevresinde olduklarında, avlularda ve döşeme altındaki temel çevresinde delikler kazmakla tanınırlar. 

Armadillolar esas olarak böcek yemeyi severler ve ülkenin kışların daha ılıman geçtiği bölgelerinde dolaşabilirler, bu nedenle Güney Amerika Birleşik Devletleri'nde yoğunlaşmış gibi görünürler. Tehlikeli derecede agresif bir hayvan olmasalar da, Armadilloların kendilerine çok yaklaşan insanlara bulaştırabilecekleri cüzzam gibi zararlı hastalıkları taşıdıkları bilinmektedir.

Mülkünüzde bir Armadillo ile karşılaştıysanız ve bahçenizi yerle bir etmelerinden bıktıysanız, bu kendin yap rehberi yardımcı olabilir. Armadillolar ve uzman tavsiyelerimizi ve profesyonel kalitede ürünlerimizi kullanarak onları bahçenizden nasıl çıkarabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kimlik

Beyaz Zemin Üzerine Armadillo

Öncelikle uğraştığınız haşereyi doğru bir şekilde tanımlamanız ve onun bir Armadillo olduğunu doğrulamanız önemlidir. Bir hayvanı yanlış tanımlamak, zaman ve para kaybı olabilecek etkisiz tedavi yöntemleri ve ürünleri kullanmanıza yol açabilir. Tanımlamanıza yardımcı olacak bazı Armadillo özellikleri şunlardır:

  • ABD'de bulunan tek Armadillo türü Dokuz bantlı armadillo'dur.
  • Boyları baştan kuyruğa kadar 25 ila 48 inç arasında değişir.
  • Sivri bir burnu ve küçük siyah gözleri olan uzun bir kafaları vardır.
  • Vücutları kahverengimsi gri renktedir ve onları yırtıcılardan korumaya yardımcı olan belirgin bir zırh dokulu kabuğa sahiptir.
  • Armadilloların, delik kazmak ve oyuk açmak için ideal olan uzun pençeleri olan dört kısa bacağı vardır.

Mülkünüzdeki Armadillo'ları doğru bir şekilde tanımlamak için yukarıdaki açıklamayı ve resmi kullanın. Tamamen emin değilseniz, bizimle iletişime geçin ve uzmanlarımızdan biri doğru tanımlama konusunda size yardımcı olmaya çalışacaktır.

Denetleme

Ormanlık Alanda Armadillo

Bir Armadillo ile uğraştığınızı onayladıktan sonra, nerede aktif olduklarını ve zamanlarının çoğunu nerede geçirdiklerini belirlemek için bir teftişe devam edebilirsiniz. Bu, tedavi yaklaşımınızda ve Armadillo'yu ele geçirmek veya onları uzaklaştırmak için çabalarınızı nereye odaklayacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.

Nereden İncelenmeli?

Bahçenizin bitki örtüsünün çoğunun bulunduğu yere odaklanarak bahçenizin tüm çevresini tarayın. Çalıların, ağaçların, uzun otların ve çiçek tarhlarının bulunduğu yerleri kontrol etmelisiniz. Armadillolar temellerin etrafını kazmayı sevdikleri ve bir evin altında kendilerine yuva oluşturabilecekleri için evinizin çevresini de kontrol etmelisiniz. 

Bakılacak şey

Armadilloların kendilerini, aktif Armadillolardan gelen hasarları veya kazdıkları yuvaları veya çukurları aramalısınız. Bir Armadillo'yu tespit etmek zor olabilir çünkü onlar gecedir ve yiyecek aramalarını çoğunlukla geceleri yapmayı severler. Armadillolar ayrıca hızlı hareket eder ve tespit edilirlerse hızla bir saklanma noktasına giderler. Arkalarında bıraktıkları hasar, genellikle böcekleri yemek için amansız arayışları sırasında kazılmış çim ve bahçe bitkilerinin yırtılmasıdır.

Tedavi

Armadillo'nun nerede aktif olduğunu onayladıktan sonra tedaviye başlama zamanı. Tüm ürün etiketlerini okumayı ve bu etiketlerin üzerindeki uygulama talimatlarını takip etmeyi unutmayın. Ve kişisel koruyucu ekipman giyerek güvende kalın.

Bir Armadillo'yu öldürmek ideal olmadığından izinsiz giren bir Armadillo'yu kontrol etme önerimiz, ya Solutions Humane Live Trap ile canlı yakalamayı ya da Animal Stopper Granular Repellent ile Armadillo'yu mülkten caydırmayı içerir. Bifen LP Granül ile Armadilloların ana besin kaynağı olan böceklerden de dolaylı olarak kurtulabilirsiniz.

Animal Stopper Granüler Kovucu ile sonuçlar değişebileceğinden, bunun Armadilloları uzak tutacağının garantisi olmadığından, en iyi kontrol şekli olarak Solutions Live Trap'i öneriyoruz.

1. Adım - Solutions Humane Live Animal Trap'ı kurun

canlı tuzak tedavisi armadillo

Solutions Humane Live Animal Trap'in kullanımı kolaydır, ölümcül değildir ve kurulumu kolaydır. Kullanmak için, tuzağı Armadillo'yu çekecek bir şeyle tuzağa düşürün, aktif oldukları stratejik bir alana yerleştirin ve ardından kapı kilidini itip kapı plakasını kaldırarak ve ardından tetik kolunu tetiğe kadar ileri çekerek tuzağı kurun. kolun kancası kapıyı yakalar.

Armadillolar için bir parça meyve veya solucan kullanmanızı öneririz. Tuzağı hasarın meydana geldiği yere yerleştirin (bir duvar veya çit hattı boyunca veya tespit ettiyseniz yuva girişlerine. Yemi, Armadillo'nun tuzağa tamamen girmesi ve böylece adım atmalarını sağlayacak bir alana yerleştirin. tetik plakası üzerinde.

Tuzak kurulduktan sonra birkaç gün bekleyin (sık sık izlediğinizden emin olun). Armadillo yakalanırsa, hayvanı mülkünüzden en az 8 km uzağa yerleştirin veya Armadillo'yu elinizden almak için hayvan kontrolünü arayın.

Adım 2 - Bifen Granüllerini Sürün 

Yayıcı Kullanmak

Armadillolardan kurtulmanın dolaylı bir yöntemi de Bifen LP Granül uygulamaktır. Bifen LP, 90 güne kadar uzun bir böcek listesini öldürecek ve böceklerin varlığını önemli ölçüde azaltabilecek, Armadillo'nun besin kaynağını ortadan kaldırabilecek harika bir granül insektisittir.

Bifen LP hem yayın hem de çevre tedavisi olarak uygulanmalıdır. Bifen LP'yi kullanmak için granül yayıcıya ihtiyacınız olacaktır. Ne kadar granül uygulanacağını belirlemek için bahçenizin kare görüntüsünü ölçün (uzunluk x genişlik = kare görüntü) ve ardından yayıcıya uygun miktarı yükleyin. Tipik uygulama oranı 2,3 lbs'dir. 1.000 metrekare başına

Serpme makinenize uygun miktarda Bifen LP Granül yükleyin ve yapınızın çevresine uygulayın. Daha sonra bahçenin her yerine (yay) mutlaka malçlı alanlarda, peyzajda ve süs bitkilerinin diplerinde uygulayınız. Son olarak, tedavi edilen alanları sulayarak ürünü etkinleştirin.

önleme

Serpme granülleri

Mülkünüze izinsiz giren Armadillo'yu yakaladıktan veya kovduktan sonra, haşerenin geri gelmesini önlemek için bazı önleyici tedbirler almanız gerekecektir. İşte önerdiğimiz birkaç önlem:

O yuvaları örtün

Bahçenizde yuvalar bulursanız, kalkın ve onları doldurun. Yiyecek aradıkları için mülkünüze yerleşmelerine izin vermeyin ve birkaç gün içinde bahçenizi tamamen talan edilmiş halde bulabilirsiniz. Yuvaları kapatmak için taş, yaprak ve çamur kullanın. Bu onların daha derine inmelerini engelleyecektir.

Işıkları takın

Gece yaratıkları olan armadillolar, karanlıkta yiyecek avlamayı tercih ederler. Bu nedenle, hayvanları korkutmak için birkaç alana parlak ışıklar yerleştirebilirsiniz. 

Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu Kullanın

Son zamanlarda Armadillo'larla karşılaşıyorsanız Animal Stopper Granüllü Kovucu yardımıyla onları uzak tutabilirsiniz. Animal Stopper Granüler Kovucu, Armadillo'nun keskin koku alma duyusuna müdahale eden tamamen doğal içerikler içeren granüler bir kovucudur. Granülün kokusunu aldıklarında veya tadına baktıklarında, bundan vazgeçecekler ve binayı terk edecekler.

Mülkünüzün çevresinde Hayvan Durdurucu Granüler Kovucudan bir bant oluşturmak için Bifen LP Granüllerinde yaptığınız gibi bir yayıcı kullanın.

Temel Çıkarımlar

Armadillo nedir?

  • Armadillolar, tembel hayvanlar ve karıncayiyenlerle aynı hayvan ailesine ait olan memelilerdir. Böcek yemekten hoşlanırlar ve yiyecek böcek avlarken delikler kazmak ve manzaraları yırtmakla ünlüdürler.
  • Armadillolar, farklı görünümleriyle kolayca tanınabilir; grimsi kahverengi bir zırh gövdesi, uzun kuyruk ve 4 kısa bacaklı burun.

Bahçenizdeki Armadillolardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?

  • Armadillolar genellikle bir mülke çekilir çünkü yiyecek bol miktarda böcek ve dinlenmek için bir oyuk açacak bir yer vardır.
  • İzinsiz giren Armadilloları yakalamak için Solutions Humane Live Trap kullanmanızı öneririz. Tuzağı meyve veya solucanlarla yemleyin ve tuzağı yakalanana kadar dikkatlice izleyin.
  • Ayrıca Armadillo'nun yiyecek kaynaklarını alarak dolaylı olarak gitmesini sağlayabilirsiniz. Bahçenizin çevresine Bifen LP Granülleri serpiştirin ve mevcut böcek popülasyonunu öldürmek için suyu etkinleştirin.

Armadillo'nun Yeniden İstilasını Önleme

  • Armadilloların bahçenize geri dönmesini önlemek için, daha önce kazdıkları çukurları kapatarak, geceleri ışıklar takarak veya Armadilloları uzak tutacak koruyucu bir bant oluşturmak için Hayvan Durdurucu Granüler Kovucu uygulayarak ortamı değiştirin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.